اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارش فارس از چهل و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر قم

سرنوشت محکومیت 8 میلیاردی شهرداری قم چه می شود؟

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قم که مهمان ویژه چهل و هشتمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم بود ضمن بیان مسائل و مشکلات فی مابین این اداره کل و شهرداری خواستاری ارائه راهکاری برای رفع این مشکلات شد.

سرنوشت محکومیت 8 میلیاردی شهرداری قم چه می شود؟

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، چهل و هشتمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم بدون حضور رئیس شورا و با حضور شهردار قم، اصحاب رسانه و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم به عنوان مهمان ویژه برگزار شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم در ابتدای این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت موقوفات استان قم پرداخت و سپس بیان برخی از چالش‌های میان این اداره کل و شهرداری پرداخت و خواستار حل دوجانبه این چالش‌ها شد.

شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مسائل فی مابین شهرداری، شورای اسلامی شهر و اداره کل اوقاف وامور خیریه استان قم پرداختند خواستار برطرف کردن مسائل با همکاری و تعامل شدند.

شهرداری و شورا با تفکیک املاک اوقاف موافقت نمی‌کند

عباس ذاکریان در این جلسه بر رفع مشکلات فی‌مابین شهرداری و اوقاف تاکید کرد و افزود: امیدواریم با رویه تعاملی که بین شورا، شهرداری و اوقاف به وجود آمده است بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تلقی این است که در برخی از جاها وقف مانع توسعه است، اظهار داشت: با توجه به پویایی فقه جعفری این مشکلات و مسائل را باید ما دست به دست هم دهیم و این مسائل را رفع کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به نظر شورای نگهبان در خصوص ماده 101 ابراز داشت: اگر قرار باشد ما اراضی و املاک اوقاف را تفکیک کنیم و ماده 101 اعمال نکنیم بدین معناست که ما شوارع این املاک را خریداری کنیم.

وی افزود: این در حالی است که تمام ارزش افزوده‌ای که برای املاک تفکیکی ایجاد می‌شود ناشی از شوارع و راه‌های دسترسی است.

ذاکریان ادامه داد: یک قطعه زمین 5 هزار متری ارزش افزوده آنچنانی ندارد اما زمانی که تفکیک می‌شود و راه دسترسی پیدا می‌کند ارزش افزوده پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد شهرداری اراضی و املاک تفکیک کند این همه خدمات به شهر تحمیل شود و شوارع را هم پول بدهد مبنای منطقی ندارد که این مسئله باید رفع شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم تاکید کرد: اگر این اتفاق رخ دهد شهرداری و شورا هم با هیچ گونه تفکیکی موافقت نمی‌کند و این نخستین مانعی برای بحث تفکیک زمین‌های اوقاف می‌شود.

وی با بیان اینکه به رعایت وقف ما هم معتقدیم، یادآور شد: این یک مسئله شرعی است و ما هم در قبال آن خودمان را معتقد می‌دانیم و نسبت به آن حساسیت داریم.

ذاکریان در بخش پایانی سخنان خود از توجه مدیرکل اوقاف به عدم دفن اموات در داخل شهر تشکر کرد و افزود: شهر در حال توسعه است و دفن اموات در داخل شهر مسائل زیست محیطی خاص خود را دارد که در این زمینه اوقاف رویه خوبی را در پیش گرفته است.

ادامه دفن اموات در بارگاه امامزادگان

حسن بختیاری نیز خواستار ورود جدی اوقاف به مسئله دفن اموات در داخل شهر شد و گفت: در حال حاضر در برخی از بارگاه امامزادگان بخش یک و دو دفن اموات اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: این امر موجب برخی از اتفاقات ناگوار می‌شود که در حال انجام است و لازم است بحث بارگاه امامزاده علیرضا به صورت جدی از سوی اوقاف پیگیری شود.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: این بارگاه هم ظرفیت تبدیل شدن به یک گورستان مناسب برای شهر را دارد.

وی با بیان اینکه در بخش دو هم بارگاه امامزاده ابراهیم چنین مشکلاتی را داراست، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در این منطقه هم بارگاه امامزاده عبدالله را داریم که می‌تواند یک ظرفیت جایگزین باشد که این مشکلات داخل شهر هم برطرف شود.

بختیاری همچنین خطاب به مدیرکل اوقاف گفت: با توجه به اینکه اوقاف هم از این موضوع نفع می‌برد در همین راستا باید حرکتی انجام دهد که هم در راستای منافع اوقاف باشد هم مسائل شهر در آن مورد توجه قرار گیرد.

مراجعین به بارگاه امامزادگان به پارکینگ و راه دسترسی نیاز دارند

محسن عابدینی هم در ادامه در سخنانی اظهار داشت: در سال‌های اخیر اتفاقات خوبی در مجموعه‌های اوقافی به ویژه بارگاه امامزادگان افتاده است که پذیرای عموم مردم در بیشتر مناسبت‌ها هستند.

وی با بیان اینکه بیشتر مراجعین به بارگاه‌ها احتیاج به خدمات جنبی دارند، گفت: کسانی که به بارگاه امامزادگان مراجعه می‌کنند احتیاج به راه دسترسی، پارکینگ و خدماتی که شهرداری‌ها باید ارائه کنند دارند.

عضو کمیسیون زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه به نظر شورای نگهبان در خصوص ماده 101 قانون شهرداری‌ها، خاطرنشان کرد: اگر اوقاف در جایی اقدام به تفکیک املاک و اراضی می‌کند احتیاج به همان خدمات دارند که بخش خصوصی دارند.

وی با بیان اینکه خدمات زمانی موثر واقع می‌شود که هماهنگ ارائه شود، تاکید کرد: نمی‌توان بخشی از خدمات ارائه شود و بخشی دیگر ناقص باشد و خدمات ندهد.

عابدینی همچنین از فروش یک قبر به صورت چند باره به افراد انتقاد کرد.

عدم نگاه فراسازمانی مهم ترین مشکل مدیریت شهری

مصطفی سعادت طلب نیز در این جلسه مهم‌ترین مشکل مدیریت شهری را عدم نگاه فراسازمانی دانست و بر لزوم اصلاح این نگاه تاکید و خاطرنشان کرد: هرجا که هستیم باید ببینیم که منطق و عدالت در رفاه و استفاده مردم باشد و نه اینکه صلاح سازمان ما چیست.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه ماده 101 قانون شهرداری‌ها یکی از قانونی‌ترین و منطقی‌ترین قوانین دولت است، تصریح کرد: در این قانون وظیفه هر کسی را به دوش خودش گذاشته است مثلا اگر قرار است زمینی تفکیک شود راه دسترسی هم باید از همین زمین ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه شهر ما قبلا ساخته شده و بعد در حال طراحی هستیم، ابراز داشت: ما نمی‌توانیم هر خدمتی را همان جا ارائه کنیم، مجبوریم این را به صورت عمومی در تمام شهر ببینیم و بعدا به صورت عادلانه توزیع کنیم.

سعادت طلب یادآور شد: اگر این نگرش سازمانی به سمت نگاه فراسازمانی اصلاح شود طبیعتا اتفاقات بهتری در شهر رخ خواهد داد.

اوقاف با سایر دستگاه‌های متولی فرهنگ همکاری کند

حجت‌الاسلام سعید روحانی هم در این جلسه اظهار داشت: اوقاف یکی از دستگاه‌هایی است که بودجه خوبی را از بارگاه امامزادگان حاصل می‌کند.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته اطراف بقاع متبرکه نیز کارهای فرهنگی خوبی انجام می‌شد، ابراز داشت: اخیرا بودجه را فقط برای خود بارگاه قرار داده‌اند و این باعث شده است کارهای فرهنگی منحصر در خود صحن شود.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه این کار درستی نیست، گفت: اوقاف بودجه زیادی دارد که باید ثمرات آن به اطراف هم برسد وگرنه ما در مسائل فرهنگی دچار مشکل می‌شویم.

وی با بیان اینکه اوقاف در کنار سایر دستگاه‌ها متولی کارهای فرهنگی نیز هست، خاطرنشان کرد: در راستای تعامل با سایر دستگاه‌ها اوقاف چه کاری انجام داده، چون این قانون است.

روحانی با اشاره به اینکه ما در شورای چهارم به حرکت بر اساس قانون تاکید داریم، یادآور شد: اوقاف اطلاعات کامل‌تری نسبت به جاهای دیگر نسبت به مساجد و اماکن مذهبی دارد اما این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار نمی‌دهند.

ایجاد شناسنامه برای املاک وقفی بدون سند

سید مهدی مقیمی هم در این نشست خاطرنشان کرد: برخی از روستاها تا 90 درصد از موقوفات ائمه هستند که به آن توجهی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از 20 سال قبل توجه خوبی به بقاع متبرکه شده است،‌ ابراز داشت: آیا وقتی درب ضریح این بقاع باز می‌شود نظارتی بر نزوراتی مردم انجام می‌شود یا خیر؟

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم در ادامه اظهار داشت: نذورات گاها وقف نامه و سند وقفی دارد ولی موارد بسیاری بوده است که موقوفات سند ندارند و معتمدینی هم که از این موقوفات اطلاع داشتند از دنیا رفته‌اند و کسی از این موقوفات اطلاعی ندارد.

وی افزود: به همین سبب شاهد بودیم به راحتی برای این املا سند ملکی صادر شده و به فروش رفته‌اند.

مقیمی تاکید کرد: باید گروهی مامور شوند و اماکن وقفی که سند ندارند را شناسایی کنند تا برای آن شناسنامه‌ای ایجاد شود زیرا اگر این اتفاق رخ ندهد ظرف 40 سال آینده کسانی که مسائل شرعی را رعایت نمی‌کنند این املاک را خواهند بلعید.

استان قم آخرین رتبه وقف بر مسجد را داراست

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز در پاسخ به مطالب عنوان شده از سوی اعضای شورای اسلامی شهر قم نیز سخنانی ایراد کرد و با بیان اینکه باید برای رفع مشکلات راهکار پیدا کنیم، ابراز داشت: با تفکیک است که زمین موقوفه ارزش پیدا می‌کند و ما هم به این موضوع اعتقاد داریم.

وی با بیان اینکه اوقاف حق دخالت در شئون مساجد را ندارد، اظهار داشت: از آنجا که عرصه و عیان مسجد وقف است امینی که منصوب می‌شود باید از جانب اوقاف باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شوذب شیری با اشاره به اینکه در استان قم آخرین رتبه وقف، وقف بر مسجد است، خاطرنشان کرد: احدی در این شهر به جز مسجد جامع قم بر مسجد وقف نکرده است که درآمدی از آن صرف مساجد شود.

وی ابراز داشت: شاید بقاع‌ و یا موقوفه‌ای درآمد زیاد داشته باشد اما ما نمی‌توانیم به جز همان جا این پول را هزینه کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه سال 90 هفت میلیارد تومان پول برای مساجد استان قم از طریق دولت داده شد، تاکید کرد: از آن زمان به بعد تا امروز چیزی به ما ندادند که به مساجد بدهیم.

وی با بیان اینکه در استان قم بقاع هیئت امنا نداشتند، خاطرنشان کرد: امروز تنها شش بقعه هیئت امنا ندارند و تمام نذورات امامزادگان زیر نظر هیئت امنا است و برای همان امامزاده هزینه می‌شود.

شیری با بیان اینکه استان قم رتبه بیست و هشتم را در نزولات دارد، به هزینه‌کرد 15 درصد از نزولات برای حفظ قرآن کریم اشاره کرد و ‌ اظهار داشت: 6 هزار نفر در حال حاضر در کلاس‌های ما در حال حفظ قرآن هستند که آزمون آن 9 اسفند در حرم مطهر برگزار می‌شود.

اوقاف حکم محکومیت 8 میلیارد تومانی شهرداری را پس بگیرد

شهردار قم در ادامه با اشاره به شکواییه‌های اوقاف که منجر به محکومیت شهرداری شده است اظهار داشت: ما باید برای اعتراض به این حکم‌ها 400 میلیون تومان تمبر باطل کنیم که این هزینه باید از بیت‌المالی پرداخت شود که ما باید خرج شهر کنیم.

وی با اشاره به تلاش مدیریت شهری برای ارائه خدمات به تمام شهر اظهار داشت: در حال حاضر ما با هزینه زیاد در حال ساخت صحن برای امامزاده چهل اختران هستیم در حالی که متولی آن اوقاف است اما این خدمات شهرداری جایی به حساب نمی‌آید.

محمد دلبری همچنین در خصوص دفن اموات در امامزادگان گفت: همچنان این دفن اموات ادامه دارد که گفته می‌شود که این قبرها را از قبل داشته‌اند.

وی همچنین با اشاره به محکومیت هشت میلیارد تومانی شهرداری در خصوص میدان آستانه توسط اداره کل اوقاف اظهار داشت: ما حاضریم دو برابر این زمین را که امروز به میدان تبدیل کردیم و آب‌نما ساختیم در بهشت معصومه به اوقاف بدهیم تا اوقاف این حکم را پس بگیرد.

شهرداری قم از آمادگی شهرداری برای نگهداری و ایجاد فضای سبز در امامزادگان خبر داد و اظهار داشت: اگر دیوارهای اطراف امامزادگان برداشته شود و تنها ضریح محصور بماند ما حاضریم وظیفه نگهداری فضای سبز و نگهبانی از امامزاده را بر عهده بگیریم تا این مکان‌ها را هم به مکان زیارتی و هم فضای سبز برای استفاده مردم تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: باید در یک کمیته کاری بنشینیم و این مشکلات را که همچون استخوان داخل زخم است رفع کنیم.

=============

گزارش: مهدی جعفری

=============

انتهای پیام/78010/س40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول