اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مسئولان به فکر باشند

تأملی بر وضعیت خانه‌های توحید در آبیک

شهرستان آبیک دارای 104 مسجد و حسینیه است که برخی از این اماکن مذهبی مانند مسجد جامع شهر آبیک و مصلای تشنه اعتبار، حال و روز مناسب و خوشی ندارند.

تأملی بر وضعیت خانه‌های توحید در آبیک

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، مسجد مکان تبلیغ، ارشاد و هدایت مردم و عرضه کردن قوانین الهی و آشنا کردن پایگاه اجتماع مردم و زمینه‌ساز ایجاد وحدت و همبستگی هرچه بهتر و بیشتر در میان اقشار مختلف اسلامی و دیدار با همدیگر در هر صبح و شام است.

منبر مسجد، سنگر بزرگ نورافشانی مبلغان و گویندگان عالم و عامل و محراب آن، محل جنگ و حرب با دشمن درونی (هوای نفس) و دشمن بیرونی است.

در جامعه امروز، مبلغان و آشنایان به معارف الهی وظیفه سنگینی را بر عهده دارند، آنان باید جوانان را هرچه بیشتر با معارف الهی آشنا کرده و با تقویت هرچه بیشتر نهاد بسیج جوانان را با مسجد آشنا کنند.

در همین روزها خبرهای خوشی از مسئولان استان قزوین به گوش رسید و آن هم تخصیص اعتبار برای تکمیل مساجد و ساخت مساجد کوچک، ساده و بدون زرق و برق در محلات شهرها و روستاها بود.

به همین منظور جلسه ستاد ساماندهی مساجد و بقاع متبرکه شهرستان آبیک در سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شد و مسئولان این شهرستان در خصوص وضعیت مساجد  و حسینیه‌ها و بقاع متبرکه به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

احداث مساجد جدید، کوچک، ساده و بدون نقش و نگار در سطح استان قزوین و شهرستان‌ها که در دستور کار مسئولان قرار دارد، کاری بس ارزنده و حرکتی تحسین‌ برانگیز است و باید به مسئولان تبریک گفت ولی در خصوص احداث مساجد جدید و تکمیل مساجد شهرستان آبیک نکاتی ضروری به نظر می‌رسد که بیان آنها خالی از لطف نیست و امید است از چشم مسئولان مغفول نماند.

نکته نخست اینکه مسجد امام جعفر صادق (ع) شهر آبیک حدود 15 سال پیش به دلایلی با مشکلات زیربنایی مواجه و کار بازسازی آن آغاز شد و چند باب مغازه در جلوی این مسجد احداث شد تا در آینده منبع درآمدی برای این مسجد شود.

بنابر این یک در ورودی به سمت خیابان اصلی شهر برای این مسجد باقی ماند و از سمت دیگر به داخل یک کوچه هدایت شده است و دو درب برای آن در نظر گرفته شده و در واقع به نوعی، مسجد جامع شهر به انزوا رفته و ظاهر اصلی‌اش از دیدگان پنهان است.

مسجد امام جعفر صادق (ع) شهر آبیک که به مسجد جامع شهر مشهور است، 15 سال پیش محل تجمع اقوام مختلف مردم شهر آبیک در مناسبت‌های مختلف به ویژه ماه مبارک رمضان و محرم‌الحرام بود و زمانی هم در آن نماز عبادی و سیاسی جمعه اقامه می‌شد و شور و حال خاص و وصف‌ناپذیر خودش را داشت.

اکنون که سال‌ها است از بازسازی این مسجد می‌گذرد هنوز بر پیکره داخلی و خارجی آن رنگ خاکستری سیمان هویدا است و در طبقه زیرین آن نماز جماعت و برنامه‌های مختلف مانند برنامه‌های دینی و مذهبی و برگزار می‌شود و خبری از احداث ساختمان و نمای اصلی مسجد نیست و در غربت به سر می‌برد که مطلوب است مسئولان نگاه ویژه به تکمیل این پروژه مذهبی داشته باشند.

نکته دوم در خصوص مساجد شهرستان آبیک، مصلای نماز جمعه شهر آبیک است که پس از سال‌ها مردم این شهر هنوز از داشتن مصلای نماز جمعه محروم هستند و در مسجد ولی عصر (عج) نماز جمعه اقامه می‌شود.

لازم به ذکر است، در خصوص اختصاص زمین برای احداث مصلای نماز جمعه کش و قوس‌هایی وجود داشت و در مدت هشت سال اخیر 10 زمین برای مصلای نماز جمعه شهر آبیک جانمایی شد که متأسفانه موافقت لازم صورت نگرفت ولی با مساعدت شورای اسلامی شهر آبیک به ویژه علی یحیی‌پور شهردار سابق شهر آبیک زمینی به مساحت 5/1 هکتار برای احداث مصلا اختصاص داده شد و در هفتم مهر ماه سال گذشته کلنگ احداث آن با حضور آیت‌الله اسلامی نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری و جمعی از مسئولان استان قزوین و شهرستان آبیک به زمین زده شد و در انتظار اعتبار برای ساخت باقی ماند.

گرچه برای مصلای نماز جمعه در کمیته برنامه‌ریزی امسال شهرستان آبیک یک میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد ولی ریالی از این مبلغ تخصیص نیافت و همچنان این پروژه در انتظار اعتبار به سر می‌برد.

البته از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر آبیک قول مساعد داده شده است که بخشی از اعتبار ساخت را پرداخت و در حال حاضر در حال تسطیح، خاک‌برداری و آماده‌سازی زمین مصلی هستند ولی ساخت این مجموعه بزرگ مذهبی و فرهنگی نیاز به اعتبار کلان دارد که این مکان مذهبی هم باید مورد توجه مسئولان استانی قرار گیرد و اعتباری را برای این پروژه در نظر بگیرند.

نکته سوم در خصوص مساجد شهرستان آبیک این است که در برخی از مناطق شهر آبیک مساجد تراکم دارند و در برخی از نقاط شهر آبیک مانند شهرک‌های جدیدالاحداث خبری از وجود مسجد و خانه خدا نیست که احداث مساجد مورد نظر مسئولان، در این شهرک‌ها ضروری است به ویژه در شهرک قدس که اهالی این شهرک سال‌ها است که منتظر هستند تا مسجدی در آن بنا کنند.

البته به جاست که بگوییم برای ایجاد توازن ساخت مسجد در سطح شهر آبیک، باید نقشه شهر کارشناسانه بررسی شود تا نقاط ساخت مساجد مورد نیاز تعیین و مساجد جدید احداث شود.

و اما نکته پایانی این است که  نبود و فقدان مساجد در محلات شهرها و روستاها می‌تواند آسیب‌ها و ناهنجاری‌های مخرب و جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد ولی باید با ارائه راهکارها، ایده‌ها و افکاری نوین و به روز در سوق دادن مردم به ویژه نوجوانان و  جوانان به سمت مساجد فکری کرد و این گونه نباشد که مسجدی مملو از جمعیت باشد و در مسجدی دیگر حضور مردم کم‌رنگ باشد و آن وقت به دنبال فکری برای پررنگ‌کردن مردم در مساجد باشیم.

بنابر این مطلوب است مسئولان تنها به ساخت و تکمیل مساجد بسنده نکنند و همگام با افزایش مساجد در محلات و کوچه‌ها و شهرک‌ها، در راستای ترویج حضور پرشور و گسترده مردم هم در این اماکن مذهبی گام بردارند تا فردا روز غصه خلوت بودن مساجد را نخورند.

امید است مسئولان شهرستان آبیک در جلسات آتی ستاد ساماندهی مساجد و بقاع متبرکه این شهرستان علاوه بر تعیین جانمایی برای احداث مسجد و تکمیل مساجد و  تعیین اعتبار برای امامزاده‌ها و بقاع متبرکه، برای فرهنگ‌سازی و حضور بهتر و بیشتر مردم در مساجد که خانه‌های توحید محسوب می‌شوند، تلاش بیشتری از گذشته کنند.

انتهای پیام/77006/ل30/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول