اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  پاکستان

نظری بر مهم‌ترین تحولات پاکستان در ۲ هفته اخیر

از آزادی مرزبانان گروگان گرفته‌شده ایرانی تا محکومیت «پرویز مشرف» در دادگاه

آزادی مرزبانان گروگان گرفته‌شده ایرانی، ادامه روند مذاکرات صلح، متهم شدن مشرف در دادگاه و انتخاب رهبر جدید حزب جماعت اسلامی پاکستان از جمله مهم‌ترین عناوین خبری ۲ هفته گذشته در پاکستان است.

از آزادی مرزبانان گروگان گرفته‌شده ایرانی تا محکومیت «پرویز مشرف» در دادگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، موضوع آزادی مرزبانان گروگان گرفته شده ایرانی، روند مذاکرات صلح، متهم شدن مشرف در دادگاه و انتخاب رهبر جدید حزب جماعت اسلامی پاکستان از جمله مهم‌ترین عناوین خبری 2 هفته گذشته در پاکستان می‌باشند.

آزادی مرزبانان گروگان گرفته شده

پس از هفته‌ها کش و قوس و در شرایطی که مقامات پاکستانی در اظهاراتی ضد و نقیض تلاش داشتند حضور مرزبانان گروگان گرفته شده توسط گروه تروریستی «جیش‌العدل» را در خاک پاکستان منکر شوند، سرانجام 15 فروردین خبر آزادی این گروگان‌ها و تحویل آنان به طرف ایرانی در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت.

با این حال، سوم فروردین گروهک تروریستی جیش العدل در بیانیه‌ای در وبلاگ خود مدعی شد که «جمشید دانایی فر» یکی از مرزبانان گروگان گرفته شده را به شهادت رسانده است.

مذاکرات صلح و تمدید آتش‌بس طالبان و دولت

گروه شبه‌نظامی «تحریک طالبان پاکستان» 15 فروردین با انتشار بیانیه‌ای از تمدید مدت آتش‌بس بین این گروه و دولت تا 10 آوریل (21 فروردین) خبر داد.

«شاهدالله شاهد» سخنگوی طالبان پاکستان در بیانیه‌ای تصریح کرد که پس از این مدت شورای طالبان با تشکیل جلسه‌ای درباره نحوه تعاملات آتی این گروه در روند صلح تصمیم‌گیری خواهد کرد.

به گفته وی، شبه‌نظامیان در این مدت منتظر پاسخ دولت به خواسته‌های این گروه، از جمله آزادی اعضای غیر جنگجوی آن از زندان می‌باشد.

آزادی 800 زندانی طالبان و نیز خروج ارتش از یکی از مناطق مرزی نزدیک افغانستان با هدف ایجاد «منطقه امن» برای این گروه، از جمله مهم‌ترین خواسته‌های شبه‌نظامیان از دولت بوده است.

این اقدام در حالی انجام شد که دولت پاکستان پنجشنبه هفته گذشته (14 فروردین) از آزادی 19 تن از اعضای غیر جنگجوی طالبان که از اعضای قبیله «محسود» بودند با هدف تقویت روند صلح خبر داد.

اگر چه برخی اعضای طالبان بر این باورند که این افراد جزو گروه شبه‌نظامی «مولوی نذیر» که پیش از این در صلح با دولت بودند می‌باشند اما هنوز مشخص نیست که آیا این 19 عضو آزاد شده طالبان جزو لیست درخواستی این گروه بوده‌اند یا خیر.

طالبان و دولت پاکستان ماه گذشته آتش‌بس یک ماهه‌ای برای پیشبرد روند مذاکرات صلح اعلام کرده بودند، اما طالبان که از عدم توجه دولت به خواسته‌هایشان ناراضی بودند برای تمدید این مدت دچار اختلاف شدند.

در همین حال، برخی گزارشات نیز حکایت از احتمال شرکت «ژنرال ظهیر الاسلام» رئیس سازمان اطلاعات پاکستان «آی.اس.آی» در مذاکرات صلح دارد.

با اینکه ارتش اعلام کرد که در مذاکره با طالبان شرکت نمی‌کند، اما نمایندگان ارتش پس از برگزاری یک اجلاس ویژه در «راولپندی» (مقر ارتش پاکستان) اعلام کردند سازمان اطلاعات پاکستان آی.اس.آی می‌تواند در مذاکرات صلح شرکت کند.

معرفی رهبر جدید حزب «جماعت اسلامی پاکستان»

«سراج الحق» وزیر دولت ایالتی «خیبر پختونخواه» توانست با کنار زدن «سید‌منور حسن» رهبر سابق این حزب در انتخابات داخلی جماعت اسلامی به عنوان رهبر جدید این گروه انتخاب شود.

وی پنجمین رهبر حزب جماعت اسلامی از زمان تشکیل آن تاکنون است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که30 هزار و 759 نفر از اعضای جماعت اسلامی در انتخابات شرکت کردند که از بین این افراد 80 درصد به سراج الحق رأی دادند.

«حزب تحریک انصاف» و «حزب جماعت الدعوه» در پیام‌های جداگانه‌ای انتخاب سراج الحق به عنوان رهبرجدید جماعت اسلامی را به وی تبریک گفتند.

متهم شدن مشرف در دادگاه اسلام‌آباد

دادگاه اسلام‌آباد در جلسه دادرسی هفته گذشته خود پرویز مشرف رئیس جمهور سابق پاکستان را به طور رسمی به جرم خیانت به کشور محکوم کرد.

مشرف به علت نقض قانون اساسی و زندانی کردن قضات دادگاه در سال 2007 مجرم شناخته شده است.

همچنین دادگاه عالی پاکستان تصمیم درباره انتقال مشرف به خارج از پاکستان را به دولت این کشور واگذار کرد.

براساس این گزارش، طبق قانون دادگاه نمی‌تواند از خروج پرویز مشرف جلوگیری کند و همه چیز بستگی به نظر دولت دارد.

دادگاه پاکستان در حکم نهایی خود اعلام کرد: مشرف آزاد است و در بازداشت به سر نمی‌برد.

«ممنون حسین» رئیس جمهور پاکستان نیز عنوان کرد که اگر اعضای دولت با خروج پرویز مشرف از کشور موافقت کنند وی نیز از آنها پیروی می‌کند و حکم دولت را امضا خواهد کرد.

پرویز مشرف در حالی در دادگاه ویژه پاکستان به جرم «خیانت» به کشور در حال محاکمه است که جلسات رسیدگی به اتهامات وی تاکنون به دلایل و بهانه‌های مختلف به تأخیر افتاده است.

کارشناسان بر این باورند که یک لابی در دولت و قسمتی از ارتش از پرویز مشرف حمایت می‌کنند بنابراین نه دادگاه و نه دولت نمی‌توانند به راحتی وی را محکوم و مجازات کنند.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول