اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت  /  تاریخ نگار

33 سال پیش در چنین روزی

من روشنفکرم

میرحسین موسوی: من به عنوان یک روشنفکر در طول زندگی خود شاهد بوده ام که چگونه ملت ما و نخبگان سیاسی ما و روشنفکران ما در چنگال استعمار و نفوذ فرهنگی غرب دست و پا می زده‌اند.

من روشنفکرم

رخدادهای 30 تیر 1360

چکیده

  • در میان کاندیداهای ریاست جمهوری رجایی همچنان از حمایت وسیع برخوردار است . گو این که سه کاندیدای دیگر عملا وارد میدان کارزار تبلیغاتی نشده اند.
  • در پی حادثه نافرجام سوء قصد به جان حبیب الله عسکراولادی کاندیدای ریاست جمهوری پیامی از سوی محمد علی رجایی نخست وزیر خطاب به ایشان انتشار یافت .
  • ما را از مرگ هراسی نیست چرا که اطمینان داریم بدون ما نیز پرچم خونین اسلام و انقلاب را دست های پرتوان میلیون ها مردم محروم و مستضعف میهن اسلامی سربلند تر و برافراشته تر از پیش به اهتزاز درخواهد آورد. 
  • در آستانه تشکیل کنفرانس اقتصادی سران کشورهای صنعتی غرب در اتاوا از سوی میرحسین موسوی وزیر خارجه اطلاعیه ای منتشر شد .
  • تا زمانی که کشورهای قدرتمند و صنعتی جهان به تحمیل سیستم اقتصادی کنونی که نتیجه ای جز محروم تر ساختن ملل ضعیف جهان نداشته ادامه می دهند امید و انتظار رفع روابط ظالمانه موجود بین کشورها امری واهی و برای مستضعفین سرابی بیش نیست .
  • میرحسین موسوی وزیر امورخارجه: انقلاب اسلامی همه را زیر و رو کرد و ما چشم از زمین برداشتیم و برای اولین بار خیره در چشمان آمریکا و ابرقدرت ها دوختیم .
  • هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با ارسال پیامی خطاب به برادران و خواهران فلسطینی و لبنانی حمله وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به لبنان را محکوم کرد.
  • ماهیت تجاوزگرانه آمریکا و فرزند نامشروعش اسرائیل بر کسی پوشیده نبود و نیازی به کشف مجدد نداشت.
  • وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با حمله عده ای مزدور به مرکز اسلامی هامبورگ اطلاعیه ای منتشر ساخت.
  • مهندس بهزاد نبوی وزیر مشاور در امور اجرایی و سخنگوی دولت در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت : تا آن جا که در توان داریم به رزمندگان سوری و فلسطینی کمک خواهیم کرد.

آخرین تحولات دومین انتخابات ریاست جمهوری

با نزدیک شدن به دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری شور و شوق انتخابات سراسر کشور را فرا گرفته است . حضرات آیات گلپایگانی و شیرازی ملت را به شرکت وسیع در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس فراخوانده اند.

پیام دیروز آیت الله خامنه ای به امت مبارز ایران و دعوت آنان برای حضور در انتخابات نیز سخت با استقبال روبرو شده و در پاسخ به این پیام شب گذشته در مساجد تهران تظاهراتی برپا گردید و در بسیاری از محله های تهران ، مردم با شعارهای وحدت بخش بر شرکت همه جانبه در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی تاکید ورزیدند.

آیت الله گلپایگانی از مراجع عظام تقلید در اطلاعیه ای اعلام کرد : با توجه به این که انتخاب رئیس جمهور در شرایط کنونی نشانه پشتیبانی از نظام اسلامی و محکوم کردن توطئه های شرق و غرب و گروه های وابسته به آن ها است شرکت در انتخابات ریاست جمهوری شرعا لازم است و انتظار می رود با استقبال کامل روبرو شود و نظام جمهوری اسلامی بار دیگر تقویت گردد.

از سوی دیگر در میان کاندیداهای ریاست جمهوری رجایی همچنان از حمایت وسیع برخوردار است . گو این که سه کاندیدای دیگر عملا وارد میدان کارزار تبلیغاتی نشده اند و بخصوص دکتر عباس شیبانی تلویحا اعلام کرده است که خود او به کاندیدایی با خصوصیات رجایی رای می دهد.

خبر دیگر این که دفتر تبلیغاتی علی اکبر پوراستاد کاندیدای تهران برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که وی طی بیانیه ای از کاندیداتوری خود به نفع کاندیداهای حزب جمهوری اسلامی کناره گیری کرده است . (1)

میر حسین موسوی: تا زمانی که کشورهای قدرتمند و صنعتی جهان به تحمیل سیستم اقتصادی کنونی که نتیجه ای جز محروم تر ساختن ملل ضعیف جهان نداشته ادامه می دهند امید و انتظار رفع روابط ظالمانه موجود بین کشورها امری واهی و برای مستضعفین سرابی بیش نیست .

پیام نخست وزیر برای عسکر اولادی : ما را از مرگ هراسی نیست

در پی حادثه نافرجام سوء قصد به جان حبیب الله عسکراولادی کاندیدای ریاست جمهوری پیامی از سوی محمد علی رجایی نخست وزیر خطاب به ایشان انتشار یافت . در بخشی از این پیام آمده است : دشمنان کوردل انقلاب اسلامی باید بدانند که شهادت در راه خدا آرزوی ما است . زیرا که ما را از مرگ هراسی نیست چرا که اطمینان داریم بدون ما نیز پرچم خونین اسلام و انقلاب را دست های پرتوان میلیون ها مردم محروم و مستضعف میهن اسلامی سربلند تر و برافراشته تر از پیش به اهتزاز درخواهد آورد. (2)

میرحسین موسوی : تمام پیمان های نظامی جهانی باید لغو شود

در آستانه تشکیل کنفرانس اقتصادی سران کشورهای صنعتی غرب در اتاوا از سوی میرحسین موسوی وزیر خارجه اطلاعیه ای منتشر شد .

در بخشی از این اطلاعیه خطاب به ملت ایران آمده است : این بار اول نیست که سران کشورهای صنعتی گردهم جمع می آیند تا به قول خود راهی برای رفع مشکلات و اختلافات و شکاف بین کشورهای پیشرفته و مرفه و محروم و در حال رشد پیدا کنند ولی متاسفانه هربار شاهد بوده ایم که این گردهمایی ها کمترین نتیجه ای برای ملل محروم و مستضعف جهان در برنداشته است به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران تنها اصول و احکام عالیه اسلامی و الهی است که می تواند تامین کننده عدالت اجتماعی در سراسر گیتی و راهگشای سعادت بشری و رفع اختلافات و نابرابری ها باشد و انقلاب اسلامی ایران در مدت کوتاهی که از استقرار آن گذشته است همواره منادی این منشور و مسیر الهی بوده است .

در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است : تا زمانی که کشورهای قدرتمند و صنعتی جهان به تحمیل سیستم اقتصادی کنونی که نتیجه ای جز محروم تر ساختن ملل ضعیف جهان نداشته ادامه می دهند امید و انتظار رفع روابط ظالمانه موجود بین کشورها امری واهی و برای مستضعفین سرابی بیش نیست .

در بند دیگر این اطلاعیه آمده است : کشورهای سلطه گر جهان بخصوص دو ابرقدرت به خاطر حفظ مصالح و پیشبرد مقاصد استعماری خود کشورها را به لطائف الحیل تحت نفوذ و سلطه خود درآورده و آن ها را در بند پیمان های نظامی اسیر ساختند جمهوری اسلامی ایران عقیده دارد که تمام پیمان های نظامی باید ملغی و آثار تحمیلی آن ها از میان برداشته شود.(3)

موسوی : برای طرد حاکمیت غرب و آمریکا شهدای زیادی داده ایم

میرحسین موسوی وزیر امورخارجه در جلسه ای با حضور سفرا و کارداران کشورهای خارجی اظهار داشت : ایران اسلامی در پی ایجاد آشوب در جهان نیست .

وی گفت : من در شرایطی با شما به عنوان وزیر خارجه سخن می گویم که ملت ما ماه ها مبارزه بر علیه غربگرایی و گرایش به آمریکا را پشت سرگذاشته است گرچه در این مبارزه شهیدان بسیاری را از دست داده ایم و ضایعات زیادی را متحمل شده ایم .

وی ادامه داد : در دو سال گذشته بارها و بارها نیروهای معتقد و مومن به هویت اسلامی انقلاب احساس دلهره می کردند که مبادا دوباره یک ساخت سیاسی در این کشور حکمفرما گردد که دوباره همان سیستم ارزشی آمریکا را احیا سازد و دوباره نظامی فاشیستی را حاکم سازد . دوباره خدا و مذهب را به صحنه خانه ها براند و جامعه مذهب زدایی شده ای برپا سازد .

مدینه فاضله ای که میرحسین موسوی در سال 88 آن را تصویرگر شده بود همین غربی بود که او خود در 30 تیر 1360 از آن اظهار نگرانی کرده بود . موسوی می گوید ما برای آن که آمریکا از کشورمان برود شهدای زیادی داده ایم و حال سوال این جا است که او خود چگونه و با چه ذهنیتی تلاش داشت آمریکا را بدون کمترین هزینه ای دوباره به ایران بازگرداند ؟!

دلهره مومنین این بود که آمریکا رجعت کند

موسوی گفت : ما در این دو سال و نیم دلهره داشتیم که مهره های آمریکا با استفاده از نفوذ فرهنگی آمریکا بتوانند زمینه های رجعت مجدد آمریکا را به کشور ما فراهم سازند. نبرد و مبارزه دو سال و نیم گذشته آسان تر از مبارزات پیش از انقلاب برای سرنگونی رژیم شاهنشاهی نبود.

وی ادامه داد : بالاخره در موقعیتی که هم اکنون ما با هم صحبت می کنیم و بعد از پشت سرگذاشتن بحران هایی بزرگ و توطئه هایی بزرگ از سوی آمریکا ، ایران یک پارچه و متحد به یک خط و یک جریان و یک آینده می اندیشد .

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن روشنفکر خواندن خود گفت : من به عنوان یک روشنفکر در طول زندگی خود شاهد بوده ام که چگونه ملت ما و نخبگان سیاسی ما و روشنفکران ما در چنگال استعمار و نفوذ فرهنگی غرب دست و پا می زده اند و چگونه شخصیت واقعی آن ها در شخصیت غربی استحاله می گشته است .

وی افزود : یادم می آید در دانشگاه آن قدر در مورد تاریخ هنر اروپا تئوری و مطلب یاد داده بودند که کلیسای گوتیک اروپا را در دهات آن از مسجد شیخ لطف الله خودمان در اصفهان بهتر می شناختم و در حالی که به عنوان یک استاد و یک معلم دهها کتاب در مورد هنر و فرهنگ غرب خوانده بودم یک کتاب بله یک کتاب ! در مورد هنر و فرهنگ و تمدن عظیم هند و ژاپن و چین نخوانده بودم. معیارهای ما برای زندگی و سیاست از غرب سرازیر می شد . آن چیزی برای ما زیبا بود که غرب آن را زیبا می گفت و آن چیزی برای ما زشت بود که آمریکایی آن را زشت می خواند و از این رو گاه حتی خود را زشت می پنداشتیم .

امام به ما یاد داد خیره در چشمان آمریکا ، مرگ بر آمریکا بگوئیم

موسوی ادامه داد : انقلاب اسلامی این همه را زیر و رو کرد و ما چشم از زمین برداشتیم و برای اولین بار خیره در چشمان آمریکا و ابرقدرت ها دوختیم . علاقه مردم ما به امام امت و رهبر انقلاب درست از این مسئله برمی خیزد او اسلام را به ما برگرداند او شرافت انسانی ما را به ما برگرداند او به ما کمک کرد که خیره و بی ترس در چشمان ددمنشانه آمریکا بنگریم و مرگ بر آمریکا بگوئیم.

موسوی همچنین خطاب به سفرای کشورهای جهان گفت : رهبر انقلاب ما روزی گفتند که رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش است و این یک واقعیتی است در سراسر جهان و ما در روابطمان با قدرت های بزرگ گفته رهبر انقلابمان را فراموش نخواهیم کرد . (4)

هاشمی : کسانی که راه سیادت آمریکا را باز می کنند  در جنایات اسرائیل شریکند

هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با ارسال پیامی خطاب به برادران و خواهران فلسطینی و لبنانی حمله وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به لبنان را محکوم کرد.

در بخشی از پیام رئیس مجلس آمده است : حمله وحشیانه اسرائیل غاصب به لبنان و قتل و جرح نزدیک به دو هزار انسان و تخریب بخش وسیعی از نقاط مسکونی لکه ننگ پاک نشدنی بر دامن امپریالیسم غرب و ارتجاع منطقه خاورمیانه و بخصوص دولت های مسلمان وابسته به غرب خونخوار به جای گذاشت. این جنایت هولناک بهانه را از دست سازشکاران منطقه می گیرد و همه را دعوت به جهاد و اقدام می نماید.

در بخش دیگری از این اطلاعیه تصریح شده است : ماهیت تجاوز گرانه آمریکا و فرزند نامشروعش اسرائیل بر کسی پوشیده نبود و نیازی به کشف مجدد نداشت اما آن چه که بایستی همه مسلمانان و ملت عرب باید بدانند این است که فقط آمریکا و اسرائیل مقصر نیستند دولت هایی که به اسم اسلام بر مردم حکومت می کنند و راه سیادت آمریکا را در منطقه هموار می نمایند در این جنایت شریکند. غرب امروز با نفت مسلمین گرم می شود و تنفس و تغذیه استعمارگران تا حدود زیادی از منابع ثروت و مکنت کشورهای اسلامی است و شیشه عمرشان به دست ما است .

هاشمی ادامه داد : آن جا که ایران با بستن شیر نفت خود ارزش این ماده گرانبها را از 12 دلار به 36 دلار در هر بشکه رسانید دیگران با توسعه تولید نفت بازار مصرف را اشباغ و دست استعمارگران را باز نمی گذاشتند وضع ما و آن ها مثل امروز نبود.(5)

بهزاد نبوی در مصاحبه مطبوعاتی خود با اشاره به اطلاعیه جبهه ملی که انتخابات را تحریم کرده است گفت : جبهه ملی در طول رژیم شاه چنین اطلاعیه تندی را منتشر نکرد و اگر به رادیوهای آمریکا ، کلن و اسرائیل گوش دهید می بینید جهت اطلاعیه جبهه ملی با آن ها یکی است که نشان دهنده منبع تغذیه اصلی این دو جناح است .

اطلاعیه وزارت خارجه در محکومیت حمله به مرکز اسلامی هامبورگ

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با حمله عده ای مزدور به مرکز اسلامی هامبورگ اطلاعیه ای منتشر ساخت.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است : وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نظر تمام ملت های مسلمان را به حمایت و همکاری پلیس آلمان از گروه های الحادی که قرآن ها را به آتش می کشند جلب نموده و اخطار می کنیم : موضع گیری های خصمانه پلیس آلمان که مسلما نمی تواند بدون اشاره دولت آن کشور باشد می تواند ضربات جدی بر منافع آن کشور در میان تمام ملت های مسلمان وارد آورد و بی شک امت مسلمان در مقابل بی حرمتی به مساجد و قرآن مجید ساکت نخواهد نشست . (6)

بهزاد نبوی : تا آن جا که در توان داریم به سوریه و فلسطین کمک خواهیم کرد

مهندس بهزاد نبوی وزیر مشاور در امور اجرایی و سخنگوی دولت در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت : تا آن جا که در توان داریم به رزمندگان سوری و فلسطینی کمک خواهیم کرد.

وی گفت : متاسفم که چگونه یک توطئه آمریکایی باعث می شود تا قوی ترین ارتش های منطقه یعنی ارتش ایران و عراق در این شرایط درگیر جنگ شوند و عملا این فرصت را به رژیم صهیونیست اشغالگر قدس بدهند تا برادران و خواهران بیگناه ما را به مسلخ ببرد .

نبوی در بخش دیگری از مصاحبه مطبوعاتی خود با اشاره به اطلاعیه جبهه ملی که انتخابات را تحریم کرده است گفت : جبهه ملی در طول رژیم شاه چنین اطلاعیه تندی را منتشر نکرد و اگر به رادیوهای آمریکا ، کلن و اسرائیل گوش دهید می بینید جهت اطلاعیه جبهه ملی با آن ها یکی است که نشان دهنده منبع تغذیه اصلی این دو جناح است .

نبوی در ادامه و در پاسخ به سوال دیگری به موضوع لبنان اشاره کرده و گفت : زمانی که القانیان و امثال او در ایران اعدام می شوند اشک سازمان های حقوق بشری سرازیر می شود اما در حال حاضر و در رابطه با کشتار در جنوب لبنان فقط اشاره می کنند که جلوی جو متشنج باید گرفته شود.(7)

پی نوشت:

1- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 2

2- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 12

3- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 12

4- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 12 ، سخنان میر حسین موسوی را می توان از منظرهای متفاوتی به نظاره نشست و تحلیل کرد از اعتراف او به آن چه که در دانشگاه آموخته و تعارضش با آن چه که انقلاب به او هبه کرد و هدیه داد . تاکید او بر این که انقلاب این موهبت را به ملت مسلمان ایران ارزانی داشت که بی واهمه در چشمان ابرقدرتی چون آمریکا نگاه کرده و بی هیچ ترسی شعار مرگ بر آمریکا سر دهد . اذعان به این واقعیت که غرب کشورهای اسلامی و شرقی را از هویت خود تهی کرده است و اظهار نگرانی از این که آمریکا دوباره با همان فرهنگ منحط رجعت کند و ثمره شهادت هزاران انسان پاکباخته به یک باره نابود شود . اگر به آن چه که موسوی از غرب تشریح می کند و توصیف می نماید دقت کنیم با تمامی ابعاد آن به این نتیجه می رسیم که مدینه فاضله ای که میرحسین موسوی در سال 88 آن را تصویرگر شده بود و به سوی آن می تازید همین غربی بود که او خود در 30 تیر 1360 از آن اظهار نگرانی کرده بود . موسوی می گوید ما برای آن که آمریکا از کشورمان برود شهدای زیادی داده ایم و حال سوال این جا است که او خود چگونه و با چه ذهنیتی تلاش داشت آمریکا را بدون کمترین هزینه ای دوباره به ایران بازگرداند و فرهنگ منحط غربی را به این ملت تحمیل کند ؟! در این زمینه گفتنی های زیادی است و به عبارت دیگر تعارض سخنان و مشی امروز موسوی و دیگر اصحاب فتنه با دیروز و سخنان آن روزشان به اندازه ای است که آدمی می ماند این تعارض را چگونه به تحلیل بنشیند؟! انسان ها تغییر می کنند و هیچ کس مدعی آن نیست که انسان ها باید در تمام عمر خود بر یک صراط و اندیشه باشند و این از ساحت انسان های اندیشمند به دور است ولی سوال و محل بحث آن جا است که آیا کسی که با دیروز خود 180 درجه تفاوت دارد و یا به عبارتی دیروز خود را به سخره می گیرد می تواند با استناد به همان دیروز به سوی قدرت خیز بردارد و دیگران را فریب دهد؟!

5- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 12

6- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 2

7- اطلاعات ، 30 تیر 1360 ، صفحه 2

پژوهشگر: سید روح الله امین آبادی

انتهای متن/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول