اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خبر داد

شناسایی 2 میلیارد تن ذخایر سنگ‌آهن در منطقه خواف و تایباد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی از شناسایی 2 میلیارد تن ذخایر سنگ‌آهن در منطقه خواف و تایباد خبر داد و گفت: ظرفیت و ذخیره این معادن تا 5 میلیارد تن برآورد می‌شود.

شناسایی 2 میلیارد تن ذخایر سنگ‌آهن در منطقه خواف و تایباد

راضیه علیرضایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد درباره معضل کمبود آب در برخی صنایع استان از جمله سنگ‌آهن و فقدان زیرساخت‌های کامل در این زمینه اظهار کرد: عمده ذخایر سنگ‌آهن خراسان رضوی در ناحیه خواف، تایباد، تربت‌ حیدریه و رشتخوار موجود است.

وی افزود: ذخایر سنگ‌آهن شناسایی شده در این مناطق حدود 2 میلیارد تن است.

علیرضایی تصریح کرد: با توجه به اکتشافی که در حال حاضر در دست انجام داریم و طبق پیش‌بینی که می‌توان در این رابطه داشت، ظرفیت و ذخیره این معادن تا 5 میلیارد تن نیز برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه معضل کمبود آب در این مناطق در خصوص سرمایه‌گذاری‌های جدید فولادی است، گفت: پروژه‌های فولاد قبلی استان که در حال فعالیت هستند تأمین آب شده‌اند لذا هر پروژه‌ای که عمدتاً شروع به فعالیت کرده و پیشرفت فیزیکی منطقی دارد، آب مورد نیاز خود را نیز تأمین کرده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در تمام جهان به طور کلی برای شروع فعالیت هر پروژه صنعتی، آب و منابع مالی یک محدودیت محسوب می‌شود؛ لذا پروژه‌های جدید باید خود را با منابع موجود در منطقه انطباق داده و در انتخاب تکنولوژی و روش‌ها با توجه به محدودیت آب منطقه فعالیت خود را آغاز کنند.

وی تصریح کرد: پروژه‌های صنعتی جدید استان باید از تکنولوژی که کمترین میزان آب مصرفی را داشته استفاده کنند چرا که آب در خراسان رضوی بزرگ‌ترین محدودیت محسوب می‌شود.

علیرضایی گفت: در خصوص آب همیشه 2 تقاضا به عنوان رویه بخش صنعت وجود دارد؛ اینکه مصارف آب در کل استان مدیریت شود تا سهم بخش صنعت به عنوان بخش توسعه‌ای به میانگین جهانی برسد.

وی ادامه داد: با این اقدام می‌توان اطمینان حاصل کرد که منابع آب استان برای ارزش افزوده بالاتر در بخش صنعت استفاده می‌شود.

این مسئول با اشاره به لزوم مدیریت منابع آبی به عنوان نخستین اولویت استان افزود: در این راستا صنعت می‌تواند در بخش کشاورزی که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب است نقش خود را ایفا کرده و به صنعتی شدن کشاورزی و مصرف بهینه آب در آن کمک کند.

علیرضایی تصریح کرد: این سازمان طی بررسی‌هایی که از پروژه‌های صنعتی انجام می‌دهد متذکر لزوم توجه سرمایه‌گذاران به محدودیت آب در استان نیز هست.

وی برگشت و مصرف مجدد آب در فرایندها و تکنولوژی‌هایی که وارد استان می‌شود را دومین تقاضا برشمرد و ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در خصوص فرایند تصفیه پساب‌های شهری و صنعتی در قالب دانش و تکنولوژی فنی جدید از دانشگاه‌ها و اندیشمندان تقاضای کمک دارد.

علیرضایی با اشاره به اینکه صنعتگران باید به موضوع برگشت و استفاده مجدد آب توجه ویژه داشته باشند، تصریح کرد: آنچه به عنوان محدودیت آب برای صنعت فولاد محسوب می‌شود بیشتر از محدودیت آب برای دیگر صنایع نیست.

وی در پایان گفت: محدودیت آب در استان جدی است و در همه صنایع باید مورد توجه و مدیریت قرار گیرد.

انتهای پیام/2202/ز40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول