اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون استاندار قزوین:

10 درصد اعتبارات برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی حفظ می‌شود

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین گفت: در تحول اداری آسیب‌شناسی محکم و کارشناسانه‌ای انجام شده که حدود 5 تا 10 درصد اعتبارات جاری و عمرانی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و هماهنگی‌های مدیریت ارشد استان حفظ شود.

10 درصد اعتبارات برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی حفظ می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، امیدعلی پارسا در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان قزوین که عصر امروز در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: استان قزوین به لحاظ جمعیت جایگاه بیستم کشور و با سهم 0.9 درصدی از مساحت جایگاه 26 کشور را دارد.

وی با اشاره به این‌که استان قزوین از نظر تولید سرانه رتبه 11 کشور را دارد که رتبه خوبی است، افزود: استان قزوین رتبه 18 در ارزش افزوده بخش کشاورزی، رتبه 15 در درآمدهای استانی، رتبه 14 در ارزش افزوده بخش صنعت و رتبه 18 در محصول ناخالص منطقه‌ای را دارد که این آمار نشان دهنده قابلیت‌ها و توانایی‌های استان قزوین است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین اضافه کرد: بخش خصوصی، تشکل‌های غیردولتی توانمند استان و افراد آشنا به تفکیک وظایف حاکمیتی و تصدی‌گری دولت را به عنوان قابلیتی می‌دانیم که در سال‌های پیش رو می‌تواند در رسیدن به اهداف و برنامه‌های دولت تدبیر و امید موثر باشد.

پارسا ادامه داد: با وجود این توانمندی‌هایی که بیان شد و انتظار رشد مداوم روند تغییرات شاخص‌های کلان کشور در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که رکود تورمی که بر کشور حاکم بود در استان قزوین با شدت بیشتری وجود دارد و انتظار داریم با برنامه‌های دولت تدبیر و امید و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی بتوانیم با شتاب بیشتری نسبت به استان‌های دیگر این قابلیت‌ها را به عمل تبدیل کنیم.

وی عنوان کرد: برای تحلیل اقتصادی کشور و یا استان چهار شاخص رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ بیکاری و ضریب جینی ارائه می‌شود که ماحصل کل عملکرد کلان اقتصادی است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین تصریح کرد: جایگاه استان قزوین از رتبه ششم در سال 79 از نظر سرانه به رتبه 11 کشور تنزل پیدا کرده است.

پارسا گفت: از نظر محصول ناخالص داخلی بدون نفت از رتبه 13 به رتبه 18 رسیدیم و سهم ستانده بخش‌های مختلف در اقتصاد قزوین به گونه‌ای است که بخش صنعت 48.2 درصد کل ستانده استان است که در مقایسه با کشور به صورت معناداری نشان‌دهنده نقش بخش صنعت در اقتصاد استان است.

وی با اشاره به مشکلاتی که در استان قزوین وجود دارد، بیان کرد: از تعداد 668 واحد صنعتی بزرگ دارای بیش از 10 کارگر در استان قزوین 80 واحد که 10 تا 12 درصد است، مشکل دارند که 75 درصد آن‌ها تعطیل و 25 درصد نیمه فعال است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین افزود: محدودیت آب‌های سطحی و زیرزمینی و پایین بودن راندمان انتقال آن، سطح پایین خدمات و محدودیت منابع اعتباری بانک‌های استان که متناسب با حجم فعالیت‌های اقتصادی که صورت می‌گیرد بانک‌های استان از منابع اقتصادی برخوردار نیستند، از دیگر مشکلات استان است.

پارسا اضافه کرد: بسیاری از منابع اقتصادی استان در استان تهران و دیگر استان‌های کشور در گردش مالی است که این موضوع یکی از مشکلات استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد که استان قزوین از جایگاه خوبی در سطح کشور برخوردار است اما این روند رو به نزول بوده و به آرامی سهم استان قزوین در اقتصاد کشور در حال کاهش است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین عنوان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی استان قزوین حدود دو درصد بیشتر از متوسط کشوری است.

پارسا با بیان این‌که شاخص نرخ بیکاری در استان قزوین همواره حدود یک درصد کمتر از متوسط کشور بوده اما در حال حاضر به آرامی در حال افزایش بوده و در حال نزدیک شدن به متوسط کشوری است، تصریح کرد: استان قزوین در ضریب جینی از متوسط کشور وضعیت بهتری داشته و ضریب جینی استان 32 است که رقم بسیار خوبی در مقایسه با بسیاری دیگر از استان‌های کشور است.

وی با اشاره به مزیت‌های نسبی استان قزوین گفت: مزیت نسبی استان در بخش صنعت دو، در بخش کشاورزی 1.75 و در بخش آموزش از متوسط کشوری بسیار بالاتر است که این اعداد نشان می‌دهد اقتصاد قزوین در حوزه صنعت دو برابر بقیه نقاط کشور و در حوزه کشاورزی 1.75 مستعدتر از بقیه استان‌های کشور است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین با اشاره به سند اشتغال استان قزوین خاطرنشان کرد: به صورت ویژه باید سیاست‌های دولت تدبیر و امید را به منظور رسیدن به اشتغال پایدار دنبال کنیم زیرا دولت برای این‌که از رکود تورمی خارج شود، سیاست‌های کلان را دنبال می‌کند.

پارسا بیان کرد: با توجه به امکانات و منابعی که برای تولید اشتغال پایدار در استان قزوین وجود دارد، حمایت استان محدود، مشروط و کاهنده است و این اساسی است که در تمام دنیا رخ داده است.

وی افزود: در تحول اداری آسیب‌شناسی محکم و کارشناسانه‌ای انجام شده که حدود 5 تا 10 درصد اعتبارات جاری و عمرانی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و هماهنگی‌های مدیریت ارشد استان حفظ شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین یادآور شد: هر مدیری نتواند در قالب تعیین شده این اهداف را دنبال کند، دچار مشکلاتی می‌شود، بنابراین انتظار می‌رود با مدیریت جهادی برنامه‌ریزی کرده و در راستای اجرایی کردن برنامه‌ها گام بردارد.

انتهای پیام/77010/غ40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول