حجتالله جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نرماشیر اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز و تهیه ماهی قرمز برای سفره هفتسین نیاز به اطلاعرسانی از مخاطرات و نحوه نگهداری آن ضروری است.
وی بیان داشت: ماهی قرمز از خانواده کپورماهیان است و با نام علمی آن کاراسیوس اوراتوس شناخته میشود این ماهی همه چیزخوار است و به دلیل رنگ قرمز به عنوان نماد شادی، سرزندگی و برکت در زندگی وارد سفره هفتسین شده است.
مدیر شبکه دامپزشکی نرماشیر در ارتباط با شرایط نگهداری ماهی قرمز افزود: ماهی قرمز به عواملی نظیر هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نیاز دارد تا سالم بماند و سلامتی ما را به مخاطره نیندازد.
جعفری با بیان اینکه ماهی قرمز در دمای بالای 26 درجه سانتیگراد آسیبپذیر بوده و تغییرات ناگهانی دما سبب مرگ آنها میشود، عنوان کرد: مناسبترین دما برای این ماهی بین 22 تا 26 درجه سانتیگراد است.
جعفری تصریح کرد: غذای ماهی باید در جای خشک، خنک و دور از نور نگهداری شود و دارای پروتئین پایین و کربوهیدرات بالا باشد و برای تغذیه ماهیان از غذاهای آماده از فروشگاههای مجاز عرضه ماهیان تزئینی استفاده شود.
وی گفت: کارشناسان دامپزشکی با نظارت بر مراکز مربوطه وظایف لازم را برای عرضه بهداشتی ماهی قرمز انجام میدهند و ضمن نمونه برداری از آب و ماهی موارد بیماریهای ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی را که به عنوان بیماریهای اولویتدار اعلام شده است در آزمایشگاه مورد بررسی قرار داده و با موارد غیربهداشتی برخورد میکنند.
مدیر شبکه دامپزشکی نرماشیر بیان کرد: در صورت عدم رعایت بهداشت، این موجود زنده میتواند بیماریزا شود که مهمترین آنها بیماریهای گوارشی و زخمهای پوستی هستند و در این زمینه کودکان، افراد مسن، کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند و افراد باسابقه بیماریهای پوستی و آلرژی حساسیت بیشتری دارند.
انتهای پیام/2446/ق20/د1000