اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

44 / گلستان نگارستان ایران، بهشت مسافران نوروزی

روستای چمانی مینودشت و آبشارهای بکر دیدنی آن

گلستان نگارستان طبیعت است و زندگی در این استان با وجود آب و هوای معتدل مدیترانه‎ای و کوهستانی موجب شده تا هر گوشه این تابلوی طبیعت چون نگینی بدرخشد و دل و جانمان را صیقل دهد.

روستای چمانی مینودشت و آبشارهای بکر دیدنی آن

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، با اینکه همواره نظاره‎گر این مناظر زیبا هستیم، اما هرگز از دیدن دوباره و یا صد‎ باره این مناظر خسته نمی‎شویم، بلکه این طبیعت زیبا زندگی و امید را در دل هر بیننده‎ای زنده می‎کند.

از شلوغی شهر خسته می‎شویم گاهی دوست داریم زیر درختی استراحت کنیم یا در جایی قدم بزنیم حصارها را بشکنیم و به اعماق هستی سفر کنیم دیدن طبیعت قدم زدن در آن شوق پرواز و رها شدن را در وجود ما زنده می‎کند امواج صدای پرندگان آرامش را به ذهن هدیه می‎دهد، آب شفاف شدن را می‎آموزد این بار همسفر ما برای رفتن به روستای چمانی پایین مینودشت باشید تا با سه آبشار و چشمه بکر این روستا آشنا شوید واقعاً حیف است که گردشگران از این طبیعت زیبا دیدن نکنند امیدواریم در پایان گزارش با ما هم عقیده شوید.

صبح زود آماده حرکت شدیم قرار است به سمت روستای «چمانی‎پایین» برای دیدن از چشمه و آبشارهای این روستا حرکت کنیم گروه چهار نفری به سمت جنگل «تنگه» و «آق‎چشمه» حرکت کردیم برای رفتن به روستای «چمانی‎پایین» باید از مسیر جنگل تنگه و آق‎چشمه شهرستان مینودشت گذر کرد، جلوه‎های طبیعی و زیبای این جنگل‎ها باعث شده که مسافران زیادی از این تفرجگاه دیدن کنند.

جاده جنگل را پشت سر گذاشته‎ایم اینک در مسیر جاده در حرکت هستیم هر چه به جلو می‎رویم به ارتفاع اضافه شده، پیچش جاده بیشتر و بیشتر می‎شود.

مسافران زیادی در این مسیر اتراق کرده‎اند، ماشین‎های زیادی در کنار جاده پارک شده است اینجا بوی و لطافت و نشاط می‎دهد کمی جلوتر که می‎رویم مسیر جاده کمی بالاتر تابلوی روستای طول آرام را نشان می‎دهد برای رفتن به روستای طول آرام به سمت بالای جاده در سمت چپ باید حرکت کرد.

اما قرار است ما به سمت روستای چمانی‎پایین حرکت کنیم جاده مستقیم را ادامه می‎دهیم با پیچش جاده به هیجان ما اضافه می‎شود جلوتر که می‎رویم جاده به دو مسیر تقسیم می‎شود سمت راست جاده به روستاهای کفش محله قلعه‎قافه، تیغ زمین و … می‎رسد و اگر مسیر را مستقیم ادامه دهیم به چمانی‎پایین و و چمانی‎وسط و چمانی‎بالا و … خواهیم رسید.

البته از همین مسیر هم می‎شود به روستای قلعه‎قافه و ... رفت جاده همچنان سر سبز و زیباست و ما مسیر مستقیم را ادامه می‎دهیم 800 متر به دهکده مانده است تابلوی پرورش ماهی در سمت راست جاده نمایان می‎شود پرورش ماهی قزل‎آلا که اکثر مردم از این محل ماهی قزل‎آلا خریداری می‎کنند گفته شده برای پرورش ماهی‎ها از آب چشمه و آبشار روستای چمانی‎پایین که دارای املاح زیادی است استفاده می‎کنند از مسیر گذر کردیم تابلوی روستای چمانی‎پایین دیده شد.

داخل روستا شدیم، در روستا ساختمان مدرسه قدیمی نظر ما را جلب کرد دبستان «شهید عباس سنجه ونلی» تاسیس 1359 کنجکاوی ما باعث شد تا به نزدیک معلم مدرسه برویم و از معلم این مدرسه در مورد تعداد دانش‎آموزان سئوالاتی بپرسیم.

وی خود را فرامرزی معرفی کرد و گفت: من هم مدیر، معلم، ناظم و … هستم در این مدرسه هشت دانش‎آموز بیشتر نداریم که از بین این هشت نفر پنج نفر دختر و سه نفر از دانش‎آموزان پسر هستند.

وی افزود: در هر پایه فقط یک دانش‎آموز داریم به جز پایه سوم و چهارم که هر یک دو نفر هستند و من به تنهایی این پنچ پایه را تدریس می‎کنم این شیوه تدریس برای ما بسیار جالب و دیدنی بود.

اینک دهیار و عضو شورای روستا به گروه ما پیوسته‎اند از روستا که خارج شدیم سمت چپ جاده خاکی است.

همین مسیر حرکتمان به سمت آبشارها و چشمه را نشان می‎داد از ماشین پیاده شدیم و راه را پیاده ادامه دادیم باید از داخل مزارع عبور می‎کردیم اینک گروه ما یک گروه 6 نفره است؛ البته یکی از اهالی هم همراه اسبش در پشت سر در حرکت است و بر روی اسبش وسایل پذیرایی استراحت را حمل می‎کند، مسیر خاکی است از لب جاده تا آبشار باید یک‎هزار و 800 متر پیاده حرکت کنیم شوق رسیدن به آبشار فرصتی برای فکر کردن به دوری مسافت را از ذهن ما دور کرده است.

در مسیر، مزارع گندم و جو به چشم می‎خورد در داخل گندم‎زارها بوته‎های شقایق با سرخی که دارند جلوه‎گری می‎کنند، زنان روستا از مزارع بر می‎گردند هر یک از آنان لباس‎های ساده به تن دارند در دست هر یک که دقت می‎کنی وسایلی چون تبر، تیشه، داس و ... دیده می‎شود برخی تنها بر می‎گشتند اما ما به گروه دو یا سه نفری هم برخورد کردیم در کنار بعضی از آنان فرزندان هفت الی هشت ساله هم دیده می‎شد و حیواناتی مثل الاغ و اسب هم داشتند.

اگر به چهره شان دقت می‎کردی 30 و بعضی 40 ساله به نظر می‎رسیدند از آنان پرسیدیم از کجا می‎آیید؟ عده‎ای گفتند برای چیدن علوفه، چند نفری هم برای وجین مزارع رفته‎اند، بعضی‎ها برای جمع کردن چوب آمده بودند چوب‎ها را برای تنورشان می‎بردند تا نان خانواده را بپزند.

در روستای چمانی نانوایی وجود ندارد و زنان باید نان را خود بپزند به گفته آنان این چوب‎ها را برای پخت نان می‎برند، مسیر را ادامه دادیم هر چه جلوتر پیش می‎رویم به پوشش جنگلی افزوده می‎شود در مسیر حرکت ما پرندگان در آسمان پرواز می‎کنند، پروانه‎ها گویی به استقبال ما آمده‎اند به تعداد درختان افزوده می‌شود.

بوته‌های تمشک به ما چشمک می‎زنند نیلوفرهای وحشی با زنگ نیلی و سفید به دور بوته‎ها پیچیده‎اند درختان آلوچه پر از آلوچه‎های سبز هستند از مزارع دور می‎شویم صدای پرندگان خیلی شنیدنی و زیبا است.

درختان تنومند به چشم می‎خورد گویی ساله‎ها است که ایستاده‎اند و خسته و فرتوت شده‎اند، اما وحشی در کنار بوته‎های تمشک دیدنی است بوته‎های کوتاه سبز که در مسیر ما وجود دارد شبیه سرو است اما نه درخت سرو بلکه بوته‎ای شبیه آن، مسیر ناهموار است گاهی به سمت پایین باید حرکت کنیم و زمانی هم به بالا گویی مسیرمان مثل موج دریا بالا و پایین دارد در مسیر چشمه‎های کوچک به چشم می‎خورد اما ما باید همچنان ادامه بدهیم.

همانطور که به جلو حرکت می‎کنیم  از دور تالار و سایبان چوبی به چشم می‎خورد نزدیک‎تر که شدیم از مانده خاکسترها متوجه شدیم قبل از ما کسانی برای استراحت در زیر این سایبان چوبی آمده و آتشی هم روشن کرده‎اند.

گروه به آبشار نزدیک می‎شود صدای آب به گوش می‎رسد به چشمه چمانی رسیده‎ایم باید قدری پایین برویم تا به کنار چشمه و آب نزدیک شویم اما از بالا  به این منظره نگاه می‎کنیم واقعا تماشایی است.

همه با دوربین دارند این لحظه‎ها را ثبت می‎کنند به سمت پایین حرکت کردیم و به لب چشمه رسیدیم هوای تازه و سرد به روح و جان ما نیرویی دوباره بخشید، دوری مسافت و انرژی از دست رفته دوباره بازگشت انگار هیچ خسته نیستیم بیشتر هیجان زده شده بودیم.

وجود سنگها بزرگ در کنار این چشمه زیبایی دیگری داشت گویی سنگ‎ها بر دل زمین، آماده هستند تا بر روی آنان بنشینی و دمی تازه کنی، آب زلال که از دل سنگ‎ها خارج می‎شد به  قدرت خالقش گواهی می‎داد، خارج شدن آب از داخل چندین سنگ شگفت‎انگیز بود.

نوشیدن آب چشمه به جان تشنه ما آرامشی داد که وصف آن بسیار سخت و دشوار است، دوربین هم نمی‎توانست این همه زیبایی را کاملا به تصویر بکشد فقط می‎شود با قرار گرفتن در کنار چشمه این لحظات را تجربه کرد اگر 100 متر از چشمه بالا می‎رفتیم به آبشارها می‎رسیدیم برای رفتن به آنجا آماده شدیم.

فقط برای رسیدن به آبشار باید از چند سنگ بزرگ بالا بریم با هر سختی که بود بالای سنگ ایستادیم از بالای سنگ از ارتفاع زیاد به دو آبشار رسیدیم آبشاری که از همان ارتفاع در کنار هم به پایین سرریز می‎شد واقعا زیبا بود از ارتفاعی که نزدیک دو آبشار بود به کوه‎های سنگی نگاه می‎کردیم !!!! کوه‎های سنگی سر به فلک کشیده بود.

اما این سنگ سخت، از درونش آب زلال به طبیعت هدیه می‎کرد، حتی در بالای این کوه‎های سنگی درختان بلند به چشم می‎خورد که از دل سنگ بیرون آمده بودند، در اینجا زلالی و شفافیت آب دل سنگ سخت را هم نرم کرده بود و پیامی داشت که با صداقت و جدا شدن از هر رنگی می‎شود دردودل سخت‎ترین انسان‎ها هم نفوذ کرد.

باید به ارتفاع بالاتر برویم از بالای سنگ‎های بزرگ بگذریم تا به آبشار سوم برسیم پس از رسیدن به بالاترین آبشار دیگر عظمت خالق هستی قابل وصف نبود فقط زیبایی و زیبایی !!!

اینک به آرامش رسیده‎ایم اینجا به خدا نزدیک‎تریم حصارها را شکسته‎ایم شفافیت آب صدای آن به گوش می‎رسد او دارد با خدای خود نجوا می‎کند فقط باید گوش کنیم تا آن صدا را بشنویم اینک زبان قاصر است از آن همه زیبایی خدایا  بزرگی و تو خالق دستانمان را به بالا می‎بریم و عظمتش را ستایش می‎کنیم.

پرندگان هم در این لحظه‎ها با ما شریک شده‎اند و با پرواز در بالای آبشار تعظیم در مقابل عظمت خداوند دارند پس از گذشت لحظاتی هر کدام از ما دوربین به دست به ثبت لحظه‎ها پرداختیم باید برگردیم به سمت چشمه دهیار و عضو شورای روستا آنجا منتظر ما هستند می‎خواهیم در کنار این چشمه زیبا گفتگویی داشته باشیم.

دهیار که خود را «رضا سنجه‎ونلی» معرفی می‎کند و می‎گوید: این روستا «میانکوهی» در موقعیت جغرافیایی 55 درجه و 33 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و پنج دقیقه عرض شمالی است.

وی گفت: ارتفاع نسبی آن از سطح دریا 940 متر است در 31 کیلومتری جنوب شرق مینودشت قرار دارد کوه‎های «بزده» (در شمال ) و «تیغ زمین» (در جنوب غرب) آن را احاطه کرده‎اند روستا داری 70 خانوار بوده و حدود 250 نفر جمعیت دارد گویش اهالی این منطقه همه ترک زبان هستند.

سنجه‎ونلی اضافه کرد: مسیر راه برای آمدن به این چشمه و آبشار ناهموار است اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اگر در این زمینه همکاری و مساعدت کند می‎شود امیدوار بود تا این مسیر هموار شود.

وی نام این چشمه را به ترکی «سو گوزه» معرفی می‎کند ترجمه آن به فارسی یعنی چشم آب است.

دهیار روستای چمانی پایین افزود: چون این آب از داخل سنگ خارج می‎شود و این سوراخ به شکل چشم است بنابراین به این نام معروف شده همچنین از نام آبشار پرسیدم نامش را آبشار شر‎شر معرفی کرد.

عضو شورا هم خودش را «سلیمان سنجه ونلی» معرفی کرد و در تکمیل صحبت‎های دهیار گفت: اداره آبفار شهرستان مینودشت قرار شده از این آب با کانال‎کشی به روستای چمانی ‎بالا آبرسانی کند خود روستا هم با وجود داشتن چنین چشمه‎ای با کمبود آب مواجه است اگر کانال کشی انجام شود کمبود آب روستا جبران خواهد شد،

عضو شورای چمانی از ماهی قزل‎آلا که از آب همین چشمه پرورش داده می‎شود خبر داد و از گردشگران و علاقمندان دعوت کرد تا از این چشمه و آبشار دیدن کنند.

به بالای سرمان که توجه کردیم چندین پاراگلایدر در پرواز بودند این محل برای پرواز هم مکان مناسبی است، دیگر وقت رفتن است اما در پای این چشمه دوستان دود و دمی راه انداخته‎اند گویا قرار است ماهی قزل‎آلا کباب شود جای همه شما را خالی کردیم.

دیدن این آبشارها نیروی دوباره به ما بخشید، امیدوارم این طبیعت زیبا و بکر با دستان پرتوان مسئولان استانی و شهرستانی مسیر جاده‎اش هموار و زمینه جذب گردشگران فراهم شود.

===============

گزارش از رقیه بشارت‎نیا

===============

انتهای پیام/2307/ذ40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول