اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در گفت‌وگو با مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی مطرح شد

تبلیغ در زندان‌ها بستری آماده برای اصلاح و هدایت

مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی باید زمینه حضور مبلغین در زندان‌ها بیش از پیش آماده شود و برای این امر نیاز به همکاری چندین دستگاه و ایجاد کمیته‌ای متشکل از سازمان زندان‌ها، ‌قوه قضائیه و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم هستیم.

تبلیغ در زندان‌ها بستری آماده برای اصلاح و هدایت

به گزارش خبرگزاری فارس از قم،‌ تبلیغ امری برای گسترش و جذب عموم مردم و یا گروه خاص برای رسیدن به اهداف مدنظر است و در همین راستا بزرگترین هدف یک حکومت اسلامی کمال جامعه و رهنمون شدن به سمت خداوند تبارک و تعالی است که در این راه تبلیغات اسلامی باید در تمام اعضا و اقشار جامعه صورت گیرد که زندان‌ها و زندانیان یکی از نقاط حساس بوده و جای کار تبلیغی بسیار دارد.

در همین زمینه گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام غلام‌عباس موسوی مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی داشته‌ایم تا از برنامه‌های تبلیغی دفتر تبلیغات و حضور روحانیون در زندان‌ها اطلاعات بیشتری به دست آوریم.

فارس: چه برنامه‌هایی برای تبلیغ در زندان‌ها طراحی و اجرا شده است؟

اعزام به فضاهای تخصصی و وی‍ژه جزو ماموریت‌ها و سیاست‌های دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم بوده که مبلغین ویژه و دارای مهارت را به فضاهای ویژه اعزام و ساماندهی کند. این موضوع با توجه به ضرورت، مشکلات و شرایط ویژه این فضاها نیازمند بکارگیری و اعزام مبلغین متخصص است، بنا بر این در فضاهایی مانند زندان‌ها، کمپ‌های NA، نیروی انتظامی، ‌فضاهای دانش آموزی و آموزشی باید مبلغین دارای مهارت، برتری و شایستگی‌های ویژه وارد شوند تا تاثیرگذار لازم را داشته باشند. در همین راستا دفتر تبلیغات مبلغین را طبقه‌بندی کرده تا در هر فضایی از افراد مختص به آن فضا استفاده شود.

در سال‌های اخیر دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم با همکاری دفتر پژوهش‌های اسلامی زندان‌ها اقدام به اعزام مبلغ به زندان‌های کشور کرده تا در مناسبت‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان، ‌دهه محرم و طرح هجرت تابستان که این فضاها نیاز بیشتری به حضور مبلغ دارند و همچنین تشنه یادگیری معارف اسلام و آموزش هستند مبلغین تاثیرگذاری ویژه خود را در راهنمایی و هدایت با مشاوره، برپایی آموزش قرآن و احکام، اقامه نمازجماعت، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، ‌تبلیغ چهره به چهره و فردی، سخنرانی، موعظه و برپایی عزاداری ائمه اطهار(ع) بر روی این افراد داشته باشند. علاوه بر این اعزام‌ها، ‌اعزامی به صورت دهگی صورت گرفته که جدای از این مناسبت‌ها، مبلغین به صورت 10 روزه به زندان‌ها اعزام می‌شوند تا این فضاها خالی از روحانی نباشد.

فارس: آیا دسته‌بندی خاصی برای مبلغین وجود دارد؟

رده‌بندی مبلغین در دفتر تبلیغات آغاز و فرآیندهای آن در حال انجام است تا به نسبت فضاهای تخصصی و ویژه، مبلغین توانمندی داشته باشیم که در این فضاهای تاثیرگذاری وی‍ژه را ایجاد کنند.

فارس: رضایت زندانیان از این موضوع تا چه اندازه است؟

رضایت زندانیان بالا و استقبال واحد فرهنگی سازمان زندان‌ها از این مقوله خوب بوده است و در هدایت و پرکردن اوقات فراغت زندانیان و ارتقای سطح اطلاعات دینی آنها بسیار موثر واقع شده است.

فارس: چه تعداد مبلغ متخصص در این زمینه وجود دارد؟

در مناسبت‌ها بین 100 تا 200 مبلغ با همکاری سازمان پژوهش‌های اسلامی زندان‌ها به این نوع مکان‌ها اعزام و به کارگیری شدند که این افراد دارای تجربه مرتبط در این زمینه یا تخصص مشاوره، روانشناسی و مددکاری هستند تا توانایی برقراری ارتباط بهتر با زندانیان و انتقال معارف و مهارت دینی در قالبی اثرگذار به زندانیان داشته باشند.

فارس: آیا دوره‌های خاصی برای این مبلغین برگزار می‌شود؟

نشست‌های توجیهی و آموزشی برای این مبلغین برگزار می‌شود.

فارس: با توجه به نیاز زندان‌ها به حضور مستمر مبلغین چرا هنوز این کار صورت نگرفته است؟

به دلیل احساس این ضرورت مدت زمانی اعزام مبلغین برای حضور جدی و تبلیغی در زندان‌های سرتاسر کشور آغاز شد که بازخورد کار بسیار بالا و موثر هم بود اما بعد از آن با وجود اعلام آمادگی دفتر تبلیغات حوزه علمیه برای اعزام مبلغ، تقاضایی از زندان‌ها به ما نرسیده و این در حالی است که زندان‌ها دارای افرادی آسیب‌پذیر مردم جامعه که به شدت نیاز به معارف اسلامی دارند ‌هستند و این کار مستلزم وجود یک مبلغ به صورت شبانه روزی است.

فارس: استفاده از مبلغین در زندان‌ها با توجه به تاکید رهبری بر روی سبک زندگی اسلامی تا چه اندازه می‌تواند در اشاعه این نوع سبک زندگی موثر باشد؟

قطعا موثر خواهد بود، در حال حاضر یک جامعه آماری از سنین و جنسیت‌های مختلف با سطح دانش و فعالیت‌های گوناگون در زندان‌ها وجود دارد که یک فضای بکر و آماده برای تبلیغ دین محسوب می‌شود و سازمان زندان‌ها باید بسترسازی لازم در این زمینه را داشته باشد. امور فرهنگی سازمان زندان‌ها یکسری برنامه‌های فرهنگی مانند حضور مشاورین و روانشناسان توانمند در زندان‌ها را دارد اما کافی نیست چرا که این زندانی‌ها بعد از مدتی به آغوش خانواده و جامعه بر می‌گردند و سازمان زندان‌ها موظف به مسلح کردن این افراد به اطلاعات و معارف دینی هستند تا در زمان بازگشت آسیب حضور این زندانیان در جامعه کمتر باشد.

باید زمینه حضور مبلغین در زندان‌ها بیش از پیش آماده شود و برای این امر نیاز به همکاری چندین دستگاه و ایجاد کمیته‌ای متشکل از سازمان زندان‌ها، ‌قوه قضائیه و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم هستیم تا به صورت مرتب این موضوع مورد رصد قرار گرفته و مبلغ مورد نظر فضا را برای پذیرش معارف اسلامی و ایجاد سبک زندگی اسلامی آماده کند.

ما آماده تعامل، ‌توافق و تفاهم بر روی اعزام مبلغ مورد نیاز به زندان‌ها هستیم مشروط بر اینکه همکاری، فضاسازی و امکانات حضور مبلغ در زندان‌ها فراهم شود. در حال حاضر امکان حضور مبلغین متخصص در این زمینه که دغدغه تبلیغ مسائل دینی و حضور در بین این قشر از جامعه را دارند وجود دارد اما نیازمند فضاسازی و اعلام آمادگی از سوی زندان‌ها است.

=============

گفت‌وگو از نجمه عزتی

=============

انتهای پیام/2258/ط40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول