اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه تاکید کرد

لغو روادید با ترکمنستان پیش‌شرط رسیدن به مراودات تجاری 10 میلیارد دلاری

رئیس اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه بر لزوم لغو روادید ایران و ترکمنستان برای رسیدن به مراودات تجاری به مرز 10 میلیون دلار تاکید کرد.

لغو روادید با ترکمنستان پیش‌شرط رسیدن به مراودات تجاری 10 میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، محمد رفیعی بعد از ظهر امروز در همایش بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری ایران با ترکمنستان در گرگان اظهار داشت: ما همه مسلمانیم و به شکر خدا دولت تدبیر و امید هم با شعار تعامل بیشتر و افزایش همکاری‎ها با همسایگان به ‎خصوص کشور ترکمنستان که مشترکات بسیاری در زمینه‎های مختلف دارد مورد تاکید است.

وی ادامه داد: تا قبل از حکومت عدالت و توسعه در ترکیه 500 میلیون دلار مراودات تجاری ما با ترک‎ها بوده است و جالب است که در 12 سال گذشته، امروز ما تعریف 40 میلیارد دلار مراودات را داریم و تا سه سال گذشته ما به مرز 16 میلیارد دلار با ترک‎ها رسیده‎ایم.

روادید و ویزا مشکل تجار ایرانی با دولت ترکمنستان

رئیس اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: برای افزایش مراودات و ایجاد شرایط بهتر برای تجارت و مسائل اقتصادی یک سری از مسائل را باید دولت ایران و ترکمنستان انجام دهند و باقی کارها را تجار خودشان به پیش می‎روند و مسائل را برطرف می‎کنند.

رفیعی بیان کرد: یکی از مشکلات ما با ترکمنستان موضوع روادید و ویزا است و متاسفانه در بررسی‎‎های انجام شده غیر از کامیونداران که با محدودیت‎های بسیار روادید در اختیار آنها قرار می‎گیرد روادید توریستی بسیار کم دیده می‎شود.

وی خطاب به سفیر ترکمنستان در ایران در این جلسه افزود: موضوع روادید مربوط به تجاری که می‎خواهند در ترکمنستان بررسی‎های تجاری انجام دهند چرا باید با ترکمنستان به این شکل موضوع روادید ما با مشکل باشد؟ این یک مانع اصلی است که باید دولت ترکمنستان از بین ببرد.

برای موضوع دوجانبه ایران و ترکمنستان توپ در زمین ترکمنستان است

رفیعی تاکید کرد: نیاز است که ایران و ترکمنستان به سمتی حرکت کنند که ما در ایران با کشور ترکمنستان لغو روادید داشته باشیم و در حال حاضر ایران با 80 کشور در فرودگاه‎ها روادید فرودگاهی می‎دهد اما ترکمنستان این کار را نمی‎کند و ما انتظار نداریم یک روزه این موضوع حل شود اما اگر می‎خواهیم به مرز 10 میلیارد دلار مراودات تجاری برسیم نیاز است این موضوع حل شود.

وی اضافه کرد: البته در این راه دولت ترکمنستان قدم‎هایی را برداشته است اما در خصوص موضوع دو جانبه ایران با ترکمنستان توپ در زمین ترکمنستان است و ما موانع را به اندازه خودمان برداشته‎ایم و احساس تجار ما این است که توپ در زمین ترکمنستان است.

رئیس اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از این همایش خطاب به سفیر ترکمنستان در ایران تصریح کرد: ما در خصوص برخی از مسائل و مشکلات به شما حق می‎دهیم اما برخی از مشکلات قابل پذیرش نیست. در حال حاضر تعداد 150 راننده در کشور ترکمنستان داریم که با جرم‎های بسیار اندک در زندان‎های بسیار بد ترکمنستان قرار دارند.

وی افزود:‎ از چند قرص متادون تا آمپول‎های مربوط به دامپزشکی تا هشت صدم گرم مواد مخدر و یا مصارف شخصی؛ اصلا در دنیای امروز قابل پذیرش نیست که ما وقتی یک راننده را که با جرم مذکور دستگیر می‎کنیم و بعد هم بررسی می‎کنیم که این کامیون متعلق به راننده نیست این گونه برخورد می‎شود.

رفیعی بیان کرد: در حال حاضر 400 کامیون مصادره‎ای توسط دولت ترکمنستان داریم که 87 درصد افراد دستگیر شده هم راننده بوده‎اند و صاحب کامیون نبوده‎اند و کالا متعلق به راننده نبوده است که هم کالا مصادره شده و هم کامیون که این در قرن بیست و یکم قابل پذیرش نیست.

انتهای پیام/83004/خ40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول