اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در گفت‌وگو با عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح شد

الزامات و بایسته‌های اقتصاد مقاومتی؛ افزایش بهره‌وری و اشتغال در گام نخست

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تشریح الزامات و چالش‌های تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: امروز بیش از 70 درصد اقتصاد کشور متکی به درآمدهای نفتی بوده که در راهبرد اقتصاد مقاومتی بر کاهش این وابستگی تاکید زیادی شده است.

الزامات و بایسته‌های اقتصاد مقاومتی؛ افزایش بهره‌وری و اشتغال در گام نخست

رمضانعلی سبحانی‌فر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سبزوار اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های ابلاغی آن از سوی مقام معظم رهبری بر این نکته تاکید شده است که باید هرگونه تهدیدی را به فرصت برای شکوفایی اقتصاد ملی تبدیل کنیم.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی در برنامه اقتصاد مقاومتی تبدیل فرصت‌های موجود به بهره‌وری است.

وی با بیان اینکه در این برنامه اقتصادی به بهره‌گیری از ظرفیت منابع انسانی به عنوان عنصر توسعه توجه ویژه شده است، تاکید کرد: یکی از شاخص‌های این برنامه مهم اقتصادی، افزایش تولید داخلی با تکیه بر خودکفایی و اهمیت دادن به صنعتگر ایرانی و اشتغال‌زایی در کشور است.

نایب رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی با بیان اینکه اصلاح فرایندهای تولیدی کشور باعث افزایش تولید ملی و بهره‌وری می‌شود، تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای زجر دادن جامعه نیست بلکه به معنای این است که ما اقتصاد خود را در برابر تحریم‌ها و توطئه‌های دشمن بیمه کنیم.

وی ادامه داد: باید در زمینه اقتصادی به استقلال رسیده و از وابستگی به برخی محصولات وارداتی بی‌نیاز شویم تا در مواقع بحرانی بتوانیم نیازهای خود را تامین کنیم.

سبحانی‌فر با تاکید بر اینکه باید به سمت اقتصاد بر پایه صادرات غیر‌نفتی برویم، افزود: توانمندی و استعدادهای بالقوه و بالفعلی در کشور وجود دارد که می‌توان همه آنها را تبدیل به فرصت‌های اقتصادی کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کرد، یادآور شد: امروز بیش از 70 درصد اقتصاد کشور متکی بر درآمدهای نفتی بوده که در راهبرد اقتصاد مقاومتی بر کاهش این وابستگی تاکید زیادی شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز در کشور ما فقط از 20 درصد ظرفیت معادن کشور بهره‌برداری می‌شود و معادن بسیاری داریم که هنوز مورد اکتشاف قرار نگرفته‌اند.

وی ادامه داد: در همان 20 درصدی نیز که مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد در بسیاری از موارد خام‌فروشی انجام می‌شود که باید با ایجاد بسترهای مناسب به سمت فرآوری این محصولات حرکت کنیم.

به گفته سبحانی‌فر، امروز بسیاری از واحدهای تولیدی کشور با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار می‌کنند که اگر به این واحدها کمک شود و فرایندهای تولیدی آنها بهبود یابد، قطعاً به خودکفایی در حوزه‌های مختلف صنعتی رسیده و در برابر توطئه‌های دشمنان بیمه می‌شویم.

وی با بیان اینکه با استفاده از استعدادهای بالقوه و افزایش اشتغال باید زمینه‌های رشد و بالندگی را در اقتصاد کشور فراهم کرد، افزود: اقتصاد ایران ظرفیت بالایی دارد و برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند اصلاح بسیاری از قوانین و مقررات هستیم.

سبحانی‌فر با انتقاد از برخی سیاست‌های گذشته یادآور شد: ما در سال‌های 82 و 83 جشن ملی خودکفایی گندم را برگزار کردیم اما سیاست‌های غلط اقتصادی و بی‌توجهی به اهمیت این مسئله مهم باعث شده است تا به طور متوسط سالانه بین پنج تا هفت میلیون تن گندم وارد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه یکی از شاخص‌های مهم اقتصاد مقاومتی، توجه به مقوله عدالت در جامعه است، اضافه کرد: مشارکت مردم در تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی می‌تواند اقتصاد را به سمت عدالت ببرد.

این نماینده مجلس در پایان گفت: در این برنامه مدون همه اجزای جامعه درگیر شده است و بار تحقق این برنامه فقط بر عهده سرمایه‌گذار و تولید کننده نخواهد بود؛ دستگاه‌های اجرایی و مجلس نیز باید در این زمینه سازوکارهای مناسب را ایجاد کنند تا شاهد بروز موفقیت‌های این برنامه در آینده باشیم.

انتهای پیام/2202/ز40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول