اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت  /  تاریخ نگار

33 سال پیش در چنین روزی

مشکل دیدار بازرگان با برژینسکی چه بود؟!

آیت الله بهشتی: در مورد ملاقات آقایان با برژینسکی هم اعتراض به اصل ملاقات منطقی نیست اگر اعتراض بوده است بدان جهت بوده که محتوای این ملاقات و مطالبی که در این ملاقات رد و بدل شده باید به اطلاع ملت یا لااقل شورای انقلاب می‌رسید .

مشکل دیدار بازرگان با برژینسکی چه بود؟!

رخدادهای30 بهمن 1359

چکیده

  • دکتر علی شریعتمداری عضو ستاد انقلاب فرهنگی گفت : استادی برای تدریس در دانشگاه ها انتخاب می شوند که گذشته از صلاحیت علمی معتقد به انقلاب اسلامی باشند.
  • یکی از دانشجویان سال سوم دانشگاه رشته انسان شناسی به نام ابوالفضل مسعودی توسط هواداران سازمان مجاهدین خلق ترور و به شهادت رسید.
  • آیت الله بهشتی رئیس دیوان عالی کشور برهم زدن جلسات سخنرانی ها را محکوم کرد.
  • در مورد ملاقات آقایان با برژینسکی اگر اعتراض بوده است بدان جهت بوده که محتوای این ملاقات و مطالبی که در این ملاقات رد و بدل شده باید به اطلاع ملت یا لااقل شورای انقلاب می رسید.
  • وزیر امورخارجه مالزی در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مالزی پذیرفته است که حافظ منافع اردن در ایران و منافع ایران در اردن به وسیله هیئت های دیپلماتیک خود در تهران و جده باشد.

شریعتمداری : اساتید دانشگاه باید معتقد به انقلاب اسلامی باشند

دکتر علی شریعتمداری عضو ستاد انقلاب فرهنگی گفت : استادی برای تدریس در دانشگاه ها انتخاب می شوند که گذشته از صلاحیت علمی معتقد به انقلاب اسلامی باشند. وی اظهار داشت : همان طوری که اطلاع دارید امام هفت نفر را به عنوان اعضای ستاد انقلاب فرهنگی تعیین فرمودند و این هفت نفر در جلسات اولیه تقسیم کاری کردند امور دانشگاهی تحت نظر آقای دکتر سروش و دکتر حبیبی و بنده قرار گرفت و جهاد دانشگاهی و برنامه ریزی در این زمینه و استفاده از نیروهای موجود در دانشگاه ها به عهده آقای فارسی قرار گرفت.

وی ادامه داد : آقای ربانی املشی نیز مامور تدوین ضوابط انتخاب استاد و دانشجو شدند و آقای دکتر باهنر مسئول آموزش پیش از دانشگاه و آقای شمس آل احمد هم قرار شد در امور مربوط به ستاد در رابطه با دیگر نهادهای اجتماعی اقدام کنند.

وی افزود : بحث های زیادی در مورد استادان شد معتقد بودیم که در وهله اول در دانشگاه اسلامی افرادی که صلاحیت علمی دارند و معتقد به انقلاب اسلامی هستند و احساس تعهد در برابر این نظام اسلامی می کنند می توانند در دانشگاه نقش اساسی داشته باشند و در عین حال این اصل را هم پذیرفتیم که افرادی که از لحاظ علمی و ادبی در رشته های خود صلاحیت و تخصص دارند در صورتی که اخلاقا خود را در برابر جامعه متعهد احساس کنند و سرناسازگاری با نظام اسلامی نداشته باشند می توانند از تخصص خودشان استفاده کنند و در دانشگاه ها مشغول کار شوند.

انقلاب فرهنگی محدود به انقلاب آموزشی نیست

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : باید به این نکته اشاره شود که انقلاب فرهنگی محدود به انقلاب آموزشی نیست تغییر هدف های آموزشی تغییر محتوای دروس و برنامه های آموزشی و یا تغییر روش تعلیم و تعلم و یا حتی تغییر استاد و دانشجو این ها جزئی از انقلاب آموزشی هستند . شریعتمداری در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات بازشدن دانشگاه ها اشاره کرده و به عنوان نمونه گفت : وقتی دانشکده پزشکی ارزش دارد که دانشجوی این دانشکده از همان ابتدای تحصیل در روستاها و بخش های کوچک مشغول تعلیم و تعلم بشود یعنی برنامه آموزشی به طریقی تدوین بشود که او از ابتدا به روستا برود و با بیماری های موجود در روستا آشنا شده و بتواند خدمات بهداشتی را در روستا ارائه بدهد و بعد هم بتواند در همان روستا مشغول به کار شود.(1)

 

دکتر علی شریعتمداری عضو ستاد انقلاب فرهنگی گفت : بحث های زیادی در مورد استادان شد معتقد بودیم که در وهله اول در دانشگاه اسلامی افرادی که صلاحیت علمی دارند و معتقد به انقلاب اسلامی هستند و احساس تعهد در برابر این نظام اسلامی می کنند می توانند در دانشگاه نقش اساسی داشته باشند.

منافقین یکی از هواداران سابق خود را ترور کرد / دستگیری 5 عضو هوادار سازمان

یکی از دانشجویان سال سوم دانشگاه رشته انسان شناسی به نام ابوالفضل مسعودی توسط هواداران سازمان مجاهدین خلق ترور و به شهادت رسید. برادر این شهید گفت : ابوالفضل کارمند هواشناسی ، عضو انجمن اسلامی و رئیس جهاد سازندگی سازمان مذکور بود وی دوستانی داشت که همگی از هواداران سازمان مجاهدین خلق بودند و سعی بسیار داشتند که افکار برادر مرا هم به اهداف خود جلب کنند ولی او زیر بار نمی رفت.

برادر شهید ادامه داد : اوایل تابستان ابوالفضل به من اطلاع داد که مجاهدین قصد دارند تنها پسر خلیل رضایی را ترور کنند و پس از این ترور آن را به گردن گروه های دیگر بیندازند ما این خبر را به اطلاع مسئولین زندان اوین رساندیم ولی مسئولین زندان موفق به پیدا شدن پسر خلیل رضایی نشدند تا این که شنیدیم بمبی در کنار منزل رضایی منفجر شده است . بر اساس این گزارش بعد از این که مجاهدین خلق [منافقین] از جذب شهید مسعودی ناامید شده و از همکاری او با نیروهای انقلاب باخبر می شوند تصمیم به ترور او گرفته و در نهایت نیز از نقشه را عملی می کنند.(2) گفتنی است در رابطه با این ترور 5 تن از اعضای مجاهدین دستگیر شده اند.(3)

آیت الله بهشتی : بر هم زدن نظم سخنرانی ها و ایجاد درگیری محکوم است

آیت الله بهشتی رئیس دیوان عالی کشور برهم زدن جلسات سخنرانی ها را محکوم کرد. وی گفت : همان گونه که بارها به عرض همگان رسانده ام نظام حقوقی و اخلاق اسلامی در جامعه ما ایجاب می کند که مجالس و مجامع بحث و سخنرانی محترم شمرده شود متاسفانه این احترام در همه موارد رعایت نمی شود و مکرر درگیری ها و بر هم زدن نظم سبب می شود که این مجالس و محافل به سلامت برگزار نشود.

آیت الله بهشتی گفت : در مسافرت اخیر خود من به یزد در شهر بافت یک عده بسیار کوچک 30 تا 40 نفری با در دست داشتن عکس هایی کوشیدند مانع آرامش جلسه چند هزار نفری مردم در مسجد بزرگ آن جا شوند که البته پیش از سخنرانی در اثر رفتار مناسب اکثریت عظیم آنجا ناچار به سکوت شدند.

 

یکی از دانشجویان سال سوم دانشگاه رشته انسان شناسی به نام ابوالفضل مسعودی توسط هواداران سازمان مجاهدین خلق ترور و به شهادت رسید. برادر این شهید گفت : ابوالفضل کارمند هواشناسی ، عضو انجمن اسلامی و رئیس جهاد سازندگی سازمان مذکور بود وی دوستانی داشت که همگی از هواداران سازمان مجاهدین خلق بودند و سعی بسیار داشتند که افکار برادر مرا هم به اهداف خود جلب کنند ولی او زیر بار نمی رفت.

پاسخ آیت الله بهشتی به اتهامات بازرگان

وی در پاسخ به اتهام مهندس بازرگان در صحن علنی مجلس که آیت الله بهشتی از رسانه های عمومی برای تبلیغ نظرات خود استفاده می کند اظهار داشت : مصاحبه عمومی روزنامه ها در روز چهارشنبه هیچ گونه ارتباط خاصی با رسانه های عمومی ندارد روزنامه ها و رادیو و تلویزیون ها و خبرگزاری ها به دلخواه خودشان خواستار مصاحبه با اینجانب می شوند و من برای صرفه جویی در وقت یک ساعت در هفته را به این مصاحبه ها اختصاص داده ام و در نتیجه همه با هم حاضر می شوند و سوالاتشان را مطرح می کنند و من به آنها پاسخ می دهم من نمی دانم کجای این کار استفاده اختصاصی از رسانه های گروهی است.

مشکل دیدار بازرگان با برژینسکی چه بود ؟!

آیت الله بهشتی به اتهام روزنامه میزان مرتبط به نهضت آزادی نیز پرداخت و گفت : در مورد مسئله ملاقات با نمایندگان سیاسی کشورهای دیگر همان طور که روزنامه میزان در سرمقاله چند روز پیش نقل کرده بود در سال 58 من در این مورد چنین اظهار نظر کرده ام که برای مسئولان یک کشور ملاقات با مسئولان و نمایندگان سیاسی یک کشور یک کار عادی است مگر در موارد خاصی که گاهی اصل ملاقات مضر است و باید از آن خودداری شود و در مورد ملاقات آقایان با برژینسکی هم اعتراض به اصل ملاقات منطقی نیست اگر اعتراض بوده است بدان جهت بوده که محتوای این ملاقات و مطالبی که در این ملاقات رد و بدل شده باید به اطلاع ملت یا لااقل شورای انقلاب می رسید چه خوب است حالا که یک سال و چند ماه از آن گذشته عین مطالب آن منتشر شود تا زمینه ای برای سوء‌ظن نسبت به این آقایان نیز باقی نماند.(4)

دولت مالزی حافظ منافع ایران در اردن شد

وزیر امورخارجه مالزی در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مالزی پذیرفته است که حافظ منافع اردن در ایران و منافع ایران در اردن به وسیله هیئت های دیپلماتیک خود در تهران و جده باشد.ایران و اردن اخیرا از  مالزی خواسته بودند تا حافظ منافع آنها باشد .(5)

پی نوشت :

1- کیهان ، 30 بهمن 1359 ، صفخه 11

2-  جمهوری اسلامی ، 30 بهمن 1359 ، صفحه 8

3-  کیهان ، 30 بهمن 1359 ، صفحه 4

4-  جمهوری اسلامی ، 30 بهمن 1359 ، صفحه 12

5- کیهان ، 30 بهمن 1359 ، صفحه 3

پژوهشگر: سید روح الله امین آبادی

پایان متن/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول