اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد

ضرورت مشارکت مردمی در تحقق شعار سلامت جهانی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان مشارکت مردمی را در تحقق شعار سلامت جهانی لازم دانست.

ضرورت مشارکت مردمی در تحقق شعار سلامت جهانی

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حسین عرفانی بعد از ظهر امروز در مراسم تجلیل از فعالان عرصه بهداشت دهان و دندان ضمن تبریک روز دندانپزشکی به تلاشگران عرصه سلامت دهان و دندان اظهار کرد: یکی از توفیقات بدست آمده در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه خدمات بهداشتی مطلوب در ساختار نظام بهداشت بوده است.

وی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» افزود: با شعار جهانی سلامت با عنوان «یک عمر سلامتی با خودمراقبتی» نیاز به مراقبت افراد در زمینه بهداشت دهان و دندان بسیار لازم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان عامل رفتار افراد و جوامع را برگرفته از فرهنگ آن ملت دانست و افزود: در زمینه اهمیت به خودمراقبتی کسب دانش، مهارت، اتکا به خود و حفظ استقلال می‌تواند مهم باشد.

وی نخستین تلاش در زمینه خودمراقبتی افراد را اقدامات پیشگیرانه دانست و افزود: در مراحل بعدی خودمراقبتی درمان بیماری‌های جزئی، حاد و مزمن دارای اهمیت است.

عرفانی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های انجام شده در کشور انگلستان، 20 درصد از بروز بیمارها به خاطر مسائل جزئی و بی‌توجهی به خودمراقبتی بوده که می‌توانست با رعایت آن 96 میلیارد دلار را در سال برای آن کشور صرفه‌جوئی داشته باشد.

وی مشارکت مردمی را در تحقق شعار سلامت جهانی مهم دانست و افزود: برای پیشرفت پایه‌های پزشکی عزم ملی لازم خواهد بود و در این زمینه مدیریت قوی و برنامه‌ریزی لازم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به عملکرد بهداشت دهان و دندان استان در 9 ماهه سال 92 افزود: با همکاری تلاشگران عرصه سلامت دهان و دندان 72 هزار و 578 خدمت در استان طی امسال انجام شده است.

وی با اشاره به لزوم فرهنگسازی در عدم کشیدن دندان به هنگام درد آن افزود: کشیدن دندان به منزله از دست دادن عضوی از بدن است که افراد نباید به سادگی اقدام به کشیدن آن کنند.

عرفانی اقدامات پیشگیرانه را در بهداشت دهان و دندان لازم دانست و افزود: طی 9 ماهه سال 92 در زمینه ترمیم 13 هزار و 453 مورد، جرم‌گیری 10 هزار و 25 مورد و فلورایدتراپی 18 هزار و 75 مورد فعالیت داشتیم.

رئیس دانشکده دندانپزشکی همدان نیز فعالیت دندانپزشکی را تنها در زمینه پرکردن و عصب‌کشی ندانست و افزود: در بسیاری از بیماری‌ها عوارض دندانپزشکی در آن مورد توجه است که باید توجه جدی در این زمینه باشد.

محسن دالبند با اشاره به بیشترین هزینه سبد خانوارها در مسئله دندانپزشکی اهمیت به سلامت دهان و دندان را مهم ارزیابی کرد و افزود: در کشورهای پیشرفته پس از تأسیس دانشکده‌های دندانپزشکی، اقدام به تأسیس پژوهشکده دندانپزشکی می‌کنند که توجه به آن در کشور نیز لازم است.

وی در پایان با انتقاد به رفتار برخی از تلاشگران عرصه بهداشت دهان و دندان افزود: گرایش پزشکان دهان و دندان از سوی بهداشت به سوی درمان روش صحیحی نیست.

انتهای پیام/89026/ب30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول