به گزارش خبرگزاری فارس از صومعهسرا، صومعهسرا یکی از شهرستانهای غربی گیلان و در 25 کیلومتری رشت قرار گرفته است.
برنج، چای، نیشکر و کرم ابریشم از مهمترین دستاوردهای تولیدی مردمان سختکوش صومعهسرا است.
صومعهسرا بزرگترین منطقه تولید صنوبر در کشور بوده که قابلیت و توانمندی خاصی در حوزه تولیدات کشاورزی و محصولات تبدیلی به این شهر بخشیده است.
*آداب مردم صومعهسرا
مردمان صومعهسرا مانند دیگر مردم نقاط گیلان از آداب و رسوم خاص و ویژهای پیروی میکنند که این آداب و رسوم برگرفته از نیاکان و گذشتگان آنها است.
این رفتارها و آداب مردم صومعهسرا در مناسبتهای مختلف رنگ متفاوت به خود میگیرد و یکی از محوریترین آداب و رسوم مردم صومعهسرا در روزهای پایانی سال و در استقبال از بهار نو است.
بهار با تمام طراوت و نشاط طبیعی نوعی همرنگی و همکاری با ذوق و سلیقهای در مردم صومعهسرا ایجاد میکند تا استقبال این مردم از سال جدید با دست پر باشد.
خانه تکانی، «آلاوه» کردن خانههای گلی، خریدهای عیدانه و در نتیجه رونق بازارهای محلی و پخت انواع شیرینیهای محلی از جمله آداب و رسوم مردم صومعهسرا در ایام نوروز است.
پخت شیرینیهای محلی صومعهسرا از گذشته تاکنون همواره مشتریان خاص خود را داشته است.
*حلوای ضیابر
کاکا، برنج دوشاب و حلوای ضیابری از مهمترین شیرینیهای ویژه نوروز در صومعهسرا بوده که از بین آنها «حلوای ضیابری» از شهرت دیرینه و بیشتری برخوردار است.
حلوای ضیابری سوغات نوروز اهالی منطقه ضیابر صومعهسرا است که با حضور زنان به صورت جمعی پخت میشود.
آرد برنج، شکر، گردو، زیره، زنجبیل، گزنه، جوزهندی و روغن از محتویات پخت حلوای ضیابری صومعهسرا محسوب میشود.
این حلوا از هفت لایه خمیری نازک درست شده که در وسط این لایحههای خمیری محتویات خوراکی آن گذاشته میشود.
مردم ضیابر حلوای مذکور را معمولاً در خانه یکی از بزرگترهای فامیل به صورت جمعی و گروهی پخت میکنند.
حلوای ضیابری شیرینی ویژه پذیرایی از مهمانان نوروزی صومعهسرا محسوب میشود.
در کنار حلوای ضیابری نوعی دیگر از حلوا نیز در صومعهسرا پخت میشود که از یک لایه و به صورت لوزی شکل تشکیل شده است.
این حلوا نیز بسیار خوشمزه و دلپذیر است که با شیر یا چای صرف میشود.
انتهای پیام/84003/ر40/پ3003