اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

بهاریه‌های انقلاب/

یاور رهبر از مبارزات انقلابی‌اش می‌گوید/ وقتی مهدیه همدان از تصرف بهائیت بیرون آمد

سیدجواد حجازی، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و مدیر عامل مؤسسه خیریه دارالایتام همدان نقش برجسته‌ای در شکل گیری قیام‌های انقلابی و مبارزات خودجوش مردم همدان داشته است.

یاور رهبر از مبارزات انقلابی‌اش می‌گوید/ وقتی مهدیه همدان از تصرف بهائیت بیرون آمد

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، سیدجواد حجازی از مبارزین انقلابی همدان است که از سال‌های 41 و 42 مبارزات خود را علیه دژخیمان شاهنشاهی آغاز کرد.

وی در همان سال‌ها آموزشگاهی در خیابان باباطاهر همدان تأسیس و با تهیه یک دستگاه کپی، اقدام به چاپ و انتشار اعلامیه‌های حضرت امام (ره) کرد.

سیدجواد و برادرش سید صادق، ارتباط گسترده‌ای با روحانیون، بازاریان و دانشگاهیان آن زمان برقرار کرده و بارها از آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله مکارم شیرازی و سایر روحانیون برجسته کشوری دعوت می‌کردند تا برای ایراد سخنرانی، در جمع مردم متدین و آزادیخواه همدان حاضر شوند.

در سال 1347، رژیم شاهنشاهی که متوجه فعالیت انقلابی وسیع این مبارز از جان گذشته شده بود او را تبعید می‌کند.

سیدجواد حجازی 83 ساله، دو فرزند شهید به نام‌های سیدجعفر و سیدباقر به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است. هم‌اکنون یک پارک و کتابخانه‌ به پاس یادبود، در محله موسوم به کلپا (محل زندگی خانواده حجازی پیش از انقلاب) به نام این شهیدان والا مقام نامگذاری شده است. فرزند دیگر سیدجواد، سید علی‌اصغر سالهاست که در معیت مقام معظم رهبری و در دفتر ایشان مشغول به کار است.

خبرنگار فارس به مناسب فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر با این مبارز آزادیخواه که هم اکنون رئیس ستاد فرمان حضرت امام (ره) و مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالایتام مهدیه همدان است، به گفتگو نشست.

وی حجازی ماجرای آشنایی با رهبر کبیر انقلاب اسلامی را این گونه شرح داد: «قبل از انقلاب خدا توفیقی داد که برای زیارت به کربلا و نجف اشرف مشرف شوم. دست بر قضا در کوچه بغلی منزل امام(ره) سکنی گزیدم. از آنجا که حضرت امام(ره) بسیار در تنظیم وقت مقید بودند، راس ساعت 9 هرشب که برای اقامه نماز در حرم مطهر از منزل خارج می‌شدند، می‌توانستم ایشان را از دور زیارت کنم. کوچه به کوچه دنبال ایشان به راه می‌افتادم. حضرت آقا به محض ورود، ایستاده زیارت جامعه کبیره را قرائت می‌فرمودند. من هم پشت سر ایشان می‌نشستم و اشک  می‌ریختم. تا اینکه به واسطه شخصی به نام سیدعلی قاموسی که از ساکنان آن محل و از اقوام ما بود، به حضرت امام (ره) معرفی شدم و مورد عنایت ایشان قرار گرفتم. تا آنجا که همه خدمات فرزندانم به انقلاب اسلامی را از برکات دعای خیر ایشان در حق خودم می‌دانم.»

ابوشهیدین در توضیح روند فعالیت‌های انقلابی‌اش به ارتباط نزدیک با رهبر انقلاب نیز اشاره کرد و افزود: از آنجا که تعداد مبارزین قبل از انقلاب در همدان، 4-5 نفر بیشتر نبود رژیم حاکم سریعاً ما را شناسایی و تحت نظر گرفت رفته رفته از ادامه فعالیتم در همدان احساس خطر کرد و نهایتاً به شهری در اطراف شیراز تبعید شدم.

در آنجا توسط فردی به نام ضیافتی به محضر مقام معظم رهبری رسیدم و از آن به بعد با حضرت آقا در ارتباط بودیم و بارها برای ایراد سخنرانی در جمع انقلابیون همدان از ایشان دعوت کردیم به همدان بیایند.

حجازی که از سابقون مبارزات انقلابی در همدان و از همراهان آیت‌الله مدنی بوده است از علاقه قلبی‌اش به این شهید محراب سخن گفت و افزود: «هنوز هم هر زمان که در امور زندگی دنیا به مشکل برمی‌خورم، به این شهید بزرگوار متوسل می‌شوم. آیت‌الله مدنی نه تنها در نقش روحانی آزادیخواه، مبارزات مردم را سازماندهی می‌کرد که سامان دادن به اوضاع زندگی مردم نیز از نظر او دور نمی‌ماند و به برکت حضور او در همدان بود که ما اکنون مؤسسه قرض الحسنه، مسجد و درمانگاه خیریه مهدیه را در اینجا داریم.»

این مبارز آزادیخواه ماجرای راه‌اندازی این مکان‌ها را اینگونه تعریف کرد: «روزی در مجلسی چهار نفره با حضور آیت‌الله مدنی نشسته بودیم. ایشان فرمودند: نفری 2 هزار تومن به من بدهید. 10 هزارتومان از حاضرین جمع شد. سپس گفت: این 10 هزار تومان را به هرکس که نیازمند است وام بدهید و اینگونه صندوق قرض‌الحسنه همدان با طرح ایشان پایه گذاری شد که در حال حاضر نیز روزانه به حدود 100 نفر از نیازمندان وام قرض الحسنه پرداخت می‌کند.

خیابان مهدیه همدان آن زمان در تصرف بهائیت بود. آیت‌الله مدنی با شیوه هوشمندانه‌ای که به کار بردند بهائی‌ها را بدون نزاع متفرق کردند.

آیت‌الله مدنی در زمینی که توسط یکی از خیرین آن زمان در اختیارشان قرار گرفته بود، مسجد مهدیه را که اکنون یکی از مساجد تأثیرگذار همدان است، بنا کردند. وقتی بانگ اذان از بلندگوی این مسجد بلند شد دیری نگذشت که بهائی‌ها این منطقه را ترک کردند.

درمانگاه مهدیه هم از همان زمان آیت‌الله مدنی پایه ریزی شد. ایشان در سرمای زیاد آن روزهای همدان، بیماران نیازمند را می‌دیدند که ناچار بودند برای درمان به شهرهای اطراف بروند و یا به خاطر نداشتن تمکن مالی، در خانه بمانند و درد بکشند.

همین شد که در زمینی روبروی مسجد مهدیه، درمانگاه خیریه مهدیه را ساختند. این درمانگاه، هنوز هم با قوت به بیماران نیازمند، خدمت ارائه می‌دهد. علاوه بر آن مؤسسه امداد مهدیه را نیز تأسیس کردیم تا علاوه بر ایتام، سایر نیازمندان را نیز زیر پوشش قرار دهیم.»

حجازی یکی از  بنیانگذاران مرکز MRI همدان نیز هست. وی در توضیح چگونگی ساخت این مرکز ابراز داشت: «این هم از برکات حضور آیت الله مدنی در همدان است. سعی کردم راه ایشان را ادامه بدهم. روزی وزیر بهداشت اسبق، به همدان آمدند. من ماجرای ساخت مرکز MRI را با او در میان گذاشتم. به این ترتیب 420 میلیون تومان از اعتبار لازم با کمک ایشان، از بودجه وزارت بهداشت تأمین شد و برای یک میلیارد دیگر مورد نیاز نیز از تسهیلات بانکی استفاده کردیم.»

پسر سیدجواد (سید علی اصغر) نیز سال‌های متمادی است در دفتر مقام معظم رهبری و در معیت رهبر فرزانه انقلاب مشغول به کار است و همین بهانه‌ای می‌شود تا حجازی هر بار که به تهران سفر می‌کند به ملاقات رهبر معظم انقلاب نیز برود.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در خصوص دیدارهایش با رهبر انقلاب در همدان گفت: ایشان در یکی دو باری که به همدان سفر کرده‌اند منزل ما را هم نورانی کرده‌اند.

----------------------------

گزارش: معصومه سلیمانی

----------------------------

انتهای پیام/89034/ذ40/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول