اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب:

جریان تکفیری به دلیل فقر فرهنگی و دینی است

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: وجود جریان تکفیری به این معناست که جامعه از نظر فکری، فرهنگی و دینی به اندازه‌ای فقیر شده که نتیجه این فقر حاکمیت بدترین نوع فکر است که در منطقه بربریت را به وجود آورده است.

جریان تکفیری به دلیل فقر فرهنگی و دینی است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت‌الاسلام محمد مسجدجامعی پیش از ظهر امروز در نشست علمی «امکان،‌ اخلاق و آسیب‌شناسی گفت‌وگوی ادیان» که در سالن کنفرانس امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، اظهار کرد:‌ با توجه به شرایط کنونی به فردی مانند امام موسی صدر با همان تفکر و رفتار تعاملی وی نیاز داریم.

وی خاطرنشان کرد:‌ صرفا تبعیت مطلق لازم نیست بلکه باید مشاهده کنیم که چگونه امام موسی صدر ارزیابی، فکر و عمل می‌کرد و متناسب با شرایط و با توجه به توفیقات وی راه درست را پیدا کنیم.

مشاور رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان داشت: تجربه امام موسی صدر در لبنان باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد زیرا درباره امام موسی صدر در لبنان برجستگی خاصی وجود دارد که باید درباره آن با دقت بیشتری عمل کنیم.

وی یادآور شد:‌ اکنون در شرایطی زندگی می‌کنیم که منفعت ما در کسب اجتماعی و فکری است بنابراین هر اندازه کثرت دینی و فرهنگی بیشتر باشد به نفع ماست و اگر یک منطقه صرفا اسلامی باشد به طور عملی به نفع اسلام و مسلمانان نیست.

مسجدجامعی با بیان اینکه اعتقاد به حقانیت ما نباید مانع ارتباط با دیگران شود، گفت: علت اصلی موفقیت امام موسی صدر این بود که در جامعه چند مذهبی و دینی بود و به عنوان مثال اگر به پاکستان رفته بود موفقیتی که در لبنان به دست آورد کسب نمی‌کرد.

وی ادامه داد:‌ امام موسی صدر با مسیحیان و گروه‌های غیر اسلامی روابط انسانی درست داشت و با بخش‌های مختلف به فعالیت می‌پرداخت و با آنها مرتبط بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به وجود جریان تکفیری گفت: این جریان تنها جریان سیاسی نیست بلکه زیربنا و مقدمه فکری دارد که با این کیفیت خود را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: وجود جریان تکفیری به این معناست که جامعه از نظر فکری و فرهنگی به اندازه‌ای فقیر شده که نتیجه این فقر حاکمیت بدترین نوع فکر است که در منطقه بربریت را به وجود می‌آورد.

مسجدجامعی یادآور شد: بر اساس این طرز تفکر سر فرد را می‌برند و با سر وی فوتبال بازی می‌کنند که در طول تاریخ اینگونه رفتار مشاهده نشده که ناشی از فقر فکری و دینی است.

وی با اشاره به راهکارهای موجود در این زمینه گفت: باید در این حوزه به گروه‌های مختلف مذهبی در منطقه اجازه حضور دهیم و مانع از مهاجرت آنها شویم زیرا متحد طبیعی ما همین افراد هستند و باید با آنها دیالوگ فعال داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: هر اندازه ظرفیت اجتماعی، آکادمیک، فکری و اقتصادی برای آنها بیشتر باز شود در نهایت فکر یک جانبه تکفیری بیشتر پایگاهش را از دست می‌دهد.

وی عنوان داشت: باید فکر دینی متعادل‌تر از چیزی باشد که اکنون وجود دارد بنابراین باید به مسیحیان فرصت داده شود و نباید متحدان خود را از دست بدهیم.

انتهای پیام/78003/ر40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول