اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در سال آینده

500 طرح عمرانی در بخش آموزش کشور اجرا می‌شود

معان امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از اجرای بیش از 500 طرح عمرانی در بخش آموزش، ستاد و مراکز پژوهشی در سال آینده خبر داد.

500 طرح عمرانی در بخش آموزش کشور اجرا می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار ابرهیم مرغائی‌زاده عصر امروز در گردهمایی معاونین و مدیران منطقه هشت کشور در سبزوار با بیان اینکه از این میزان طرح بیش از 397 طرح متعلق به پروژه‌های عمرانی دانشگاهی است؛ اظهار داشت: از این تعداد 21 طرح متعلق به وزارت علوم و 84 طرح هم متعلق به ساخت مؤسسات پژوهشی است.

وی با بیان اینکه برای ساخت‌وساز بیش از 700 هزار متر مربع فضای آموزشی مبلغی بالغ بر 50 میلیارد تومان پرداخت شده تصریح کرد: برای ساخت 5 میلیون متر مربع فضای دانشگاهی بیش از 335 میلیارد تومان اعتبار اختصاصی یافته است.

این مقام مسئول با اشاره به کاهش 33 درصدی بودجه عمرانی دانشگاه‌های کشور نیز گفت: بودجه عمرانی در سال گذشته 57 هزار میلیارد تومان بوده که در لایحه بودجه سال جاری بیش از 38 هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.

مرغائی‌زاده ادامه داد: از این 57 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی فقط  8 هزار میلیارد تومان جذب شده که امیدواریم تا پایان سال نیز بتوانیم 4 هزار میلیارد دیگر جذب اعتبارات داشته باشیم.

وی با انتقاد از از سیاست‌های اجراشده توسط هیئت امنا برخی دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: در برخی دانشگاه‌ها پروژه‌های عمرانی که توسط مجلس مصوب و ابلاغ می‌شود توسط هیئت امنای دانشگاه تغییر می‌کند که این تغییرات برخلاف قانون است.

مرغائی‌زاده افزود: متأسفانه در برخی از دانشگاه‌ها نیز بودجه‌های اختصاص یافته به پروژه‌های عمرانی در جایی خرج می‌شود که که ضرورت نداشته و برخلاف قانون بوده است.

معاون امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه در برخی از دانشگاه‌ها شاهد افزایش بنا در فضاهای آموزشی بر خلاف طرح مصوب هستیم؛ گفت: انجام این امورات برخلاف قانون است و برای افزایش حجم عملیاتی در ساخت و سازها  باید طرح‌ها در دولت مطرح شود تا مجوزهای لازم صادر شود.

وی با انتقاد از تأخیر در اجرای پروژه‌های عمرانی توسط برخی دانشگاه‌ها اضافه کرد: تأخیر در ساخت‌وسازها باعث می‌شود تا اعتبار پرداختی دچار تورم شود و کفاف هزینه‌ها را ندهد و از همه مهمتر یکی از دلایل تأخیر در اجرای پروژه هزینه شدن بودجه‌ها در طرح‌های دیگر است.

مرغائی‌زاده با تذکر به این نکته که اگر سازمان‌های بازرسی و نظارتی کشور به امور دانشگاه‌ها وارد شوند شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود ادامه داد: ما از دانشگاه‌ها و هیئت امنا انتظار داریم تا نسبت به اجرای پروژه‌های عمرانی و ارائه طرح‌ها دقت بیشتری داشته باشند تا شاهد بروز مشکل خاصی در این زمینه نباشیم.

معان امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه بیش از  4 میلیون دانشجو در کشور درحال تحصیل در مؤسسات عالی و دانشگاهی هستند اظهار داشت: از این تعداد فقط 470  هزار نفر یعنی 15 درصد آنها در دانشگاه‌های دولتی در حال تحصیل  اند و مابقی در دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و مؤسسات غیر انتفاعی تحصیل می‌کنند.

وی ادامه داد: متأسفانه سطح کیفیت در دانشگاه‌ها پایین آمده و کمیت احداث دانشگاه مورد توجه واقع شده که باید در این باره گفت دانشگاه باید در جایی ایجاد شود که دارای استعدادها و معیارهای لازم است.

این مسئول با بیان اینکه در بندهای لایحه بودجه سال آینده به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده شده تا طرح‌های عمرانی زیر 50 درصد ساخت را برای تکمیل به بخش خصوصی واگذار کنند از اختصاص بیش از 200 میلیارد دلار برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

انتهای پیام/2202/ق40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول