اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  شمال آفریقا

بررسی تاثیر بحران لیبی بر مصر در گفت‌وگوی فارس با کارشناسان مصری

لیبی به پایگاه گروه‌های تروریستی در جهان تبدیل شده است

کارشناسان امور نظامی و استراتژیک مصر با بیان اینکه بحران امنیتی حاکم بر لیبی تاثیری مستقیم بر کشور مصر دارد، تاکید کردند هم‌اکنون لیبی به پایگاه گروه‌های تروریستی در جهان تبدیل شده است.

لیبی به پایگاه گروه‌های تروریستی در جهان تبدیل شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، با ادامه آشفتگی اوضاع امنیتی در لیبی و تسلط گروه‌های مسلح بر اداره امور کشور، خبرهایی غیر موثق درباره فرار سرلشکر بازنشسته ارتش لیبی «خلیفه حفتر» منتشر شده که عملیات نظامی «الکرامه» را با هدف پاکسازی لیبی از گروه‌های مسلح افراطی آغاز کرده بود، در حالی‌که اکنون گروه‌های مسلح بر فرودگاه‌های غیر نظامی و پایگاه‌های نظامی در بنغازی و طرابلس تسلط دارند و تهدید کرده‌اند، برخی از کشورهای همجوار لیبی از جمله مصر را هدف عملیات‌های تروریستی خود قرار می‌دهند.

سویلم: شرایط لیبی اجازه نمی‌دهد، مصر خود را درگیر جنگ کند

در این ارتباط «حسام سویلم» کارشناس امور استراتژیک و نظامی مصر درخواست سخنگوی نیروهای حفتر مبنی بر اقدام ارتش مصر به عملیات نظامی در خاک لیبی را محکوم کرد و این سوال را مطرح کرد که آیا مصر آمادگی و قصد چنین جنگی را دارد و چه کسی گفته که مصر در کشوری خواهد جنگید که تکه تکه و تجزیه شده و اینکه مصر در آنجا باید با چه طرفی و علیه چه طرفی بجنگند؟

سویلم که با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره سخن می‌گفت، تاکید کرد که نقش نیروهای مسلح مستقر در مرزهای غربی مصر جلوگیری از عبور و قاچاق سلاح و مواد مخدر است و نیروهای مسلح مصر به بهترین وجه ممکن و با تحمل سختی‌های بسیار از جمله درجه حرارت بسیار بالا که در مواردی به 50 درجه سانتیگراد نیز می‌رسد، به وظایف خود عمل می‌کنند.

این کارشناس امور نظامی مصر در ادامه افزود: در چنین شرایطی پذیرفته نیست که مصر وارد جنگ با هر طرفی شود، به ویژه آنکه هم اکنون در لیبی دولت و حکومت یا رئیس جمهور و نخست وزیری وجود ندارد که با آنها تعامل صورت گیرد.

بخیت: درباره اوضاع غرب مصر هشدار داده شده بود

از سوی دیگر «حمدی بخیت» دیگر کارشناس امور نظامی و استراتژیک نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: پیشتر هشدارهای بسیاری نسبت به اوضاع جاری در مناطق غربی و چشم پوشی از فعالیت عناصر تروریستی در این منطقه داده شده بود، عناصری که ماموریت خود را در عراق و افغانستان و سوریه پایان یافته می‌دیدند تا در کنار برخی از عناصر اخوانی متمرکز در این مناطق، موجبات هرج و مرج و آشوب در این مناطق را فراهم کنند.

بخیت در این خصوص توضیح داد: گروه‌های بزرگی از این عناصر تروریستی تحت عنوان گروه «جوانان شریعت» در منطقه «دارنا» در جنوب شرقی لیبی متمرکز شده‌اند، در حالی‌که پیشتر درباره این گروه که تعداد آنها بین 2000 تا 2500 نفر برآورد شده و دست به عملیات‌هایی نیز زده‌اند، هشدار داده شده بود.

به همین منظور بخیت توسعه عملیات ارتش مصر در بخش‌های غربی و جنوب غربی مصر و وارد آوردن ضربات پیشگیرانه علیه این کانون‌های فتنه و جرم و جنایت را خواستار شد، حتی اگر این امر پیگرد آنها در خاک لیبی را طلب کند.

موسی: اوضاع لیبی بر مصر تاثیر مستقیم دارد

از سوی دیگر «طلعت موسی» استاد دانشکده نظمی ناصر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره تصریح کرد که اوضاع در لیبی مستقیما بر مصر تاثیر می‌گذارد؛ به این جهت که لیبی از همسایگان مصر است و با آن مرز مشترک طولانی دارد.

موسی افزود: دولت لیبی نشان می‌دهد که بر اوضاع امنیتی کشور تسلط ندارد و همین از یک سو انتشار گروه‌های مسلح و از سوی دیگر اسلحه در این کشور را به دنبال داشته است، به گونه‌ای که میانگین تملک سلاح در کشور لیبی به 6 قطعه برای هر نفر است.

وی تاکید کرد: لیبی هم اکنون به کانون تجمع عناصر تروریستی فراری از مصر و پایگاه تروریسم در جهان تبدیل شده و این موضوعی بسیار خطرناک برای دولت لیبی است.

این کارشناس امور نظامی مصر توضیح داد که هم اکنون عناصر تروریستی در لیبی آموزش دیده و به مصر و دیگر کشورهای جهان ارسال می‌شوند.

پیشتر «عمرو موسی» نامزدی سابق ریاست جمهوری مصر گفته بود که اوضاع در لیبی به زودی نه تنها به منبع بزرگ نگرانی برای مصر و کشورهای همجوار آن که برای تمام کشورهای جهان عرب تبدیل می‌شود.

وی در بیانیه‌ای تاکید کرده بود که چشم داشت‌های خارجی موجب بحرانی شدن اوضاع در لیبی و شکست انقلاب مردم لیبی شد که برای آزادی و دموکراسی و بنای لیبی جدید قیام کرده بودند.

موسی در ادامه تاکیدات خود افزود که اعلام امارت‌های طایفه‌ای داخل کشورهای عربی تحول منفی و بسیار خطرناکی است و تهدیدی برای امنیت و ثبات جهان عرب و منطقه خاورمیانه و دیگر مناطق جهان به شمار می‌آید، به ویژه آنکه این امارت‌ها و طوایف و گروه‌های افراطی در لیبی تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی مصر شمرده می‌شوند.

موسی به همین منظور خواستار آگاه سازی و بیدارسازی افکار عمومی مصر نسبت به خطرات موجود شد و از مردم لیبی خواست از هدف گرفتن مصری‌ها خودداری کنند و به حمایت از آنها برخیزند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول