اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

از چهارشنبه آخرسال تا 10 دقیقه رسیدن به سر بالین بیمار

30 درصد تماس‌ها با اورژانس مزاحمت است

10 دقیقه مدت زمان رسیدن به سر بالین بیمار، کمبود نیرو، حوادث چهارشنبه‌آخرسال ،30 درصد از تماس‌های گرفته شده با اورژانس مراحم تلفنی هستند از جمله مواردی بود که رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت اورژانس آذربایجان‌شرقی مطرح کرد.

30 درصد تماس‌ها با اورژانس مزاحمت است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، روزبه رجایی‌غفوری ظهر امروز در گفت‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: در پایگاه‌های شهری برای هر 20 هزار نفر باید یک مرکز باشد و در جاده‌ها هم در هر 40 کیلومتر، که این استاندارد در جاده‌های استان ما تا حدود زیادی رعایت شده ولی در تبریز با وجود جمعیت شهری زیاد، تعداد پایگاه‌ها دور از استاندارد و کم است.

وی همچنین با بیان اینکه بطور استاندارد در سطح تبریز باید 28 پایگاه اورژانس فعال باشد، افزود: به علت کمبود نیروی انسانی مجبوریم همین 20 مورد پایگاه در سطح تبریز را بصورت اضافه کاری و البته از طریق همین پرسنل تجهیز کنیم.

این متخصص طب و اورژانس همچنین استاندارد رسیدن اورژانس به بالین بیمار را 8 دقیقه عنوان کرده و تصریح کرد: میانگین آمار رسیدن اورژانس به محل حادثه در آذربایجان شرقی حدود 7.6 دقیقه است که این آمار در سطح تبریز به 10 دقیقه می‌رسد.

رجایی غفوری تاکید کرد: از شهروندان تقاضا داریم وقتی با اورژانس تماس می‌گیرند آدرس دقیق‌تری بدهند چرا که یکی از علل تاخیر در امدادرسانی همین موضوع است. افرادی که واقعا مشکل اورژانسی و حاد ندارند با این مرکز تماس نگیرند.

وی همچنین به بحث مزاحمت‌های تلفنی شهروندان با اورژانس نیز اشاره کرده و یادآور شد: روزانه تلفن‌های متعددی با مرکز صورت می‌گیرد که این مزاحمت را از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم.

غفوری اضافه کرد: روزانه 30 درصد تماس‌های برقرار شده با اورژانس کاذب و جنبه مزاحمتی دارد که البته این روند در سال‌های اخیر خیلی بهتر از قبل شده است چرا که شاید این رقم در سال‌های قبل به 90 درصد هم می‌رسید.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت اورژانس آذربایجان شرقی گفت: هم اکنون در تبریز 4 پایگاه اورژانس آماده بهره‌برداری است که بدلیل سیاست‌های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و نمی‌توانیم این پایگاه‌ها را افتتاح کنیم.

چهارشنبه سوری

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت اورژانس آذربایجان‌شرقی همچنین با توجه به فرا رسیدن چهارشنبه سوری تاکید کرد: از خانواده‌ها می‌خواهیم هنگام خرید مواد محترقه و استفاده از آنها کنار بچه‌ها باشند و مواد آتش بازی‌ که برچسب داشته و قابل پیگیری‌اند خریداری کنند.

به گفته وی، سال گذشته میانگین سنی آسیب‌دیدگان از حوادث چهارشنبه سوری در یک گروه 18 تا 25 سال بود و در گروهی دیگر از 10 تا 13 سال را شامل می‌شد.

رجایی غفوری ادامه داد: سال گذشته 19 مورد تماس ناشی از حوادث این روز با اورژانس داشتیم که از این تعداد یک مورد منجر به فوت شده و 12 مورد به بیمارستان اعزام شدند و 6 مورد هم بطور سرپایی درمان شدند. البته این تعداد فقط با ما تماس گرفتند و قطعا موارد متعددی هم بوده که خانواده‌ها خود به مراکز درمانی انتقال داده‌اند.

این مقام مسئول همچنین ضمن تاکید بر رعایت نکات ایمنی توسط شهروندان گفت: تقاضا داریم مواد محترقه را داخل ظرف‌های شیشه‌ای و فلزی نگهداری نکنند و همچنین در جیب شلوار و کاپشن هم مخفی نکنند چرا که بدلیل گرمای بدن اصطکاک ایجاد شده و موجب انفجار می‌شود. سال گذشته موارد زیادی از این دست داشتیم.

وی با بیان اینکه تا جای ممکن آتش‌بازی‌های این شب دور از مناطق مسکونی باشد و از ایجاد آتش‌های غیرقابل مهار خودداری کنید، تصریح کرد: موارد سوختگی صورت و دست از شایع‌ترین حوادث چهارشنبه سوری است که توصیه می‌شود در صورت سوختگی همان لحظات اول محل سوختگی زیر آب سرد گرفته شود. همچنین اگر جسم خارجی به بدن چسبیده بود از کندن آن خودداری کنید. 

امداد نوروزی

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت اورژانس آذربایجان شرقی از آغاز طرح امداد نوروزی از ساعت هشت صبح 26 اسفندماه جاری خبر داد و گفت: این طرح تا ساعت هشت صبح 16 فروردین 93 ادامه می یابد.

رجایی غفوری با بیان اینکه در سال‌های اخیر مسافرت در بین خانواده های ایرانی تبدیل به یک رسم شده است، اظهار داشت: طبیعی است که با ورود خودروها به جاده‌ها آمار تصادفات هم زیاد می‌شود. از آغاز سال 92 تا امروز 15 هزار مورد تصادف به ما گزارش شده است. 51 هزار مورد هم ماموریت‌های غیرتصادفی داشته‌ایم. از تعداد 15 هزار مورد حدود 14 هزار قابلیت انتقال به بیمارستان و هزار مورد هم سرپایی درمان شدند.

وی افزود: طرح امداد نوروزی سال قبل از 22 اسفندماه آغاز شده بود و تا 17 فروردین 92 ادامه یافت. طی این مدت زمان 879 مورد تصادف و ماموریت اورژانسی داشتیم که از این تعداد تصادف 889 نفر به بیمارستان منتقل شدند و 115 مورد هم سرپایی درمان شدند و 31 نفر هم منجر به فوت شد.

به گفته وی، هم اکنون در سطح استان 99 پایگاه داریم که از این تعداد 20 مورد در تبریز فعال هستند و باقی موارد در شهرستان‌های استان و شهرهای کوچک بین جاده‌ای و در حاشیه جاده‌ها خدمات ارائه می‌دهند. این پایگاه‌ها به هدف دسترسی سریع‌تر در هنگام موارد ضروری و تصادفات و همچنین تامین آرامش خاطر مسافران با دیدن امدادهای جاده‌ای مستقر خواهند شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت اورژانس آذربایجان شرقی یادآور شد: در کنار اینها بحث بنرهای جاده‌ای را هم خواهیم داشت. تعداد کمی از این بنرها تبلیغاتی و بقیه شامل پیام‌های آموزشی هستند که در سطح جاده‌های پر تردد نصب می‌شوند.

رجایی غفوری همچنین از استقرار سه ایستگاه و کانکس سلامت جاده‌ای نیز در ورودی تبریز خبر داده و گفت: این کانکس‌ها در محورهای عوارضی شبلی، پلیس راه تبریز ـ صوفیان و همچنین جاده خسروشهر خواهد بود که با هدف خوشامدگویی برای مهمانان نوروزی و آرامش خاطر آنها است.

انتهای پیام/60001/ع40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول