اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی:

گستردگی دامنه مهندسی ارائه تعریف دقیق از آن را می‌طلبد

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به گسترده شدن دامنه علوم مهندسی باید تعریف دقیق، رسا، گویا، جامع و دقیق از آن داشت.

گستردگی دامنه مهندسی ارائه تعریف دقیق از آن را می‌طلبد

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، سید محمدکاظم نائینی در چهارمین مراسم بزرگداشت روز مهندسی برق که امروز از سوی انجمن صنفی مهندسان برق و الکترونیک استان به منظور تقدیر از معلمان پیشکسوت ریاضی و فیزیک قزوین در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان برگزار شد، اظهار کرد: تعریف جامع و دقیقی از واژه مهندس وجود ندارد.

وی افزود: داشتن تعریف جامع، مانع، رسا، صریح و گویا از مهندسی ساده نیست؛ به ویژه که مهندسی دامنه گسترده‌ای هم دارد.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به اعتقاد بزرگان تمام بحث‌ها، صحبت‌ها و حتی گاهی بداخلاقی‌ها ناشی از کاربرد واژه‌های نامستند است، ادامه داد: دامنه مهندسی امروز بسیار گسترده شده و بیش از 200 رشته مهندسی راه‌اندازی شده که مهمترین آنها برق است.

نائینی تصریح کرد: هر یک از رشته‌های مهندسی دارای زیرشاخه‌ها و گرایش‌هایی است؛ همانطور که مهندسی برق نیز به شاخه‌هایی مانند الکترونیک، قدرت و کنترل تقسیم شده و این نشانگر گستره وسیع مهندسی است.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مهندس، واژه‌ای قدیمی و دارای دو هزار سال سابقه کابرد است، عنوان کرد: در کتاب تاریخ علم آمده است که در گذشته به کسانی که مساحت زمین را اندازه گیری می‌کردند، در ساحل رود نیل مهندس می‌گفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: پس از میلاد مسیح هم جنگجویان رم برای تخریب برج و بارو، قلعه‌ها و استحکامات دستگاه‌های دژکوب داشته‌اند و جنگجویانی که با آن دستگاه همراه بوده اند، مهندس نامیده می‌شده‌اند.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رواج این واژه در ایران و اروپا اضافه کرد: واژه مهندس در سال 1297 در ایران متداول شد و امروز این اختلاف نظر وجود دارد که واژه یاد شده به معنای هندسه دان است یا برابرنهاده واژه Engineer به معنای عمیق اندیش است.

نائینی به نامگذاری 15 اسفندماه به عنوان روز مهندس از سوی شورای فرهنگ عمومی اشاره و یادآور شد: تصویب سرفصل درس اخلاق مهندسی نخستین گام، شرط لازم و اصل اساسی برای ورود به جامعه مهندسی و ارتقای جایگاه مهندسان بود.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برد تخصصی وابسته به سازمان ملل که یکی از وظایف آن تعریف واژه‌هایی یک دست برای همه کشورهاست، دو تعریف از مهندسی ارائه کرده تا پیشرفت علوم مهندسی از مسیر خود منحرف نشود که این دو تعریف تا حدودی درست و قابل قبول است.

وی با بیان اینکه به تازگی عنوان مهندس برای برخی دیگر از حوزه‌ها نیز به کار می‌رود، اذعان داشت: به عنوان نمونه مهندسی اجتماعی به معنای وا داشتن دیگران به انسجام کاری مطابق با چیزی است که دیگران می‌خواهند و به عبارتی نوعی نفوذ در اندیشه دیگران و به کار بردن روشهایی برای ورود غیرمجاز به حریم شخصی دیگران است.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: همچنین دستیابی به نظام مدیریتی هدفمند و منسجم برای تبدیل کردن نظریه به عمل نیازمند طراحی است که آن را مهندسی فرهنگ می‌نامند.

نائینی یادآور شد: مهندسی معکوس نیز طی کردن راهی است که از طریق آن می‌توان به ایده‌ای رسید که موجب ایجاد طرح شده است و به عنوان نمونه با استفاده از همین مهندسی جوانان ایرانی توانستند در دوران تحریم‌ها برخی تجهیزات تحریم شده را برای هواپیماهای کشور بسازند.

انتهای پیام/77011/ی30/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول