اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

از کاروانسرای پیچ‌بن تا پرداخت بهای قلعه الموت

منطقه الموت به واسطه حضور حسن صباح و رشد فرقه اسماعیلیه شهرت دارد و دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی منحصر به فرد است.

از کاروانسرای پیچ‌بن تا پرداخت بهای قلعه الموت

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، در 130 کیلومتری قزوین، کاروانسرایی وجود دارد که از کاروانسراهای شاه عباسی است.

وجود این کاروانسرا در انتهایی‌ترین نقطه الموت نشان از تردد مسافران و کاروان‌ها در دوره‌های قبل است.

کاروانسرای پیچ‌بن در کنار جاده مال‌رو قروین-تنکابن قرار دارد که در حال حاضر با عریض کردن این جاده در آینده‌ای نزدیک دوباره حرکت در آن آغاز می‌شود.

این کاروانسرا از قطعه سنگ‌های بزرگ و ملات ساروج و سنگ لاشه ساخته شده که با تغییر کاربری و تبدیل آن به سفره‌خانه سنتی به فضایی دلنشین و زیبا با مناظری تماشایی، یکی از پرطرفدارترین مناطق الموت خواهد شد.

پرداخت بهای قلعه الموت از سوی حسن صباح

و اما قلعه الموت که در شمال‌غربی استان قزوین و در نزدیکی روستای گازرخان قرار دارد که در مورد سال ساخت قلعه بین مورخان اختلاف نظر است اما باید آن را متعلق به اوایل دوره اسلامی دانست.

شهرت قلعه الموت به خاطر حسن صباح مروج مذهب اسماعیلیه در دوره سلجوقی است.

لازم است بگوییم، حسن صباح پس از رانده شدن از دربار ملک‌شاه سلجوقی برای فراگیری اصول مذهب اسماعیلیه نزد فاطمیان مصر رفت و در مدت کوتاهی به داعی کبیر ملقب شد.

حسن صباح پس از بازگشت از مصر، سراسر ایران را برای پیدا کردن مقری برای فعالیت‌های خود زیر پا گذاشت و در نهایت منطقه الموت را به عنوان مکانی برای فعالیت‌های خود انتخاب کرد.

در مورد سال ساخت این قلعه میان مورخان اختلاف نظر است اما باید آن را متعلق به اوایل دوره اسلامی دانست.

حسن صباح در سال 482 هجری قمری این قلعه را تصرف و بهای آن را که معادل هزار یا سه هزار دینار طلا بود را به حاکم رانده شده آن پرداخت کرد.

قلعه الموت در سال 654 هجری قمری به تصرف هلاکوخان مغول در آمد که با تصرف این قلعه و به آتش کشیده شدن کتابخانه نفیس آن، این قلعه از رونق افتاد و به زندان و تبعیدگاه تبدیل شد.

به دلیل حوادث طبیعی و غیرطبیعی، آثار بر جای مانده از این قلعه بسیار اندک است.

با وجود اینکه کماکان سازمان میراث فرهنگی کشور برای رسیدن به اطلاعات بیشتر درباره این قلعه تاریخی به حفاری علمی در این منطقه مشغول است ولی این قلعه هر ساله پذیرای میهمانان ایرانی و خارجی است که در ایام نوروز نیز مسافرانی از راه دور و نزدیک دارد.

حسین زمانی از مسافران نوروزی در قزوین در خصوص این قلعه به خبرنگار فارس می‌گوید: جاذبه‌های قزوین واقعا بی نظیر است و می‌توان نام بهشت گمشده را برای قزوین انتخاب کرد.

وی عنوان می‌کند: الموت مانند نگینی در قزوین می‌درخشد ولی اگر امکانات دسترسی به این منطقه به خصوص قلعه الموت و دریاچه اوان فراهم شود، گردشگران بیشتری می‌توانند از این جاذبه‌های گردشگری بازدید کنند.

احمد نصیری که از تهران به قزوین سفر کرده، به خبرنگار فارس می‌گوید: کوتاهی مسیر بین تهران و قزوین ظرفیت بسیار خوبی برای مردم تهران است تا از این مناطق بکر بازدید کنند.

وی ادامه می‌دهد: هوای پاک الموت برای ما تهرانی‌ها نعمت بزرگی است که فکر نمی‌کنم همه از آن باخبر باشند وگرنه جای سوزن انداختن در این منطقه هم پیدا نمی‌شود.

انتهای پیام/77006/ی40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول