اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ‌ نوشهر:

عده‌ای برای منافع شخصی اقدام به نابودی عرصه‌های طبیعی می‌کنند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر گفت: عدم آگاهی عمومی از فواید منابع طبیعی و اهمیت و ارزش آن برای تداوم حیات بشر از جمله مسائلی است که سبب شده تا عده‌ای برای منافع شخصی اقدام به نابودی عرصه‌های طبیعی کنند.

عده‌ای برای منافع شخصی اقدام به نابودی عرصه‌های طبیعی می‌کنند

 اسحاق عطایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در تنکابن اظهار داشت: در 50 سال اخیر به دنبال تخریب‌هایی که صورت گرفته سطح جنگل‌های کشور از 30  میلیون هکتار به 18 میلیون هکتار کاهش یافت.

وی بیان داشت: در همین مدت جنگل‌های هیرکانی شمال که به عنوان بانک ژن منابع طبیعی جهان شناخته شده نیز از 4/3 میلیون هکتار به 1/9 میلیون هکتار کاهش یافته که این روند رو به رشد تخریب منابع طبیعی نگران‌کننده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و حساسیت‌شان به مسئله حفظ منابع طبیعی و نظر به اهمیت این منابع به‌ویژه جنگل‌ها و اکوسیستم درون آن برای ادامه حیات، در حدود 50 سال اخیر با تخریب‌ و دست‌اندازی‌هایی که از سوی سود جویان در این عرصه‌ها صورت پذیرفته سطح جنگل‌های کشور از 30 میلیون هکتار به 18 میلیون هکتار و نیز سطح جنگل‌های منحصر به فرد هیرکانی از 4/3 میلیون هکتار به 1/9 میلیون هکتار کاهش یافته است.

وی با اشاره به سفارش بزرگان دین به‌ویژه پیامبران الهی در  اهمیت و حفظ جنگل‌ها و منابع طبیعی از جمله مهم‌ترین مسائلی که سبب تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی می‌شوند را بیکاری، فقر و تنگدستی حاشیه‌نشینان جنگل و برخی سودجویی‌ها از سوی افرادی که به قصد تولید و سرمایه‌گذاری  در پی زمین هستند عنوان کرد.

این مسئول افزود: البته برخی از مواردی که سبب کاهش سطح جنگل‌ها می‌شوند به مسائلی در حوزه توسعه کشور و ایجاد زیر ساخت‌ها بر می‌گردد که ناگزیریم برای کمک به رشد و توسعه کشور است.

عطایی در بحث حفاظت به اقدامات مهم سازمان منابع طبیعی از جمله تعیین حد و مرز منابع، اجرای طرح‌های ضربتی حفاظت و پایش جنگل‌ها و مقابله با ساخت و ساز و تجاوز به حریم منابع طبیعی به‌ویژه جنگل‌ها و مراتع عنوان کرد و گفت: ما در منابع طبیعی محرومیت‌های داریم.

وی افزود: کمبود نیرو و امکانات سبب آن می‌شود در برخی از موارد نیروهای ما تا 50 کیلومتر هم پیاده در جنگل طی مسیر کنند به مسئولیت‌های خود بپردازند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر فرهنگ‌سازی و مشارکت دادن مردم برای احیا جنگل‌های و حفاظت آن‌ها را از جمله مهم‌ترین راهکارهای حفظ منابع طبیعی ارزیابی کرد.

وی گفت: عدم آگاهی عمومی از فواید منابع طبیعی و اهمیت و ارزش آن برای تداوم حیات بشر از جمله مسائلی است که سبب شده است تا عده‌ای برای منافع شخصی اقدام به نابودی عرصه‌های طبیعی کنند که براساس قانون و هماهنگی‌هایی که به عمل آمده وزارت جهاد، سازمان منابع طبیعی و دستگاه قضایی با شکل‌دهی شورای حفظ حقوق بیت‌المال جلوی تخریب و دست‌اندازی در این اموال عمومی می‌کنند که در این حوزه کارهای خوبی صورت گرفته اما معتقدیم بهترین راهکار فرهنگ‌سازی است.

این مقام مسئول از نهادهای مردمی (NGO) خواست در کنار مجموعه منابع طبیعی به تلاش خود برای حفظ عرصه‌های طبیعی ادامه دهند.

عطایی با اشاره به اینکه بخشی از جنگل‌ها در قالب طرح‌های بهره‌برداری با هدف احیاء و بازسازی ذخایر در منابع طبیعی ایجاد شده‌اند، گفت: در بسیاری از این طرح‌ها حتی به جای درآمد برای حفظ گونه‌ها هزینه نیز می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر از عدم حضور برخی از مسئولان به‌ویژه نماینده‌ای از استانداری، فرماندار ویژه تنکابن و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گلایه کرد.

انتهای پیام/86020/خ40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول