به گزارش خبرگزاری فارس از پیرانشهر اروج مجاهدی عصر امروز در جلسه مشترک اتحادیه دامداران پیرانشهر که به منظور رفع مشکلات این حوزه برگزار شد، اظهار داشت: حدود 6 هزار دامدار در پیرانشهر وجود دارد که به صورت سنتی در روستاهای این شهرستان فعالیت میکنند.
مجاهدی با اشاره به مصرف سرانه گوشت در پیرانشهر، افزود: سرانه مصرف گوشت قرمز در پیرانشهر حدود 10 کیلوگرم و گوشت سفید نیز حدود 25 کیلوگرم در سال است.
وی با اشاره به وضعیت نهادههای خوراک دام و طیور، ادامه داد: نهادههای خوراک دام و طیور از نوسانات قیمت برخوردار است.
فرماندار پیرانشهر خاطرنشان کرد: بالا بودن قیمت نهادههای دامی از قبیل تغذیه، دارو و درمان، کمبود واکسن و کمبود سموم است.
وی اظهار داشت: قیمت نهادههای دامی در شکل کنسانتره (جو، تفاله چغندر، پلت و...) بالا بوده و تامین آن به علت گرانی قیمت، مشکلاتی را برای دامداران به وجود آورده است.
مجاهدی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر مقدار تغذیه در دامداری، خاطرنشان کرد: اصولی بودن جایگاه دامی، نوع خوراک مورد استفاده، عوامل محیطی و نوع و نژاد دام را میتوان برشمرد.
وی تصریح کرد: نظارت بر عملکرد دامداران به صورت بازدیدهای کارشناسی و ارائه نقطه نظرات فنی توسط کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و شرکتهای خدماتی فنی و مشاورهای مستقر در شهرستان صورت میگیرد.
مجاهدی ادامه داد: نظارت شبکه دامپزشکی بر امر واکسیناسیون، بهداشت، بیماریهای دامی، و ارائه خدمات و راهنماییهای لازم هر مرتع با تاریخ ورود و خروج به ییلاقات توسط اداره منابع طبیعی صورت میگیرد.
فرماندار پیرانشهر گفت: نظارت به ییلاقها از طریق اداره منابع طبیعی، مشخص ، لحاظ و به صورت کامل رعایت شده و با خاطیان برخورد قانونی صورت میگیرد.
مجاهدی یادآور شد: سرانه مصرف گوشت قرمز در پیرانشهر حدود 10 کیلوگرم و گوشت سفید نیز حدود 25 کیلوگرم در سال است.
مجاهدی گفت: سنتی بودن اکثر دامداریها، نوسانات قیمت، عدم تناسب دام و مرتع و کمبود اعتبارات و تسهیلات با بهره کم و مدتدار، نبود صنایع جانبی محصولات تولیدی از دیگر مشکلات دامداری پیرانشهر است.
وی با اشاره به وضعیت نهادههای خوراک دام و طیور، ادامه داد: نهادههای خوراک دام و طیور از نوسانات قیمت برخوردار است.
مجاهدی اظهار داشت: سهمیههای ابلاغی سبوس، کنسانتره و جو علوفهای به نسبت دام موجود منطقه کافی نیست.
وی گفت: از عوامل موثر بر مقدار تغذیه در دامداری شامل قیمت، مقدار و کیفیت است، همچنین نهادههایی که به صورت سنتی عمل آوری میشوند از کیفیت مطلوب برخوردار نیستند.
انتهای پیام/61007/ط30/ث3001