اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی زنجان خبر داد

شناسایی مزارع و مناطق آلوده به آفت سن گندم توسط جهاد کشاورزی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: از ابتدای امسال مزارع و مناطق آلوده به آفت سن گندم در سطح استان زنجان توسط کارشناسان جهاد کشاورزی شناسایی شده است.

شناسایی مزارع و مناطق آلوده به آفت سن گندم توسط جهاد کشاورزی

امید عسگری امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان با بیان اینکه در سه سال گذشته در رابطه با آفت سن گندم بیش‌ترین میزان خسارت را کشاورزان متحمل شده‌اند، اظهار داشت: در حال حاضر عملیات کنترل آفت سن گندم در حد بسیار بالایی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی آفت سن گندم مهم‌ترین مشکل کشاورزان استان به شمار می‌رود، افزود: در صورت عدم مقابله با آفت سن گندم به مزارع گندم استان خسارت‌های فراوانی وارد می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر مبارزه با آفت سن گندم در همه شهرستان‌های استان، آغاز شده، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید مراقب باشند در صورت مشاهده آین آفت کارشناسان اداره حفظ نباتات را در جریان بگذارند.

عسگری با اشاره به اینکه در سال گذشته استان زنجان پاک‌ترین نوع محصول گندم را در سطح کشور داشت، یادآور شد: طبق گزارش شرکت غله در سال 92 میزان آلودگی گندم تولید شده در استان فقط دو درصد بوده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه همه کشاورزان ملزم به تعمیر و تجهیز سمپاش‌های خود هستند، تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی نیز کشاورزان را در این زمینه حمایت می‌کند و سمپاش‌های سازمان را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

این مسئول از همه کشاورزان خواست نسبت به تعمیر و تجهیز سمپاش‌های خود اقدام کرده و سموم مورد نیاز خود را نیز تهیه کنند.

وی افزود: آفت سن گندم از مهم‌ترین آفات محصولات زراعی ایران و به‌ ویژه غلات می‌باشد که با مکیدن شیره بذر در مراحل شیری شدن و قبل از سفت شدن، عملکرد و کیفیت محصول را تا 100 درصد کاهش می‌دهد.

عسگری با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها اگر مبارزه به موقع با این آفت انجام نشود خسارت کمی و کیفی به محصول وارد خواهد شد، اضافه کرد: تخریب مراتع در اثر چرای بیش از حد، کاهش بارش‌ در برخی شهرستان‌ها عامل اصلی این آفت است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان متذکر شد: گرم و خشک بودن هوا، کاشت منابع طبیعی در ارتفاعات و مبارزه نکردن به موقع کشاورزان با این آفت موجب افزایش جمعیت سن  در سطح مزارع می‌شود.

لازم به ذکر است، آفت سن گندم فصل زمستان را به حالت کرختی یا رخوت زمستانی در زیر گیاهان گون کوهستانی گذرانده و از برف نیز به عنوان عایق حرارتی استفاده می‌کند و در بهار با ریزش به مناطق گندم کاری، شروع به تخم‌ریزی می‌نماید.

نوع خسارت اصلی آفت سن گندم در مرحله شیری شدن بذور بوده و این آفت از شیره بذور تغذیه می‌کند.

انتهای پیام/2308/ن30/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول