اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس از نقش هنرهای خلاقانه در اقتصاد استان گزارش می‌دهد

تولید ثروت در سایه خلاقیت هنرمندانه

یکی از هنرمندان همدانی در حوزه تابلوهای سفالی نقش برجسته، توانسته با خلاقیت خود محصولاتی را تولید کند که به تولید ثروت بیانجامد و به یکی از ظرفیت‌های استان در حوزه پیوند فرهنگ و هنر با اقتصاد تبدیل شود.

تولید ثروت در سایه خلاقیت هنرمندانه

به گزارش خبرگزاری فارس در همدان، برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی در ایام نوروزی در محوطه‌های تاریخی و گردشگری همدان که به ابتکار اداره کل میراث فرهنگی همدان برگزار شد، باعث آشنایی بیشتر مردم همدان و البته گردشگران خارجی با آثار هنری و خلاقانه موجود در استان شد و نشان داد که می‌توان با تکیه بر ظرفیت‌های انسانی و منابع داخلی به بازدهی اقتصادی رسید.

تابلوهای نقش برجسته سه‌بعدی سفالین یکی از هنرهایی بود که مورد توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه صنایع دستی قرار گرفت که با او به گفت‌وگو نشستیم.

یک هنرمند و تولیدکننده سفالگر در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: در سال 81 وارد رشته گرافیک و هنرهای زیبا در هنرستان فنی و حرفه‌ای شدم و دوران تحصیل با استادهایی بسیار موثری در هنر در زمینه مبانی گرافیک، طراحی و خوشنویسی آشنا شدم و مسیر هنر را یافتم.

رحیم کشوری‌سعادت ادامه داد: کار خود را با آفرینش خلاقیت در حوزه‌های هنری به ویژه نقش برجسته‌های ایرانی آغاز کردم و در ادامه وارد دانشگاه شدم.

وی افزود: در دانشگاه با دید سه‌بعدی آشنایی پیدا کردم و این آشنایی باعث بروز خلاقیت بیشتر در کار حرفه‌ای‌ام شد تا در نهایت کار نقش برجسته سفال را انجام دادم و به نوعی پیشه خودم قرار دادم.

این هنرمند صنایع دستی تصریح کرد: چهار ماه در خانه کار کردم و پس از آن کارگاهی را مهیا کردم و در حال حاضر به مدت دو سال است که در کارگاه فعالیت خود را ادامه می‌دهم و با استفاده از گل و طرح‌های خودم تابلوهای سه‌بعدی نقش برجسته را آماده و عرضه می‌کنم.

کشوری درباره میزان افراد به کار گرفته شده در کارگاه صنایع دستی خود گفت: در حال حاضر پنج نفر در این کارگاه فعالیت می‌کنند.

وی درباره شیوه کاری خود گفت: هنر نقش برجسته شامل سه شیوه کاری است که عبارت از رولیف، آرالیف و پارولیف است که ما در زمینه کاری پارولیف فعالیت می‌کنیم که محدودیت ندارد.

این فعال حوزه صنایع دستی ادامه داد: این بخش بیشتر با خلاقیت عجین شده است و به عبارت دیگر تابلوهای تزیینی ما به شیوه هنری و بازاری تهیه می‌شود.

وی تصریح کرد: طراحی تمام تابلوهای نقش برجسته سفال به جز دو تابلو که بر گرفته از آثار باستانی ایرانی است، نتیجه خلاقیت خودم بوده است.

کشوری درباره مشکلات حوزه تولید صنایع دستی در حوزه سفال نیز گفت: هیچ هنرمندی نمی‌توان یافت که مشکلات اقتصادی نداشته باشد و ما برای آن که کارگاه مستقلی تهیه کنیم با چالش‌های اقتصادی مواجه بودیم.

وی ابراز داشت: این مشکل برای تهیه قاب برای تابلو نیز ادامه یافت و هیچ مرجعی برای حمایت از ما وجود نداشت و از هیچ تسهیلاتی نتوانستیم استفاده کنیم؛ این مشکلات ضربه کاری را بر ما وارد کند و از رشد مورد نظر ما جلوگیری کرد.

این تولیدکننده محصولات صنایع دستی درباره بازارهای هدف محصولات تولیدی خود گفت: نخستین بازار هدف عرضه تولیدات ما در تهران ایجاد شد و تابلوهای خود را در گالری‌های تهران عرضه کردیم و در حال حاضر به دنبال رایزنی برای صادرات تولیدات لوکس و فاخر خود به کشورهای ترکیه و حاشیه خلیج فارس هستیم.

وی که در نمایشگاه صنایع دستی واقع در تپه هگمتانه در ایام نوروز 93 حضور یافته بود، گفت: از فروش محصولات خود در این نمایشگاه راضی هستیم چون توانستیم مشکلات اقتصادی خود را پوشش دهیم و با استقبال خوبی مواجه شدیم.

کشوری ادامه داد: تنها دل‌نگرانی ما این است که طراحی‌هایی که با خلاقیت خود خلق کردیم کپی‌برداری نشده و دچار تحریف نشود.

وی درباره تهیه مواد اولیه نیز گفت: برای تهیه مواد اولیه تولیدات خود با مشکل خاصی رو به رو نیستیم، چون به شهر لالجین نزدیک هستیم و خاک و لعاب مورد نیاز خود را بدون مشکلی تهیه می‌کنیم.

این تولیدکننده صنایع دستی تشریح کرد: برای کار خود پنج فاز تعریف کردیم که در حال حاضر فاز اول آن تکمیل شده و تا چهار ماه آینده فاز دوم آن نیز تکمیل می‌شود.

وی افزود: فاز نخست شامل تابلوهای کوچک و متوسطی است که قشر متوسط جامعه بتوانند آن را تهیه کند و فاز دوم تولید تابلوهای فاخری است که برای صادرات به کشورهای دیگر طراحی شده است، فاز سوم آن معماری داخلی، فاز چهارم معماری خارجی و فاز پنجم ترکیب موادی چون آینه، چوب و سفال است که بتوانند آثار جذابی را تولید کنند.

معاون صنیع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در گفت‌وگو با فارس درباره برنامه‌های این معاونت برای حمایت از هنرمندان خلاق عرصه صنایع دستی، اظهار داشت: هنرمندان خلاق توسط معاونت صنایع دستی شناسایی و از آنان تقدیر و  آثار آنان برای دریافت مهر اصالت معرفی می‌شود.

علیرضا قاسمی ادامه داد: برخی از این هنرمندان برای ادامه کار خود به پارک علم و فناوری و یا مرکز رشد واقع در شهر لالجین معرفی می‌شوند تا به آنها در تجاری‌سازی آثار خود و رشد و پیشرفت بیشتر کمک شود.

وی درباره پرداخت تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی گفت: تسهیلات اعطایی به این گروه در برنامه‌های مختلف و مبنی بر اعتبارات متفاوت در نظر گرفته شده است و در برخی از اوقات در قالب تجهیز و تکمیل کارگاه‌های هنرمندان پرداخت می‌شود و یا در قالب حمایتی به این گروه از فعالان حوزه صنایع دست اعطا می‌شود.

این مسئول تشریح کرد: مراحل اعطای تسهیلات به این شیوه است که ابتدا تولیدات هنرمندان توسط کارشناسان بررسی می‌شود و برای احداث و سپس برای تجهیز کارگاه تسهیلات در اختیار این افراد قرار می‌گیرد که البته باید هنرمندان طرح توجیهی ارایه دهند که در آن شاخص‌ها و پارامترهای تعریف شده در داخل طرح گنجانده شود.

قاسمی درباره توسعه صادرات صنایع دستی گفت: حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی، معرفی کارهای فاخر و دارای شاخصه صنایع دستی برای دریافت مهر اصالت، معرفی کارها و تولیدات فاخر در سایت‌هایی اطلاع‌رسانی برای آشنایی بازرگانان فعال در حوزه صنایع دستی تا ارتباطی موثر بین تولیدکنندگان و بازرگانان ایجاد شود.

وی درباره اثر صنایع دستی در توسعه فرهنگ و اقتصاد که مد نظر مقام معظم رهبری است، گفت: در حوزه هنر و اقتصاد می‌توانیم تأثیرگذار باشیم و صنایع دستی به نوعی متولیان هنر در چارچوب اقتصاد هستند.

قاسمی ابراز داشت: استان همدان ظرفیت‌های بسیاری در این حوزه دارد و در سال‌های گذشته در زمره رتبه‌های اول صادرات صنایع دستی را در کشور قرار گرفته است.

وی گفت: صنایع دستی استان با توجه به این ظرفیت‌ها و در نظر گرفتن چشم‌انداز افق 1404 جمهوری اسلامی ایران می‌تواند جایگاه مناسبی را در حوزه اقتصاد به خود اختصاص دهد.

انتهای پیام/2499/ب۴۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول