اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

توقف قطار تغییرات مدیریتی دولت در ایستگاه فرمانداری اسکو

مرتضی علیخوانی فردا فرماندار جدید اسکو می‌شود + بیوگرافی

استاندار آذربایجان‌شرقی فردا مرتضی علیخوانی را به عنوان فرماندار جدید شهرستان اسکو معرفی می‌کند.

مرتضی علیخوانی فردا فرماندار جدید اسکو می‌شود + بیوگرافی

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی فردا به شهرستان‌های اسکو و مراغه سفر می‌کند و در شورای اداری این شهرستان‌ها فرمانداران جدید مراغه و اسکو را معرفی می‌کند.

*مرتضی علیخوانی فرماندار اسکو می‌شود

فردا استاندار آذربایجان‌شرقی مرتضی علیخوانی را به عنوان فرماندار جدید شهرستان اسکو معرفی می‌کند و از خدمات سفر آثری تقدیر و تشکر می‌کند.

مرتضی عیلخوانی 1356 شاهین‌دژ است و پیش از این در بخشداری اسکو، کارشناس سرمایه‌گذاری، سیاسی و اجتماعی فرمانداری آذرشهر و دانشجوی ارشد حقوق بین‌الملل است.

نگاهی به شهرستان اسکو

سابقه تاریخی

محققان‌ اسکو را با اوشکایای‌ کهن‌ یکى‌ مى‌دانند. چنانکه‌ از مآخذ آشوری‌ بر مى‌آید، اوشکایا شهری‌ دارای‌ قلعه‌ بوده‌ که‌ در شرق‌ دریاچه ارومیه‌ و در دامنه کوه‌ سهند قرار داشته‌ است. در دوره اسلامى‌، حمدالله‌ مستوفى‌ در نزهه القلوب‌ از اسکو به‌ عنوان‌ یکى‌ از آبادی‌های‌ بزرگ‌ ناحیه باویل‌ رود و در کنار باویل‌، خسروشاه‌، میلان‌ و فسقندیس‌ نام‌ مى‌برد. در عالم‌ آرای‌ نادری‌ اسکو از نقاط آباد آذربایجان‌ معرفى‌ شده‌ است‌. در جنبش‌ مشروطه‌، مردم‌ اسکو در کنار مردم‌ تبریز با قوای‌ دولتى‌ و قزاقان‌ روس‌ به‌ مبارزه‌ برخاستند.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان اسکو با وسعت 1763 کیلومتر مربع (3.9 درصد مساحت استان) در 30 کیلومتری تبریز واقع شده است و ارتفاع آن از سطح دریا 1450 متر می‌باشد. این شهرستان از سمت شمال با شهرستان شبستر، از سمت شرق با شهرستان تبریز، از سمت غرب با دریاچه ارومیه و از سمت جنوب با شهرستان آذرشهر هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان اسکو دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های گنبر، باویل و سهند) و ایلخچی(شامل دهستان‌های شورکات جنوبی و جزیره)، سه نقطه شهری به نام‌های اسکو، سهند و ایلخچی و 49 آبادی می‌باشد.

جمعیت

بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان اسکو در حدود 98988 نفر (2.7 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 16983 نفر برآورد شده است. جمعیت شهری این شهرستان 56918 نفر و جمعیت روستایی آن 42070 نفر و تعداد خانوار آن 30109 خانوار است.

اقلیم و آب و هوا

اسکو منطقه‌ای ییلاقی با تپه ماهورهایی از بقایای آتشفشان‌های سهند در دوران‌های پیشین می‌باشد. کنارهای دریاچه ارومیه در غرب مسطح و جلگه‌ای و هرقدر از غرب به شرق پیش رویم ارتفاع زمین بیشتر شده تا به قله‌های سهند که پیوسته پوشیده از برف می‌باشد می‌رسیم. بنابراین اسکو به مناسبت واقع شدن در مسیر کوهپایه‌های سهند و برودت آن از یک طرف و بخار و رطوبت دریاچه ارومیه از سوی دیگر دارای یکنوع آب و هوای ملایم و مرطوب می‌باشد.

اگر بخش مرکزی شهرستان اسکو را مبدأ قرار دهیم هر قدر بطرف مغرب (دریاچه ارومیه) پیش رویم زمین سرازیر و هوا گرمتر و هر قدر بطرف مشرق کوههای سهند رویم زمین سربالایی و هوا خنکتر و سردتر می‌گردد. کوهستان سهند پس از سبلان یکی از بزرگترین و مهمترین برجستگی‌های آذربایجان شرقی و از معروفترین کوه‌های آتشفشانی خاموش ایران است که در 50 کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد و سلطان داغی در شمال کوهستان سهند و در بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده است. این کوه بعد از قله جام داغی سهند و در بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده است. این شهر به مانند سایر شهرهای آذربایجان دارای تابستان کوتاه و ملایم و زمستان‌های سرد و طولانی می‌باشد. بارندگی آن بیشتر در فصول سرد سال بوده و تابستان‌های آن خشک و گاهی با بارندگی‌های رگباری می‌باشد.

وضعیت اقتصادی

اسکو یکی از زرخیزترین و مهم‌ترین مناطق کشاورزی و دامپروری و صنعتی آذربایجان است. برگه زردآلو و بادام و گردو و سایر ارقام صادراتی بخش اسکو از ممتازترین نوع آنهاست و سالانه مقدار زیادی به عنوان صادرات به کشورهای خارج حمل می‌شود و علاوه بر آن انواع و اقسام غلات و میوه‌جات و سیب زمینی و پیاز و انواع خشکبار و عسل و لبنیات در منطقه اسکو به دست می‌آید که علاوه بر تامین نیاز مورد مصرفی مردم آنجا مقدار زیادی نیز به شهر تبریز و سایر شهرستان‌های ایران و حتی خارج منتقل می‌شود. در قسمت صنعت نیز بخش اسکو از پیشرفته‌ترین مناطق آذربایجان است و صنایع تولید انواع پارچه و پتو و پوشاک و محصولات ابریشمی و پارچه‌های حریر و به خصوص کلاقه‌ای آنجا در ایران کم نظیر و شهرت جهانی دارد و قسمتی از صادرات این بخش را به داخل و خارج کشور تشکیل می‌دهد.

وجود تولیدات متنوع زراعی و باغی به ویژه زیره، بادام، گردو، گل سرخ محمدی و وجود منابع آبی نسبتاً مناسب، پتانسیل خوبی را برای توسعه صنایع تبدیلی، کشاورزی، دامپروری، آبزی‌پروری و همچنین گردشگری برای این شهرستان ایجاد کرده است.

انتهای پیام/60001/ع40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول