اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

اوقاف استان زنجان در سالی که گذشت

تربیت بیش از 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از تربیت 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان خبر داد.

تربیت بیش از 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان

حجت‌الاسلام علی باقری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان گزارشی از عملکرد یک ساله اداره کل اوقاف استان زنجان را طی سال 92 ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه امسال اقدامات بسیاری در زمینه‌های مختلف کاری صورت گرفته است، توضیح داد: از جمله مهم‌ترین وظایف اوقاف که به صورت مستمر توسط این سازمان و به تبع آن در ادارات کل تابعه انجام می‌شود، تربیت حافظان قرآنی است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه تربیت حافظان قرآنی توسط سازمان اوقاف پس از سخنان رهبری در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی در کشور با جدیت بیشتری دنبال می‌شود، تشریح کرد: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مسئولیت تربیت یک میلیون حافظ در کشور به سازمان اوقاف واگذار شد.

این مسئول با بیان اینکه از یک میلیون سهمیه تعیین شده برای سازمان اوقاف کشور 10 هزار نفر نیز سهمیه استان است، اذعان داشت: خوشبختانه پس از واگذاری این مسئولیت به استان زنجان، اوقاف در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.

*تربیت بیش از 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان

باقری با توضیح اینکه بر اساس برنامه تعیین شده مقرر بود، سالانه قریب به 3 هزار و 277 نفر حافظ قرآنی در استان زنجان تربیت شود، اعلام کرد: تا کنون در استان زنجان بیش از 8 هزار حافظ تربیت شده و این به معنی آن است که اداره کل اوقاف استان در راستای تربیت حافظان قرآنی به بیش از سهمیه تعیین شده عمل کرده است.

وی با اشاره به اینکه حافظان تربیت شده در رده‌های سنی مختلف هستند، تشریح کرد: حافظان زنجانی شامل افرادی هستند که از یک تا 30 جزء قرآن کریم را حفظ کرده‌اند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با ابراز خرسندی از اینکه اغلب حافظان زنجانی از بین نوجوانان و جوانان هستند، گفت: این امر نشان از موفقیت و تاثیرگذاری برنامه‌های اوقاف در راستای ترویج فرهنگ و معارف قرآنی است.

*اجرای 35 برنامه فرهنگی در جوار بقاع متبرکه استان

این مسئول در ادامه یکی دیگر از وظایف اوقاف را اجرای برنامه‌های فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: با برآورد صورت گرفته سالانه بیش از 35 برنامه فرهنگی توسط این اداره کل اجرا می‌شود.

باقری طرح‌های آرامش بهاری برنامه‌ای که در ایام نوروز اجرا می‌شود، سوگواره یاس نبوی اجرایی در ایام فاطمیه، طرح نشاط معنوی که به مناسبت ایام تابستان و ویژه دانش‌آموزان اجرا می‌شود، طرح بصیرت عاشورایی که در ماه محرم و صفر اجرا می‌شود و برنامه‌های ویژه دهه ولایت اجرایی در بازه زمانی عید قربان تا غدیر و برنامه‌های هفته وقف را جمله برنامه‌های اوقاف طی سال برشمرد و خاطر نشان کرد: اکثریت این برنامه‌ها در جوار بقاع متبرکه و مساجد استان اجرا می‌شود.

وی با اشاره به تاثیرات مثبت اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط اداره کل اوقاف گزارش داد: بر اساس آمار گرفته شده امسال فقط در قالب طرح آرامش بهاری 700 هزار نفر در جوار بقاع متبرکه استان حضور پیدا کرده‌اند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان همچنین به تاثیرات مثبت سایر برنامه‌ها از جمله طرح سوگواره یاس نبوی و بصیرت عاشورایی نیز اشاره کرد و بیان داشت: در قالب اجرای این طرح‌ها مردم با سیره زندگی ائمه معصومان (ع) و بزرگان دین آشنا می‌شوند، که خوشبختانه شاهد تاثیرات مثبت آن در جامعه و استقبال زنجانی‌ها از اجرای این طرح‌ها هستیم.

این مسئول همچنین به برنامه‌های اجرا شده این اداره کل در هفته وقف اشاره کرد و ادامه داد: امسال نیز طبق روال گذشته برنامه‌های فرهنگی مختلفی همزمان با هفته وقف در استان اجرا شد.

باقری برگزاری همایش یاوران وقف در زنجان با حضور خبرنگاران، برگزاری همایش وقف و رسانه، تجلیل از خادمان وقف و واقفان خیراندیش، راه‌اندازی ایستگاه‌های همه واقف باشیم و برگزاری خیمه‌های معرفت را از جمله برنامه‌های اجرا شده طی هفته وقف برشمرد و مدعی شد: با آمار گرفته شده امسال 26 هزار نفر از ایستگاه‌های همه واقف باشیم در استان بازدید کردند.

* ثبت 20 موقوفه جدید در استان زنجان

وی همچنین با اشاره به ثبت 20 موقوفه جدید در استان گفت: با وقف‌های جدید شمار موقوفات در استان زنجان به بیش از 2 هزار و 400 مورد رسیده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به چاپ 162 بنر تبلیغی در استان با موضوع وقف، چاپ 11 هزار و 250 عدد محصولات تبلیغی ترویجی، ارسال 12 هزار پیامک به گروه‌های هدف از جمله واقفان یادآور شد: همچنین در این مدت مراسم عزاداری رحلت حضرت رسول(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) در 18 بقعه استان برگزار شد.

باقری تعداد بقاع متبرکه استان زنجان را بخش دیگری از سخنان خود از اهم فعالیت‌های اداره کل اوقاف را بازسازی و تعمیر بقاع متبرکه عنوان کرد و یادآور شد: در استان زنجان نیز اقدامات چشمگیری در این بحث انجام شده است.

وی با اشاره به وجود بیش از 100 بقعه متبرکه در استان زنجان اضافه کرد: با کمک‌های مردمی، دولت و همچنین با تلاش‌های اوقاف فعالیت‌های قابل توجهی در بخش بازسازی بقاع متبرکه در استان انجام شده است.

* بازسازی 100 بقعه متبرکه در استان

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه در سال‌‌های اخیر اداره کل اوقاف استان زنجان اقدام به بازسازی 100 بقعه متبرکه کرده، ابراز داشت: این بقعه‌ها از 20 تا 100 درصد بازسازی شده‌اند.

این مسئول به ساخت ضریح برای برخی از بقاع امامزادگان موجود در استان اشاره کرد و افزود: ساخت سرویس‌های بهداشتی برای امامزادگان و همچنین مناسب‌سازی مسیر‌های منتهی به بقاع امامزادگان نیز از اقداماتی است که توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان صورت گرفته است.

 

باقری با اشاره به بازسازی قیدار نبی (ع) که یکی از بزرگترین موقوفات استان است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی ساخت بقعه قیدار نبی (ع) که یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان و استان محسوب می‌شود، 95 درصد است. 

وی همچنین به ساخت محوطه این بقعه نیز اشاره کرد و یادآور شد: آزادسازی محوطه و ساخت آن دارای 20 درصد پیشرفت است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در ادامه از دیگر وظایف اداره کل اوقاف را توسعه، احیا و افزایش موقوفات عنوان کرد و اعلام کرد: طی سال‌های گذشته 15هزارهکتار زمین وقفی مورد اختلاف ما بین منابع طبیعی واداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان  رفع اختلاف شده و به نفع اوقاف استان زنجان تملک شده است.

این مسئول با اشاره به  انعقاد تفاهمنامه با منابع طبیعی، نیروهای مسلح، سازمان ثبت، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، صدا و سیما توضیح داد: این تفاهم‌نامه‌ها درراستای  حفظ، بهره وری، احیا و ترویج فرهنگ وقف انجام شده است.

* اجرای برنامه‌های کیفی و ماندگار

باقری در بخش پایانی سخنان خود به برنامه‌های این اداره کل در سال آینده نیز اشاره داشت و گفت: برنامه‌های سال آینده اداره کل اوقاف استمرار برنامه‌های فعلی و تلاش در راستای ترویج بیش از پیش فرهنگ وقف در جامعه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته اقدامات قابل ملاحظه‌ای در زمینه وقف در استان انجام شده است، اظهار داشت: ما به این حد قانع نیستم و در تلاش برای توسعه بیش از پیش موقوفات هستیم.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان ترویج فرهنگ وقف در زمینه انجام وقف دسته جمعی و گروهی را از جمله برنامه‌های این اداره کل در سال آتی عنوان کرد و ابراز داشت: در قالب این نوع وقف افراد می‌توانند به صورت دسته جمعی و گروهی وقف کنند.

این مسئول کیفیت بخشی بیش از پیش برنامه‌ها را از دیگر برنامه‌های اداره کل اوقاف در سال آینده عنوان کرد و تاکید کرد: اداره کل اوقاف صرفا به دنبال ارائه آمار نیست، بلکه مسئولان اوقاف در تلاش هستند، برنامه‌های کیفی تاثیرگذاری را در جامعه انجام دهند تا اثر آن همانند وقف برای همیشه در جامعه ماندگار باقی بماند.

* انتظارات مردمی از اوقاف

فاطمه محمدی یکی از شهروندان زنجانی در گفت‌وگو با فارس به عملکرد مطلوب اداره کل اوقاف استان زنجان در راستای ترویج سنت حسنه وقف اشاره داشت و اضافه کرد: اطلاع رسانی و ترویج این فرهنگ به تنهایی کافی نیست و مسئولان اوقاف باید بیش از پیش در زمینه هزینه‌کرد اوقاف اطلاع رسانی کنند.

* شفاف‌سازی هزینه کرد موقوفات در استان

این شهروند زنجانی تصریح کرد: حضور و مشارکت مردم در برنامه‌های اوقاف و همچنین توسعه موقوفات نیاز به اعتماد سازی در بین مردم دارد که این اقدام باید هرچه بهتر توسط اداره کل اوقاف انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از مردم از هزینه‌کرد درآمد بقاع متبرکه امامزادگان اطلاعات لازم را ندارند، گفت: در صورتی که این هزینه‌کردها از سوی مسئولان اوقاف به صورت شفاف و از سوی رسانه‌های جمعی اعلام شود، اعتماد مردم نیز به اوقاف بیشتر خواهد شد.

دیگر شهروند زنجانی نیز با بیان اینکه هنوز بسیاری از مردم از وقف و نحوه انجام آن اطلاعات لازم را ندارند، بیان داشت: باید برنامه‌هایی که در زمینه وقف ساخته می‌شود، بیشتر شود تا مردم بدانند که سرانجام موقوفات چه می‌شود.

* اطلاع رسانی در زمینه احکام وقف

علی احمدی با اشاره به اینکه برخی از مردم تصور می‌کنند که وقف فقط به مسائل مادی و یا املاک و زمین محدود می‌شود، تصریح کرد: باید این موضوع اطلاع رسانی شود که حتی با اهدای یک کتاب به کتابخانه نیز می‌توان وقف انجام داد، مطلبی که بسیاری از افراد از آن بی‌خبر هستند.

این شهروند زنجانی همچنین اطلاع رسانی در زمینه احکام وقف را نیز از دیگر وظایف اوقاف برشمرد و اذعان داشت: در صورتی که این اطلاعات در قالب دفترچه و یا کتابچه‌ای بین مردم توزیع شود، تعداد افرادی که اقدام به انجام این عمل خیر می‌کنند، بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام/73005/ن۴۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول