اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

برگزیده جشنواره ملی جوان ایرانی:

کم‌توجهی به موسیقیدان‌های جوان نوعی پاک کردن صورت مسئله است

برگزیده جشنواره ملی جوان ایرانی گفت: کم‌توجهی به موسیقیدان‌های جوان نوعی پاک کردن صورت مسئله است و نه حل مسئله.

کم‌توجهی به موسیقیدان‌های جوان نوعی پاک کردن صورت مسئله است

به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان، محمد رمضانی متولد خردادماه 1370 در شیروان است، وی دوتار نوازی را از دوران کودکی آغاز کرده است و علاقه وی او را به سمت موسیقی محلی یا همان نوازندگی دوتار کشانده است.

رمضانی در سال 90 به عنوان برگزیده جشنواره ملی جوان ایرانی در بین 700 نوازنده سازهای محلی جوان کشور در تهران انتخاب شد.

وی در چندین جشنواره ملی، استانی و شهرستانی رتبه‌های نخست تک‌نوازی و گروه‌نوازی را به خود اختصاص داده و در دوران دانش‌آموزی نیز رتبه برتر تک‌نوازی دانش‌آموزان را از آن خود کرده است.

با توجه به تخصص‌های موجود در وی، در هفتمین جشنواره موسیقی محلی شیروان به عنوان دبیر جشنواره موسیقی محلی شهرستان معرفی شد.

هنرمند شیروانی والدین و اساتید خود را مشوق اصلی خود می‌داند و موسیقی قالب منطقه را موسیقی کرمانجی دانست که رشادت‌ها و مرزداری‌ها، داستان‌ها،‌ واقعیت‌ها،‌فرهنگ و تاریخ گذشتگان را در خود جای داده است.

برگزیده جشنواره ملی جوان ایرانی در محضر اساتیدی همچون استاد رحمانی، ولی‌نژاد، حداد، جعفرزاده تلمذ کُردی کرده است.

رمضانی بیشترین خاطرات خود را با آهنگ‌های دوتارش دارد و این‌گونه می‌گوید؛ که با آهنگ لو سوکوتم را مشکن و با اله مزار درد و دل می‌کند و شاه خطایی و رشیدخان شادم می‌کند و با آهنگ سردار عیوض غرور پیدا می‌کنم.

این هنرمند شیروانی که اکنون در حال تحصیل در رشته مدیریت است از کم توجهی به حوزه موسیقی محلی شمال خراسان انتقاد کرد و گفت: کم‌توجهی به موسیقیدان‌های جوان نوعی پاک کردن صورت مسئله است و نه حل مسئله.

وی معتقد است حضور موسیقی‌های مبتذل و زیرزمینی و جاماندن جوانان از فرهنگ غنی این خطه سوق ندادن جوانان به این سمت است.

برگزیده جشنواره ملی جوان ایرانی خواستار برگزاری جشنواره‌های موسیقی محلی این خطه به صورت تخصصی در بخش جوانان شد و افزود: به مدیرکل در سفر رئیس جمهور نیز نامه‌هایی نوشته‌ام ولی هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ام.

این خبرنگار عرصه مطبوعات موسیقی محلی؛ این خطه را عجین به فرهنگ ناب اسلامی و فرهنگ ساده‌زیستی و بی‌آلایشی می‌خواند و می‌گوید: نام‌گذاری سال 93؛ هنرمندان این خطه را تازه نفس‌تر کرده چرا که معتقدند فرهنگ برگرفته از هنر است و اگر هنر پای کار نیاید فرهنگ فاخر تحقق نمی‌یابد.

وی از "بخشی‌های" شمال خراسان به عنوان راویان و انتقال‌دهندگان فرهنگ اصیل یاد کرد و گفت: در گذشته که رسانه‌ها حضور نداشتند می‌توان از "بخشی‌های" این خطه به عنوان رسانه‌های حاضر آن زمان نام برد.

وی با اشاره به قداست و جایگاه "بخشی‌های" شیروان افزود: فرهنگ مرزداری، عروسی، خانه‌داری، ورزشی، تاریخی و اجتماعی آن زمان را "بخشی‌ها" انتقال می‌دادند و امروز در عرصه جهانی باز هم می‌توان جایگاه مردمی آن‌ها را دید و برای استفاده از این ظرفیت‌ها قدم برداشت.

رمضانی در ادامه از سکوت هنرمندان این هنر در سال‌های گذشته متأثر شد و تصریح کرد: اگر این بی‌توجهی‌ها ادامه پیدا کند در سال‌های آینده نسل "بخشی‌ها" رو به غروب خواهد بود و کمتر کسی می‌توان یافت که به آموزش این هنر روی آورده باشد.

قائم‌مقام مجمع نواندیشان استان خراسان شمالی نیز خواستار توجه ویژه‌ای به بخشی‌گری و داستان سرایی و هنرمندان موسیقی و خصوصاً دوتار نوازی شد و گفت: اگر به دنبال این هستیم تا در خراسان شمالی گنجینه فرهنگ‌ها و معرفت‌ها از موسیقی‌های غربی و فرهنگ غرب‌زدگی دور شویم تنها راه نجات استفاده از ظرفیت‌های بالقوه در حوزه موسیقی‌های مقامی محلی است که این مهم با پای کار آمدن رسانه ملی و حمایت‌هایی از سوی متولیان فرهنگی امکان‌پذیر خواهد بود.

این هنرمند شیروانی علاوه بر نوازندگی دوتار در عرصه‌های مختلف مطبوعاتی، مذهبی و قرآنی فعالیت دارد.

=============

گزارش از غلامرضا مینا

=============

انتهای پیام/63002/ط30/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول