اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه فارس:

هزینه مسابقات قرآنی نسبت به سمینارهای بیهوده ناچیز بود

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه فارس گفت: هزینه مسابقات قرآن در مقابل سمینارها و جلسات و برنامه‌ها که کاربرد و ثمراتی به دنبال ندارد، ناچیز بود.

هزینه مسابقات قرآنی نسبت به سمینارهای بیهوده ناچیز بود

حجت‌الاسلام حسین ملک مکان امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در شیراز با اشاره به برگزاری ششمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه و علمای بلاد اظهار داشت: حضور علما و بزرگان در اجلاسیه و اجتماع آنها در استان ما به طور قطع برکاتی برای مردم فارس به دنبال داشت و دارد.

وی افزود: از سویی با توجه به مصوباتی که پیگیری و کمیسیون‌هایی که تشکیل و راهکارهایی که در سه کمیسیون بررسی شد در مسائل فرهنگی و مذهبی برای کل کشور برکاتی به دنبال خواهد داشت.

ملک مکان ادامه داد: حضور این بزرگان به راحتی به دست نمی‌آید و این اجلاسیه فرصت خوبی بود که مردم این استان از جلسات آنان استفاده کنند، ضمن اینکه صدا و سیما نیز توانست برنامه‌های خوبی در حاشیه این اجلاسیه از صحبت‌ها و سخنان این بزرگان ثبت و ضبط کند که در  طول سال مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: ما احساس می‌کردیم در حرم شاهچراغ(ع) و سید علاء‌الدین حسین(ع)، در محل اجلاسیه و حتی در بعضی از خیابان‌ها که این بزرگواران رفت و آمد و تردد داشتند مانند محیط قم شده است.

ملک مکان خاطرنشان کرد: در مورد مسائل فرهنگی، مذهبی و توسعه حوزه‌ها تصمیمات خوبی گرفته شد و به طور قطع این بزرگان برای اجرایی شدن آن نیز حمایت و همکاری می‌کنند و به عنوان مثال زمانی مدیر حوزه علمیه قم و کشور تشریف آوردند به طور قطع در مورد مصوبات حوزه علمیه کمک و مساعدت می‌کنند.

وی بیان کرد: توجه داشته باشیم که زمانی یک جوان مستقیم با بزرگی مانند آیت‌الله جنتی، آیت‌الله خزعلی یا آیت‌الله مقتدایی و سایر بزرگان مسئله و شبهه‌ خود را مستقیم مطرح کند و پاسخی بگیرد برایش بسیار ارزشمند و موثرتر است و این‌ها حاشیه‌های اجلاس بوده و  در یک کلام می‌توان گفت اجلاسیه بسیار ارزشمند، مفید و با برکتی بود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس در بخش دیگری از سخنان خود در مورد استقبال خانواده‌ها از تحصیل فرزندانشان در حوزه‌های علمیه تصریح کرد: برخی از جوانان مستعد ما هنوز آن دید و شناخت کافی را نسبت به حوزه‌ها ندارند و نمی‌دانند که منبع علم و سعادت دنیا و آخرت در حوزه‌ها است.

وی ابراز داشت: یکی از نوه‌های حضرت امام نقل می‌کرد که ایشان توصیه می‌کرده اگر دنیا و آخرت را می‌خواهی به حوزه علمیه برو.

ملک امکان افزود: علما در بین مردم عزت و جایگاه دارند و مردم به دید قداست به آنان نگاه می‌کنند و از علما در مورد مسائل دینی و مذهبی راهنمایی می‌خواهند.

وی ادامه داد: باید برای جوانان این مسئله تبیین شود که بیشترین و بهترین علوم، به ویژه علوم انسانی که برای سبک زندگی و آخرت، مورد نیاز است در حوزه ارائه می‌شود.

ملک مکان اضافه کرد: در حوزه علمیه سیاست، اقتصاد و مسائل اجتماعی ارائه می‌شود و من به دانشجویان و جوانان عرض می‌کنم که حضرت امام(ره) هیچ دانشگاه علوم سیاسی یا اجتماعی را تحصیل نکرد اما در سیاست سیاستمدارترین و در اجتماع جامعه‌شناس‌ترین فرد دوران بود.

به گفته وی، اسلام دینی جامع است و اگر جوانان بدانند هر چیزی در دروس حوزوی و دینی وجود دارد و آنچه به دنبال آن بوده و تشنه‌اش هستند را می‌توانند در آنجا پیدا کنند، در حوزه‌های علمیه به دنبال آن خواهند گشت.

وی خاطرنشان کرد: خاصیت حوزه این است که انسان هر چه از مستحبات، واجبات، روابط اجتماعی، مسائل اقتصادی و سیاسی یاد می‌گیرد باید به آن عمل کند.

ملک مکان بیان کرد: در استقبال از حوزه‌های علمیه البته مسائل ظاهری نیز دخیل است چنانکه برخی به دنبال مدارک هستند و اینکه یک مدرک اسم و رسمی داشته باشد.

وی در ادامه در مورد برخی مسائل طرح شده در مورد تبلیغات مسابقات قرآنی نیز بیان کرد: ما اگر پی به اهمیت و فضیلت و برکت قرآن ببریم هر چه برای آن تبلیغ کنیم اسراف نیست و زیاده‌روی محسوب نمی‌شود.

ملک مکان ابراز داشت: قرآن یکی از دو ثقل گران‌بهایی است که پیامبر عظیم‌الشأن وصیت کردند که بین شما گذاشتم.

وی ادامه داد: قرآن کتابی است که  به مصداق «فیه شفا للناس» شفای قلب‌ها بوده و و آیات آن انسان را از ظلمات، تاریکی‌ها، جهل و انحرافات به سمت نور، هدایت و راه صحیح می‌برد.

ملک مکان افزود: قرآن کتابی است که با تلاوت آن انسان آرامش می‌گیرد که اگر در خانه‌ها به آن توجه شود برکت می‌آورد و آن خانه محل رفت و آمد ملائکه می‌شود.

وی تصریح کرد: به طور قطع در یک شهر و یک استان، که قاریان و حافظان ممتاز به تلاوت قرآن می‌پردازند ملائکه و فرشته در آن شهر رفت و آمد می‌کنند.

ملک مکان خاطرنشان کرد: در این قرآن هر چیزی که مایه سعادت دنیوی و آخرتی است وجود دارد و زمانی که این کتاب با این اهمیت با این فضیلت و با این اثرگذاری در اختیار ما گذاشته شده هرچه در مورد آن تبلیغ و تشویق کنیم و مسابقه بگذاریم زیاده‌روی محسوب نمی‌شود.

وی یادآور شد: در امور دنیوی در مورد یک نوع ماکارانی، یا یک اسباب بازی و پارک تفریحی بسیار تبلیغ می‌شود و هزینه‌های گزافی می‌کنند و با این که از دولت هزینه نمی‌شود اما همان شرکت‌ها و موسساتی که می‌خواهند به صدا و سیما پول می‌دهند برای یک ثانیه از آنها پول‌های گزافی گرفته می‌شود و هیچ‌کس اعتراضی نمی‌کند.

ملک مکان ادامه داد: این همه تبلیغ ماکارانی و خوراکی ها و چیزهای تشریفاتی که در زندگی ضرورتی ندارد و نبود آن در مشکلاتی ایجاد نمی‌کند جز این که مردم را به اصطلاح اسراف و زیاده‌روی و توجه به مادیات و امثال این‌ها وادار کند، سودی ندارد.

وی اضافه کرد: برای یک برنج یا چای حتی جایزه می‌گذارند و قرعه‌کشی می‌کنند و از طریق از صدا و سیما و به طور مستقیم پول‌های بسیاری هزینه می‌کنند و در مورد این‌ها کسی نمی‌گوید اسراف و زیاده‌روی، اما برای قرآن که می‌تواند سعادت دنیا و آخرت انسان را تضمین کند از این سخنان بیهوده طرح می‌شود.

ملک مکان تصریح کرد: اگر یک جوان و نوجوان و یک فرزند ما بتواند با قرآن مانوس شده و بتوان تشویق کرد از این طریق با قرآن محشور و مانوس شود به طور قطع به دنبال گناه و انحرافات نمی‌رود.

وی اظهار داشت: اثرات این مسابقات تنها این 400 یا 500 نفری که می‌آیند در این مسابقات به عنوان متسابق شرکت می‌کنند نیست، بلکه این‌ها خانواده و فامیلی دارند و باعث توجه همگانی به قرآن می‌شوند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس افزود: دانش‌آموز و نوجوانی که با قرآن ارتباط برقرار می‌کند و حافظ و قاری قرآن شده دیگر به خود اجازه نمی‌دهد در اجتماع برود گناه و انحراف کند.

وی خاطرنشان کرد: ما هر نفر را به سمت قرآن جذب کردیم مطمئن باشید که یک نفر از گناه و آلودگی در جامعه حفظ شده و این بهترین راه و وسیله است و از این رو در این زمینه هر قدر در تبلیغ و ترویج، هزینه کنیم اسراف نیست.

ملک مکان با اشاره به این که برای یک موسیقی و یا یک کنسرت چقدر تبلیغ و برنامه‌ریزی می‌شود، ادامه داد: این روزها در روزنامه‌ها، آگهی‌ها و سایت‌ها برای تورهای نوروزی در داخل و خارج کشور چقدر تبلیغ می‌کنند و می‌خواهند پول جمع کنند، ببرند و جایی برای تفریحی به طور مثال کنار دریا که چقدر نیز ممکن است گناه انجام شود.

وی بیان کرد: مسائل دنیوی را کسی اسراف و زیاده‌روی نمی‌گوید اما برای قرآن که انسان را از گناه و آلودگی حفظ و به سمت خدا متمایل می‌کند می‌گوییم اسراف و زیاده‌روی رخ داده که من فکر می‌کنم حرف درستی نباشد و اگر کسی چنین تصوری و تخیلی داشته یک بررسی و تجدید نظر بکند.

وی در ادامه گفت: در آستانه سال جدید و در روزهای پایانی سال این هزینه‌ها انجام گرفت و فضا را فضای قرآنی کرد و در حاشیه این مسابقات نیز، در اکثر شهرستان‌ها محفل انس با قرآن با حضور قاریان کشوری و بین‌المللی با استقبال بسیار مردم برگزار شد و نشان داد که مردم علاقمند هستند و اگر زمینه فراهم شود استقبال می‌کنند.

به گفته وی، همین تبلیغات باعث شد که مردم متوجه شدند از شهرستان‌ها آمدند و گروه‌هایی عاشقانه و با نشاط با هزینه و خرج شخصی در این جلسات حضور یافتند.

ملک مکان اضافه کرد: در این زمینه باید از مسئولان و به ویژه حضرت آیت‌الله ایمانی که نسبت به این مسابقات اهتمام جدی داشتند و و سازمان اوقاف و امور خیریه که کمک کردند مسابقات آن طوری که در شأن استان ما و شهر شیراز بود، برگزار شود، تشکر و قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/2448/صا40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول