اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با حضور اساتید و هنرمندان

آیین اختتامیه سوگواره ملی «لبیک یا حسین (ع)» برگزار شد + تصاویر

آیین اختتامیه سوگواره ملی «لبیک یا حسین (ع)» با حضور اساتید و هنرمندانی از سراسر کشور برگزار شد.

آیین اختتامیه سوگواره ملی «لبیک یا حسین (ع)» برگزار شد + تصاویر

به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، سه‌شنبه شب مراسم اختتامیه سوگواره ملی لبیک یا حسین (ع) که به‌مناسبت محرم 1392 به همت سایت آثار هنرمندان ایران (عزیزی هنر)، کانون بسیج هنرمندان و انجمن خوشنویسان پیشوا و با همکاری سازمان بسیج هنرمندان استان تهران در رشته هنرهای تجسمی، خوشنویسی و عکاسی در فضای مجازی برپا شده بود، با حضور مسئولان، اساتید هنر ایران، هنرمندان، شرکت کنندگان و برگزیدگان این سوگواره در محل سالن همایش اداره تبلیغات اسلامی شهرری برگزار شد.

ارسال 2000 اثر به سوگواره ملی «لبیک یا حسین (ع)»

علیرضا عزیزی، دبیر سوگواره و مسئول سایت آثار هنرمندان ایران (عزیزی هنر) توضیحاتی را در ارتباط با روند برگزاری سوگواره و آثار رسیده و نحوه داوری آثار برای حضار بیان کردند.

عزیزی عنوان کرد: بالغ بر 2 هزار اثر از سراسر کشور و از چند کشور خارجی به دبیرخانه این سوگواره ارسال شد که تصاویر برخی از آثار به‌علت دارا نبودن بعضی از شرایط از قبیل کیفیت و یا موضوع سوگواره روی سایت قرار نگرفتند و حدود یک هزار و 900 اثر روی سایت قرار گرفت و مورد داوری واقع شد.

وی بیان داشت: سعی بر این بوده از داوران متفاوتی از نقاط مختلف کشور استفاده شود که برخی از آن‌ها از اساتید صاحب نام انتخاب شدند و برخی دیگر از نخبه‌های هنری رشته‌های مختلف که در کارنامه هنریشان کسب رتبه‌های برتر کشوری را می‌توان مشاهده کرد و یا دارای مدارج بالای آن رشته هستند انتخاب شدند.

حسین نادری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان تهران نیز ضمن خوش آمد گویی خدمت حضار و اساتید هنر کشور دقایقی پیرامون این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

این برنامه معنوی با برنامه های متنوع هنری و ادبی ویژه‌ای همراه بود از جمله شعرخوانی چند تن از پیشکسوتان و شاعران و اعضای کانون بسیج هنرمندان شهرستان پیشوا استاد سید مهدی میر آقایی، عباس وهاج و الهام تاجیک‌زاده که به خوانش شعر آئینی در مدح شهدای کربلا پرداختند.

اجرای موسیقی سنتی توسط اعضای بخش موسیقی این کانون علی، محمد و مهدی علیکایی از دیگر برنامه‌های جذاب و شنیدنی این برنامه بود.

مولوی‌خوانی اکبر علیدوستی، ذاکر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام از شهرستان پیشوا به‌مناسبت میلاد با سعادت ام‌المصائب کربلا حضرت زینب کبری (س) از دیگر برنامه‌های این آیین بود.

اجرای ترانه‌ای زیبا به‌صورت زنده توسط حمیدرضا تاجیک، اجرای ورک‌شاپ خوشنویسی توسط دو تن از نوابغ خوشنویسی کشور علی دربان رضوی و محمد عباسی از استان خراسان رضوی که به کتابت اشعار محتشم کاشانی و اسامی هفتاد و دو تن از شهدای کربلا پرداختند که موجب تعجب و تحسین حاضران واقع شد.

بخش ویژه این سوگواره سخنرانی استاد دانشگاه و هنر، استاد رضا رینه‌ای بود که با دعوت از ایشان بر روی سن حاضر شده و به ایراد سخن پرداخت.

وی ضمن تقدیر از فعالیت‌های چند ساله اخیر علیرضا عزیزی در عرصه هنر کشور، مقداری پیرامون مساله هنر و صنعتی شدن آن سخن گفت و اینکه در دهه‌های پایانی قرن گذشته، هنر به تدریج به سمتی آمد که تا یک حدی بتواند مفاهیم جامعه خویش را معرفی کند.

این پیامد صنعتی شدن و فن‌آوری بود که در نیمه دوم قرن گذشته به سرعت اتفاق افتاد. بسیاری از هنرها از این مواجهه با اجتماع به سرعت، مستقیم بهره‌مند شدند چه در بخش صنعت سینما، هنرهای تجسمی، مجسمه‌سازی و چه در بخش‌های دیگر. این تاثیر همه جانبه هنر به‌صورت بسیار سریع در باقی هنرهای دیگر تامین پیدا کرد.

رینه‌ای در ادامه افزود: هنر خوشنویسی از آن دسته از هنرهای بومی بود که با این موضوع همسو نشد و فقط به بحث کمیت در بخش آموزش پرداخت و به آن در مجامع مختلف افتخار می‌کند بی آنکه برنامه‌ای جامع برای ایجاد خلاقیت در بین هنرمندان آن عرصه تدوین کند.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: متاسفانه خوشنویسی ویترین خوبی ندارد و به مرور نزول دیده شدن در آن بیشتر لمس می شود و مقداری از این هم بستگی به بخش اداری مربوطه در زمینه برنامه‌ریزی دارد و مقداری پیرامون این مسائل به ایراد سخن و تحلیل آن پرداختند.

مراسم اختتامیه شامل دو مرحله تقدیم هدایا بود که دور اول ویژه بانیان و حامیان این برنامه معنوی بود که با تقدیم هدایای خود و حمایت‌های مادی و معنوی بر هر چه با شکوه‌تر برگزار شدن این سوگواره افزود و مرحله بعد ویژه رتبه‌های برتر این سوگواره و کسانی که برای برگزاری مراسم اختتامیه همکاری کرده بودند برگزار شد.

هنرمندان و رتبه‌های برتر حاضر در مراسم از سراسر کشور هدایای خود را از دستان پر مهر و محبت اساتید هنر کشور محمد علی سبزه کار، علیرضا اسکندری، احمد محمد پور،  سید مهدی دریاباری، محمد صادق احد پور، عباس رفیعی، رسول مرادی، رضا رینه‌ای، مجتبی سبزه، سید مهدی میر آقایی، داود نیکنام، حسین نجفی و حسین نادری رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان تهران و عارف براتی مدیر اجرایی انجمن خوشنویسان ایران دریافت کردند.

ثبت رکورد آثار ارسالی به سوگواره با 100 اثر توسط هنرمند کشور پاکستان

علیرضا عزیزی، دبیر سوگواره و مسئول کانون بسیج هنرمندان و انجمن خوشنویسان پیشوا در حواشی این مراسم عنوان کرد:  قرار بر این بود از بین خانم‌های شرکت کننده در این مراسم نیز به صورت مجزا داوری و رتبه‌های برتر اعلام شود که به خاطر اینکه تعداد آن‌ها در بیشتر رشته‌ها به حد نصاب نرسید بنابراین داوری به صورت مجموع صورت گرفت.

وی در ادامه از محمد مهدی آغا از شهر کویته کشور پاکستان نیز تقدیر و تشکر ویژه کرد که با ارسال تعداد بالغ بر 100 اثر برای این سوگواره رکورد ارسال اثر را به نام خودشان ثبت کردند که این سایت برای ایشان هدایای نفیسی را در نظر گرفته که برایشان از طریق پست ارسال می‌کند.

اسامی داوران سوگواره

در بخش نستعلیق:

غلامرضا خلیل‌زاده، یادگار خیام، علی خیری، استاد محمد باقر جعفرزاده بیلواری، ناصر صادقی، استاد مجتبی سبزه

داوری نهایی: استاد جواد بختیاری

در بخش شکسته نستعلیق:

عباس کوچری، ناصر صادقی، استاد عباس رفیعی

داوری نهایی: استاد محمد حیدری

در بخش نقاشی‌خط:

استاد احمد آریا منش

در بخش نسخ و ثلث:

استاد حسین نجفی

در بخش گرافیک:

استاد علی جزایری، رضا حسینی، استاد مجتبی سبزه، شاهین اسکندری

در بخش عکاسی:

محمدرضا یعقوبی، رضا شاه محمدی، استاد مجتبی سبزه

داوری نهایی: یوسف کله چاهی

اسامی بانیان این سوگواره:

استاد زهرا  اسکندری

دکتر محبوبه کاظمی دولابی

استاد علیرضا اسکندری

استاد مهدی اسماعیلی مود

استاد محمد امین بی نیاز

استاد مجید رستگار

محمد هادی کرمانی

علی خیری

سعید لولاچی

استاد محمد باقر جعفر زاده بیلواری

هنرمند گرامی آقای حسن ترابی

داوود نیکنام، محمد حسین لادی، حاج ناصر غیاث خواه

حسین نوریان

استاد مجید خردمندی

استاد علی جزایری

دکتر علیرضا کاظمی دولابی

احمد خوش حساب

عباس رحیمی

فرامرز تیمور نژاد

محمد یزدانی نیا

استاد احمد آریا منش

بابک حجازی

مهندس بیات

سبحان میرعبداللهی

اسامی نفرات برتر این سوگواره:

در بخش نستعلیق

رتبه اول: علی طوفانی از اسلامشهر

رتبه دوم: بهروز مخلصی از بانه

رتبه سوم: محمود امیدی از تکاب

در بخش شکسته نستعلیق

رتبه اول: سید حسن سیدیان از تبریز

رتبه دوم: عبدالکرم شم آبادی از سبزوار

رتبه سوم: فرشاد حیدری از مبارکه

بخش نسخ و ثلث

تقدیر از حمید عندلیب از اصفهان

بخش گرایش‌های نوین

رتبه اول: محمد بنی احمدی از تهران

رتبه دوم: محسن رهبری از تهران

رتبه سوم: مینا فرجامیان از قزوین

بخش نقاشی، مینیاتور و تذهیب

رتبه اول: لیلا زراعتی از کاشان

بخش گرافیک

رتبه اول: محدثه فهیمی از شیراز

رتبه اول: قاسم رشیدی از لردگان

رتبه دوم: محمد مهدی منصوری از تنکابن

رتبه سوم: سید محمد زاهدی از ورامین

بخش عکاسی

رتبه اول: علی عامری اردستانی از کیش

رتبه دوم: علی حسینی فرد از سبزوار

رتبه سوم: محمدحسین ملک‌زاده از یزد

انتهای پیام/2462/صا40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول