اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی  /  سایر حوزه ها

همایش افغانستان و مواد مخدر در سال ۲۰۱۴ با نگاهی به پیش رو

فغانی: نیروهای خارجی در افغانستان شریک گردش مالی ۸۰۰ میلیارد دلاری مواد مخدر در جهان

رئیس ستاد افغانستان وزارت خارجه ایران گفت: نیروهای خارجی در افغانستان به جای مبارزه با تولید و توزیع مواد مخدر خود را درگیر تجارت این امر کرده‌ و خود را شریک گردش مالی 800 میلیاردی در امر مواد مخدر در عرصه بین‌المللی کرده‌اند.

فغانی: نیروهای خارجی در افغانستان شریک گردش مالی ۸۰۰ میلیارد دلاری مواد مخدر در جهان

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حجت‌الله فغانی رئیس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) در همایش «افغانستان و مواد مخدر در سال 2014 با نگاهی به پیش رو» در سالن علامه حلی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مواد مخدر یکی از بحران‌های قرن حاضر است و مقابله با آن از توان یک یا چند کشور خارج است و عزم بین‌المللی می‌طلبد، گفت: مواد مخدر جوانانی را که موتور توسعه کشور محسوب می‌شوند را مورد هدف قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه سال 2014 سال سرنوشت در افغانستان است چون این کشور همزمان 3 انتقال سیاسی، اقتصادی و امنیتی را تجربه می‌کند، خاطر نشان کرد: پیشرفت و پسرفت در هر کدام از حوزه‌های مذکور تأثیر مستقیم بر حوزه‌های دیگر دارد.

رئیس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در حوزه سیاسی انتقال قدرت پس از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را مشاهده خواهیم کرد که اولین انتقال مسالمت‌آمیز قدرت از یک رئیس‌ جمهور به رئیس‌جمهور بعدی بعد از حامد کرزی در افغانستان است، گفت: انتخابات با مشارکت گسترده مردم و با مدیریت افغان‌ها صورت گرفت، هر چند که برخی القائات از سوی برخی کشورهای خارجی هم مطرح می‌شد که افغانستان توان اداره و مدیریت انتخابات ریاست جمهوری را ندارد، ولی رقابت متمدنانه و شورانگیز سیاسی که افغان‌ها ایجاد کردند باعث ایجاد بارقه‌های امید برای آینده سیاسی این کشور شده است.

فغانی در ادامه خاطرنشان کرد: در انتقال قدرت اقتصادی متأسفانه ظرفیت‌های افغانستان نادیده گرفته شده، هر چند که بودجه افغانستان مقدار زیادی به کمک‌های خارجی وابسته است، ولی کشورهایی که داعیه اقدامات بشردوستانه را دارند این کمک اقتصادی را گروگان خواسته‌های سیاسی نامشروع قرار داده‌اند و این اقدام آنها مغایر با موازین و مقررات بین‌المللی است.

رئیس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه گفت: در بعد امنیتی سال 2014 برای افغانستان سال کاهش نیروهای خارجی است، چون مأموریت این نیروها از حالت امنیتی به آموزشی تبدیل شده است.

وی افزود: افزایش 30 درصدی تولید مواد مخدر با حضور نیروهای خارجی در افغانستان واقعا تأسف‌آور است.

رئیس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه در ادامه با بیان اینکه 3 گروه در افغانستان در افزایش و کاهش مواد مخدر دخیل هستند، اظهار داشت: جنگ‌سالاران و نیروهای افراطی در افغانستان در گروه اول هستند و به این دلیل که مواد مخدر تأمین‌کننده بودجه اقدامات آنهاست این تجارت توسط آنان صورت می‌گیرد.

وی گروه دوم را حضور بعضی از نیروهای خارجی در عرصه تجارت مواد مخدر افغانستان دانست و گفت: نیروهای خارجی در افغانستان به جای مبارزه با تولید و توزیع مواد متأسفانه خود را درگیر تجارت این امر کرده‌ و خود را شریک گردش مالی 800 میلیاردی در امر مواد مخدر در عرصه بین‌المللی کرده‌اند.

فغانی گروه سوم را برخی افرادی خواند که با حامد کرزی در سطح اجرایی در افغانستان کار می‌کنند و گفت: این افراد اقدام به تجارت در این عرصه کرده‌اند و کمکی به امر مبارزه با مواد مخدر در این کشور نکرده‌اند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همه کشورها و طرف‌های بین‌المللی در موضوع مبارزه با مواد مخدر اهتمام یکسانی ندارند اما جمهوری اسلامی ایران با توجه به مبانی اعتقادی و فتوای مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را در این امر به کار گرفته و به تأیید سازمان ملل متحد پیش قراول مبارزه با مواد مخدر در عرصه بین‌المللی شده است.

فغانی میزان ضبط مواد مخدر کشف شده در ایران را 33 درصد عنوان کرد و گفت: 80 درصد تریاک و 40 درصد هروئین کشف شده در جهان در جمهوری اسلامی است و ما موفق شده‌ایم در 5 سال گذشته در مجموع 600 تن مواد مخدر را ضبط کنیم و برای مبارزه با این موضوع نیز بیش از 4 هزار نفر از جوانان ایرانی در این راه به شهادت رسیده و تعداد زیادی نیز مجروح شده‌اند.

رئیس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه  گفت: متأسفانه در عرصه بین‌المللی برخی کشورها سیاست ناجوانمردانه‌ای را در قبال اعدام برخی قاچاقچیان داخلی و بین‌المللی که در ایران دستگیر می‌شوند اعمال کرده‌اند، در حالی که این قاچاقچیان بارها دستگیر شده ولی درس عبرتی نگرفته‌اند و وقتی ما برای آنها مجازات اعدام در نظر می‌گیریم برخی کشورهای دنیا جمهوری اسلامی ایران را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند در حالی که اینها قاچاقچیان بین‌المللی مواد مخدر هستند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول