اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس:

موتور محرک اقتصاد نباید زیر هجمه مصائب کنونی کمر خم کند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه با تمام وجود در خدمت بخش خصوصی هستیم، گفت: موتور محرک اقتصاد نباید زیر هجمه مصائب کنونی کمر خم کند.

موتور محرک اقتصاد نباید زیر هجمه مصائب کنونی کمر خم کند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، علی همتی ظهر امروز در گردهمایی بررسی چالش‌های بخش معدن و صنایع معدنی این استان که با حضور استاندار فارس برگزار شد، اظهار داشت: این گردهمایی پس از سال‌ها (حدود 15 سال) در راستای بررسی چالش‌ها و تنگناهای معدنی و صنایع معدنی به منظور دستیابی به راهکارهای عملیاتی برگزار شد و به‌زودی چنین جلسه‌ای با حضور استاندار فارس برای بخش صنعت نیز برگزار می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های استان فارس در زمینه معادن ابراز داشت: تاکنون از این ظرفیت‌ها، بهره‌برداری مناسبی صورت نگرفته بنابر این به منظور به فعلیت رساندن این قابلیت‌ها اقدامات لازم انجام می‌شود.

وی هدف از برگزاری این گردهمایی را شناسایی عمده‌ترین موانع و چالش‌های پیش روی معدنکاران، بهره‌برداران، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در بخش معدن این استان دانست و افزود: بخش معدن فارس با توجه به پیشینه تاریخی آن یکی از ظرفیت‌های بالای کشور و استان است که استفاده و بهره‌برداری بهینه از این بخش می‌تواند به عنوان موتور محرکه سایر بخش‌ها عمل کند.

همتی با بیان اینکه از آنجا که معادن مواد اولیه را برای صنایع تأمین می‌کنند زیربنای توسعه هر منطقه محسوب می‌شوند، تصریح کرد: معادن می‌توانند سایر بخش‌های اقتصادی را به تحرک وادارند، بنابراین انتظار است؛ با توجه به ظرفیت‌های موجود در بخش معادن سهم عمده‌ای از اشتغال و توسعه این استان به عهده معادن باشد تا این نقش، حرکت و سازندگی در شهرها، روستاها و مناطق مختلف کشور به‌ویژه مناطق محروم و دورافتاده نمود داشته باشد.

وی بیان کرد: توسعه صنایع مختلف، شکوفایی تمام بخش‌های اقتصادی، جذب و اشتغال نیروی انسانی، رشد امکانات و افزایش درآمد سرانه از مهمترین عملکردهای توسعه معادن محسوب می‌شود.

همتی با بیان اینکه موتور محرک اقتصاد نباید بیش از این کمر زیر هجمه مصائب کنونی خم کند، اضافه کرد: در این شرایط زمان آن فرا رسیده است تا در دولت تدبیر و امید با همکاری و هم‌اندیشی مسئولان عالی‌رتبه کشوری و استانی تدبیری برای معضلات صنعت و معدن و نیز تولید در استان فارس اندیشیده شود.

وی با اشاره به اینکه با تمام وجود در خدمت بخش خصوصی هستیم، ابراز داشت: بخش معدن در استان فارس نیازمند حضور سرمایه‌گذاران توانمند است تا با استفاده از دستگاه‌های مکانیزه، تجهیزات و ماشین‌آلات به روز دنیا و استفاده از نیروی متخصص، ماهر و آموزش دیده از اتلاف منابع، وقت و کاهش زمان استخراج در این بخش جلوگیری کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: در این زمینه بدون محدودیت نفرات و معادنی را که از شرایط لازم برخوردارند به صندوق مهر امام رضا(ع) برای دریافت تسهیلات 100میلیون تومانی با بهره چهار درصد معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه توانمندی بخش خصوصی موجب توسعه اقتصادی این استان می‌شود، یادآور شد: به منظور توسعه و رونق اقتصادی در بخش معدن این استان، سازمان با همکاری خانه صنعت، معدن و تجارت آموزش‌های لازم را به بهره‌برداران و فعالان این حوزه ارائه می‌دهد.

همتی از ناهماهنگی‌های بین دستگاه‌های ذیربط در امر توسعه تولید و اشتغال این استان گلایه کرد و گفت: عواملی مانند جاده دسترسی، شبکه آب، گاز، برق و تلفن، سوخت مسائل بیمه و مالیات و... مشکلاتی را در بخش معدن این استان ایجاد کرده که در راستای هموار کردن مسیر تولید، اشتغال و مشکلات در بخش صنعت و معدن با این دستگاه‌ها جلساتی خواهیم داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: برای دستیابی به این مهم باید موانع پیش روی ایده‌های خلاق و کارآفرین شناسائی و حل شوند.

همتی با بیان اینکه کارآفرینان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی هستند که در یک محیط رقابتی و شرایط عدم تعادل، جامعه را به حرکت در می‌آورند و توسعه می‌بخشند گفت: گسترش کارآفرینی در هر جامعه‌ای باعث افزایش اشتغال، انتقال تکنولوژی، بهبود کیفیت زندگی مردم، افزایش رفاه، ثروت و سرمایه، توسعه نوآوری و خلاقیت، افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و رفع نیازهای پاسخ داده نشده بازار می‌شود.

وی تصریح کرد: توسعه بخش صنعت و معدن و تولید و کارآفرینی در این استان مستلزم فراهم آوردن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و طراحی و ایجاد ساختارهای مناسب است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس به سیاست‌های سازمان در بخش معادن و اکتشافات معدنی اشاره کرد و گفت: از آنجا که شبکه‌های ارتباطی، بازارهای گوناگون تولید و عرضه خدمات را در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی به یکدیگر متصل ساخته و کلید ورود به این بازارهای جهانی را رقابت‌پذیری دانسته‌اند، بدیهی است که در این رقابت جهانی استان فارس نیز قابلیت‌های رقابت‌پذیری و سازگاری خود را افزایش دهد.

همتی خاطرنشان کرد: در عین حال ظرفیت‌های بالقوه معدنی در این استان، فارس هنوز فاصله بسیاری تا کسب جایگاه واقعی خود به لحاظ تولید مواد معدنی و صنایع وابسته به آن دارد.

وی افزود: شناسایی ذخایر معدنی این استان یکی از راهکارهای توسعه در بخش معدن فارس است که در این راستا اجرای طرح‌های اکتشافی بر روی مناطق مستعد این استان باعث شناسایی ذخایر معدنی جدید در فارس است، که درحال حاضر در حال پیگیری و دریافت 50 میلیارد ریال اعتبار اکتشافی از ایمیدرو هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به رتبه معادن این استان در بخش‌های مختلف گفت: در بخش ذخیره رتبه چهار در بخش اشتغال معادن رتبه هفت کشوری و در بخش تعداد معادن با وجود 484 معدن فعال در رتبه ششم کشوری قرار داریم.

وی اضافه کرد: ایجاد پایانه صادراتی برای تولیدات و فرآورده‌های معدنی به‌ویژه سنگ تزئینی در مسیر رقابت با بازارهای جهانی و تصاحب بازار کشورهای حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهای متقاضی محصولات معدنی این استان از الزامات است.

انتهای پیام/2448/صا40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول