اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در ساری

چهلمین روز درگذشت زنده یاد اسفندیار زرکوب خبرنگار مازندرانی برگزار می‌شود

مراسم چهلمین روز دراسفندیار زرکوب خبرنگار ورزشی نویس مازندران امروز در ساری برگزار می‌شود.

چهلمین روز درگذشت زنده یاد اسفندیار زرکوب خبرنگار مازندرانی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مراسم چهلمین درگذشت این خبرنگار ارزشی استان مازندران ساعت 14 تا 16 عصر امروز در  سالن اجتماعات ملامجدالدین ساری برگزار می‌شود.

اسفندیار زرکوب طهرانی در یازدهمین روز اسفند ماه 1321  از پدری تهرانی و مادری نجیب و روستایی از حوالی  ساری دیده به جهان گشود.

تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ساری و تهران به پایان رساند و از همان زمان جوانی و در سن 16سالگی فعالیت روزنامه‌نگاری خود را به صورت آماتور آغاز کرد و بعدها در اوخر دهه  30 با روزنامه" اثر" که پرتیراژترین جریده آن دوران در شمال کشور بود فعالیت حرفه‌ای خود را شروع کرد.

مرحوم اسفندیار زرکوب در همان دوران جوانی در عرصه‌ تئاتر نیز تجربیات ارزشمندی را به عنوان بازیگر و نمایشنامه نویس بر جای گذاشت و در نمایش‌های متعددی نیز روی صحنه رفت.

وی در کنار فعالیت‌های فرهنگی و هنری به دلیل علاقه وافر و فیزیک جسمانی مناسب در رشته دو و میدانی زیر نظر ابراهیم طالب‌پور به طور رسمی ورزش حرفه‌ای را آغاز کرد تا برگ دیگری از استعداد و افتخارات‌اش را در عرصه متفاوت به نمایش بگذارد.

حاصل این تجربه طاقت‌فرسا کسب چندین عنوان قهرمانی در رده‌های استانی، کشوری و در نهایت فتح جام بین‌المللی"سنتو" در رشته‌های مختلف دوومیدانی بود.

استاد زرکوب طبع شعر نیز داشت.

وی طبع جانسوز و دل گداز خود را در جان قلم دردمند خویش به تراوش در آورد و با شمیم جنگل، دری به  خانه خورشید وا کرد و در شوکت بهار از سخاوت زمین و صدای رویش جوانه نغمه‌ساز کرد.

او طنین نبض عشق را سرود تا شهامت قلم را تفسیر کند، دمادم درد  همه را سرود اما دردهای ناگفته خود دل شکیبش را در حریم کوه با گالش دلتنگ شد و سرانجام با عریانی پاییز پژمرد.

زنده یاد اسفندیار زرکوب در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر سایر فعالیت‌ها، لباس رسانه را با شوری مضاعف به تن کرد.

او در طول بیش از نیم قرن پیشینه رسانه‌‍‌ای و مطبوعاتی خود به کرات حائز شأن تجلیل و تقدیر شد.

چندین بار نیز در حوزه‌های مختلف نویسندگی،خبرنگاری و سردبیری عناوین برتر را به دست آورد.

علقه عارفانه آن شاعر فرزانه به اهل بیت و مقام سامی و مرام وافی‌شان وی را در صدر شعرای آیینی استان قرار داد که شعر ناب "شیعه یعنی باعلی دریا شدن " شاه نشین اشعار آن ادیب عالیقدر به شمار می‌رود.   

هنرمند فقید اسفندیار زرکوب طهرانی که سال‌های پایانی عمرش را در حسرت انتشار و تدوین آثارش به سر رساند، بغض خفته خویش را از همه بی‌مهری‌هایی که می‌کشید بر او روا نداشت به خلوتگاه جانگداز سینه سپرد و دم نزد و حتی تا روزهای پایانی عمر که هنوز مکنت قلم فرسایی داشت دست از رسالت هنری و مطبوعاتی خویش بر نداشت تا سر انجام در سومین روز از بهمنی  بی‌بازگشت و در سن72 سالگی در بیمارستان  امام شهرستان ساری بر اثر عارضه قلبی دیده از جهان فرو بست تا بر دوش خیل عظیمی از هنرمندان، شاگردان و دوستدارانش تشییع و در قطعه سه آرامگاه ملامجدالدین زادگاهش ساری در خاک آرام گرفت.

انتهای پیام/86004/ش40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول