اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت مدیره سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین:

یکی از افتخارات شهر قزوین پایگاه اسلامی بودن آن است

عضو هیئت مدیره سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین گفت: یکی از افتخارات شهر قزوین پایگاه اسلامی بودن آن است به همین دلیل دبیرخانه دائمی اجلاس سران کشورهای اسلامی به مدت دو سال در این شهر دایر شده است.

یکی از افتخارات شهر قزوین پایگاه اسلامی بودن آن است

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، تاکنون 10 دوره همایش با موضوعات مرتبط با سیما و منظر شهری در قزوین برگزار شده که در هر یک از این همایش‌ها رویکرد جدیدی در حوزه شهرسازی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است به‌گونه‌ای که در برخی از آنها فضاهای جدید برای بحث توسعه شهرها به خصوص شهر قزوین در اولویت بوده است.

در همایش سال جاری نیز با توجه به برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی در قزوین، ضرورت بررسی شهرهای اسلامی و قدمت شهر قزوین به عنوان یک شهر اسلامی قدیمی و دارای ظرفیت‌های خوب تاریخی و افراد برجسته علمی در حوزه اسلامی در دستور کار قرار گرفت.

هومن باباپور که دبیر اجرایی نهمین همایش ملی شهر و سیمای شهری را نیز برعهده داشت در خصوص اثرات برگزاری این همایش‌ها در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از قزوین به نکاتی اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید.

*هدف از برگزاری همایش‌های سیما و منظر شهری چیست؟

هدف این است که شهر و برنامه‌ریزی شهری را بر اساس تعالیم اسلامی و فرهنگ غنی اسلامی بنا کنیم و سعی داریم بتوانیم فضای شهری را از نظر کالبدی و معنوی بیشتر به سمت اسلامی بودن سوق دهیم.

در خلال برگزاری این همایش‌ها باید سعی کنیم نتایج حاصل از همایش‌ها و چکیده آن را در قالب یک سری دستورالعمل‌ها و ضوابط تدوین کرده و پس از تصمیم‌گیری در مراجع ذیصلاح نسبت به اجرای آن در سطح کشور اقدام شود.

شرکت‌کنندگان از سراسر کشور در این همایش‌‌‌‌‌‌‌ها حضور پیدا می‌کنند تا با آخرین فناوری‌ها و دستاوردهای روز کشور و دنیا در حوزه معماری و شهرسازی آشنا شوند.

در همایش سال 89 دو استاد فرانسوی برای شرکت در این همایش دعوت شدند که شهر قزوین را بررسی کرده و نتایج بررسی خود را در اختیار شهرداری قزوین قرار دادند.

*مهم‌ترین دستاوردهای برگزاری همایش سیما و منظر شهری در سال‌های گذشته چه بوده است؟

برگزاری همایش‌ها در سال‌های اخیر نتایج خوبی را به دنبال داشت به طوری که تمام پروژه‌های شاخص شهر قزوین به زیر پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی رفت و در دو سال گذشته نیز تعدادی از پروژه‌های شاخص شهرداری قزوین و امسال بیشتر پروژه‌های شهرداری قزوین بر اساس این پیوست‌ها تعریف و اجرا شد.

همچنین در سال‌های اخیر پیوست اقتصادی و زیست‌محیطی نیز به پیوست‌های قبلی افزوده شد.

*یکی از رویکردهای همایش قبلی بحث گردشگری بود، چه اقداماتی در این زمینه در استان صورت گرفت؟

یکی از رویکردهایی که در سال گذشته مورد توجه قرار گرفت، بحث گردشگری بود که شهرداری قزوین کارگروه مربوطه را تشکیل داده و بحث افزایش توریست به شهر قزوین را به صورت جدی‌تر پیگیری کرد که فعالیت خوبی بود اما کافی نبود.

برای افزایش توریست به قزوین باید برنامه‌ریزی مدون و منسجمی وجود داشته باشد تا بر اساس آن اقدام شود.

از همایش سال جاری نیز یک سری از ضوابط برای اسلامی کردن شهرها بیان می شود که توسط متخصصان و کارشناسان امر مورد بررسی قرار می‌گیرد، همچنین شرکت‌کنندگان در این همایش که فعالان حوزه شهرسازی و معماری هستند با مفاهیم معماری اسلامی بیشتر آشنا می‌شوند.

این همایش بسیار حایز اهمیت است زیرا پس از آن دومین اجلاس سران کشورهای اسلامی را در قزوین داریم که برای آخرین سال در قزوین برگزار شده و پس از آن به مدت دو سال به بغداد منتقل می‌شود.

*برگزاری همایش سیما و منظر شهری چه اثرات مطلوبی در نحوه عملکرد مدیران مجموعه شهری دارد؟

برگزاری چنین همایشی در واقع یک نوع بازآموزی و نشست در راستای هم‌افزایی بحث‌های مدیریت شهری و شهرسازی است که انتظار می‌رود همایش امسال دستاوردهای خوبی در ارتباط با مباحث معنوی و اسلامی مربوط به شهرسازی به دنبال داشته باشد.

*وضعیت شهرسازی در کشور تا چه اندازه به استانداردهای الگوهای ایرانی ـ اسلامی نزدیک است؟

تاکنون شهرسازی‌هایی که در کشور انجام شده بیشتر منطبق بر تجربیات کشورهای دیگر است گرچه در برخی از موارد الگوهای بومی و ایرانی مدنظر قرار گرفته اما بسیار کمرنگ بوده است.

همایش سال جاری بیشتر باید به سمت سرمایه‌گذاری و مدیریت شهری با رویکرد اسلامی حرکت کند و قزوین به عنوان یک چراغ راه برای تمام شهرهای کشور باشد.

اگر نتایج این همایش به موقع مصوب شده و ارائه شود، قطع یقین کمک زیادی در راستای معرفی قزوین به عنوان یک شهر اسلامی می‌کند.

*برنامه‌های جنبی همایش سیما و منظر شهری چیست؟

به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بیشتر شهرهای کشور دارای ظرفیت خوب اسلامی هستند بنابراین اگر قدمی در این راستا در قزوین برداشته شود به دیگر شهرهای کشور نیز سرایت می‌کند.

در 9 دوره گذشته همواره سعی شده از بهترین اساتید ایرانی بهره‌مند شویم و در کارگاه‌های آموزشی در جنب این همایش‌ها نیز سعی شده مسئولان امر به بحث آموزش و افزایش سطح آگاهی و استعدادهای مهندسان و فعالان عرصه معماری و شهرسازی بپردازند.

به موازات این همایش‌ها، دوره‌های دیگری نیز برگزار می‌شود که موجب آشنایی فعالان این عرصه با آخرین دستاوردهای این حوزه شده و نسبت به آن تجربه کسب می‌کنند.

*دیدگاه شما در خصوص ادغام همایش‌هایی که بر اساس یک محور و موضوع واحد برگزار می‌شود، چیست؟

باید سعی شود جلوی برخی از موازی‌کاری‌ها گرفته شود زیرا به عنوان نمونه در سال جاری همایش‌هایی را شاهد بودیم که قابلیت ادغام شدن با یکدیگر و برگزاری یک همایش چند روزه را داشتند اما این کار انجام نشد.

مسئولان استان در خصوص برگزاری چنین همایش‌هایی باید به تفاهم برسند و تقویم آموزشی مدونی برای آن طراحی کنند.

در این صورت تمام همایش‌های مرتبط با یکدیگر ادغام شده و با تشکیل یک هیئت متفکر در استان برای برگزاری آنها اقدام می‌شود.

در سال گذشته پیشنهاد تشکیل شرکت نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین‌المللی قزوین را ارائه دادم زیرا شرکت نمایشگاه‌های فعلی که در استان فعال است بیشتر در عرصه‌های صنعتی و اقتصادی فعالیت می‌کند.

در صورتی که چنین شرکتی تأسیس شود به عنوان نخستین شهر کشور خواهیم بود که دارای مرکز تخصصی برای برگزاری همایش‌های بین‌المللی هستیم که این موضوع علاوه بر جلوگیری از موازی‌کاری‌ها، می‌تواند در پیشبرد اهداف نیز مؤثر باشد.

*وضعیت قزوین را برای تبدیل شدن به یک شهر نمونه اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

قزوین به لحاظ قدمت دیرینه خود ظرفیت‌های خوبی برای الگوی یک شهر اسلامی شدن را دارد اما برای تحقق این مهم نیاز است یک سری از فعالیت‌ها با همدلی و هماهنگی مسئولان امر صورت گیرد.

مهم‌ترین این موارد در دست داشتن یک سری از ضوابط است زیرا در بسیاری از موارد مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرد اما ضوابط مدونی برای آن مصوب نشده و قابلیت اجرایی پیدا نمی‌کند.

حمایت‌های دستگاه اجرایی و اینکه خود را ملزم به اجرای ضوابط بدانند نیز بسیار حائز اهمیت است و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید سعی کنند ضوابط مصوب را در دستور کار خود قرار داده و از اجرای آنها حمایت کنند.

چه بهتر که قزوین به عنوان مبدأ نخستین تغییرات در راستای حرکت به سوی اسلامی شدن باشد و سپس تجربیات و تغییرات کسب شده را به دیگر شهرهای کشور و حتی دنیا منتقل کنیم.

با رعایت این موارد قطع یقین دچار تغییر و تحولات عظیمی در سیما و منظر شهری قزوین می‌شویم که با مفاهیم معماری اسلامی فاصله زیادی ندارد.

انتهای پیام/77010/غ40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول