اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی خبر داد

فصل جدید کاوش‌های باستان‌شناسی در قلعه‌بختک لیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از تصویب ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی با شروع فصل جدیدی از کاوش‌ها در قلعه تاریخی بختک لیلان خبر داد.

فصل جدید کاوش‌های باستان‌شناسی در قلعه‌بختک لیلان

به گزارش خبرگزاری فارس از ملکان، فرزین حق پرست صبح امروز در دیدار با شهردار و اعضای شورای شهر لیلان در خصوص بررسی مسایل این قلعه، افزود: این قلعه با قدمت دوره ساسانی یکی از محوطه‌های نادر و استثنایی در منطقه شمال غرب کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به نقش کاوش‌های انجام گرفته در جذب و علاقمندی گردشگران به قلعه بختک لیلان اظهار کرد: کاوش‌های باستان شناسی و پژوهشی در این منطقه از سال 86 آغاز شده است.

وی تصریح کرد: این کاوش‌ها شامل یک فصل بررسی سطحی و دو فصل ساماندهی قلعه می‌شود، که طی این مدت حدود 56 محوطه تاریخی دیگر در اطراف قلعه شناسایی و ثبت ملی شده‌اند.

این مقام مسئول 56 محوطه و تپه باستانی شناسایی و ثبت شده اقماری قلعه بختک را با قدمتی مربوط به هزاره‌های اول دوم سوم و چهارم قبل از میلاد و دوران تاریخی عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد، با آغاز فصل جدید کاوش‌ها، آذربایجان‌شرقی به اطلاعات و یافته‌های ارزشمندتری در این منطقه دست یابد.

حق‌پرست با تاکید بر اهمیت فرهنگی و باستانی این منطقه یادآور شد، قلعه بختک لیلان که در شهرستان ملکان و در فاصله 153 کیلومتری تبریز قرار گرفته، در سال 79 با شماره 2780، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: روزگاری این قلعه نه تنها مأمن اهالی در مقابل تهاجم بیگانگان بشمار می‌رفته بلکه کانون توجه دینی ایران و سلاطین ساسانی بوده است بطوریکه شهر شیز و آتشکده آذرگشسب را به این مکان نسبت می‌دهند. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین از آماده‌سازی این اثر تاریخی برای بازدید گردشگران در نوروز 93 با انجام اقداماتی نظیر چاپ بروشورهای معرفی کننده اثر و نصب تابلو بر روی محوطه‌های باستانی به دست آمده از شهر لیلان خبر داد.

حق پرست همچنین تملک قلعه بختک لیلان، اتخاذ تصمیماتی جهت جذب گردشگران بیشتر برای بازدید از سایت‌های قلعه، راه‌اندازی کمپ‌های گردشگری، جذب سرمایه‌گذار و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، علاقه‌مندان و خیران و نیز معرفی هرچه بیشتر سایر آثار شهرستان ملکان و بخش لیلان را از دیگر موارد مطرح شده در جلسه دیدار با بخشدار، شهردار و اعضای شورای شهر لیلان عنوان کرد.

علاوه بر قلعه بختک، پل‌های لیلان، منطقه علی بولاغی، چشمه آرپا دره سی، محوطه سد تازه تاسیس قوش قیه سی، ارتفاعات بابا گرگر لیلان و شیروان شاه لو و وجود مرتع‌های فراوان و مناظر چشم‌نواز تاکستان‌های لیلان و آب و هوای معتدل کوهستانی، لیلان را به منطقه‌ای بی‌بدیل برای توسعه صنعت گردشگری در آذربایجان شرقی تبدیل کرده است.

انتهای پیام/60001/ع40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول