اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

در نشست «آسیب‌شناسی فضای مجازی در زندگی قرآنی» عنوان شد

فضای مجازی را به فرصتی برای معرفی سبک زندگی قرآنی تبدیل کنیم

یک کارشناس رسانه، فضای مجازی را تهدید و فرصتی برای سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: همه باید با اتحاد و برنامه‌ریزی این تهدید را به فرصتی مناسب جهت گسترش فرهنگ قرآنی تبدیل کنیم.

فضای مجازی را به فرصتی برای معرفی سبک زندگی قرآنی تبدیل کنیم

به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، «سیدپویان حسین‌پور» مدرس دانشگاه و کارشناس مدیریت رسانه در نشست تخصصی «آسیب‌شناسی فضای مجازی در زندگی قرآنی» که در سالن کنفرانس باغ موزه دفاع مقدس بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد، با اشاره به آمارهایی درباره تعداد کاربران اینترنت در کشور، اظهار داشت: هم‌اکنون بیش از 40 میلیون نفر در کشورمان از اینترنت استفاده می‌کنند که بیشتر این افراد برای سرگرمی و تفریح به فضای مجازی پناه آورده‌اند؛ البته برخی نیز برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و درصد کمی نیز برای امور غیراخلاقی از فضای مجازی استفاده می‌کنند.

وی تأثیرات فضای مجازی در سبک زندگی مردم و همچنین رفتارهای اجتماعی را غیرقابل انکار دانست و گفت: سبک زندگی افراد متأثر از نوع ارتباطات است که هم اکنون بیشتر ارتباطات از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد به همین جهت شاهد افزایش آمار طلاق و کاهش میزان ازدواج در جامعه هستیم بنابراین باید با استفاده درست از فضای مجازی توطئه‌های دشمنان اسلام را خنثی سازیم.

تهدید ارزش‌های اسلامی در فضای مجازی

این کارشناس مدیریت رسانه با اشاره به اینکه بسیاری از ارزش‌های اسلامی در فضای مجازی تهدید می‌شود، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر مهم‌ترین جنگ نرم دشمنان اسلام بر روی سبک زندگی اسلامی بوده است چرا که دشمنان اسلام می‌خواهند با بی‌ارزش نشان دادن اعتقادات مسلمانان، ایمان آنها را ضعیف کنند تا جایی که امر به معروف و نهی از منکر که همواره مورد تأکید قرآن و اهل‌بیت(ع) قرار دارد را هدف قرار داده‌اند تا از این طریق بی‌بند و باری را در جوامع اسلامی رواج دهند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون بسیاری از جوانان بیشتر زمان خود را در فضای مجازی می‌گذرانند، گفت: در کشورمان بیش از 105 میلیون سیم کارت تلفن همراه فعال است در حالی که جمعیت کشورمان حدود 75 میلیون نفر است؛ از این تعداد سیم کارت هم بیش از 40 درصد به اینترنت وصل می‌شود یعنی مردم همواره برای دسترسی آسان به فضای مجازی از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند بنابراین می‌توان ادعا کرد که اینترنت به عنوان عضوی از خانواده‌های ایرانی شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه فضای مجازی در سبک زندگی قرآنی مردم هم فرصت و تهدید است، ادامه داد: اگر بتوانیم از فضای مجازی به صورت صحیح استفاده کنیم تا جایی خوراک فکری جوانان را مباحث قرآنی قرار دهیم می‌توانیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم در غیر این صورت این امر تهدیدی است که برای جبران آن باید زمان بسیاری صرف کرد.

تهدید فضای مجازی را به فرصتی برای معرفی سبک زندگی قرآنی تبدیل کنیم

حسین‌پور با بیان اینکه فضای مجازی فرصتی برای معرفی سبک زندگی اسلامی است، افزود: نباید اجازه دهیم دنیای استکبار از فرصتی که در اختیار داریم استفاده کنند تا سبک زندگی غربی را در کشور رواج دهند بلکه باید با اتحاد و برنامه‌ریزی این تهدید را به فرصتی مناسب جهت گسترش فرهنگ قرآنی تبدیل کرد.

وی با اشاره به اینکه تقوای مجازی امری مهم برای گسترش سبک زندگی اسلامی است، ادامه داد: نظارت مشارکتی از بهترین روش‌های آموزش کودکان است بنابراین والدین نباید خط قرمزها را مشخص و کنار بکشند بلکه باید با فرزندان خود وارد فضای مجازی شده و این فضا را توأم با مباحث قرآنی و اسلامی کنند.

انتهای پیام/م.خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول