اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی خبر داد

کاهش 56 درصدی بارندگی در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی از کاهش 56 درصدی متوسط بارندگی تا پایان دی‌ماه نسبت به سال گذشته در این استان خبر داد.

کاهش 56 درصدی بارندگی در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمد طاهری عصر امروز در نشست خبری طرح‌ها و پروژه‌های اجرایی و قابل بهره‌برداری این شرکت در دهه فجر که در سالن اجتماعات شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی 72 شهر به جز شهر مشهد را زیر پوشش خدمات خود دارد.

وی افزود: 9 شهر از 72 شهر زیر پوشش این شرکت نیز زیر پوشش خدمات جمع‌آوری فاضلاب هستند که در چهار شهر از این 9 شهر خدمات جمع‌آوری فاضلاب در حال بهره‌برداری است و پنج شهر دیگر نیز در مراسم اجرایی بوده و به بهره‌برداری نرسیده است.

طاهری ادامه داد: 72 شهر زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی 570 هزار انشعابات آب و 133 هزار انشعابات فاضلاب دارند.

وی با اشاره به اینکه در 72 شهر استان مسئولیت تأمین، انتقال، ذخیره‌سازی و توزیع آب شرب به عهده شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی است، افزود: در 22 شهر از 72 شهر زیر پوشش این شرکت وضعیت تأمین آب در نقطه پایاپای قرار دارد و به عبارتی از تولید به مصرف می‌رسد و ذخیره‌ای صورت نمی‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر وارد چهاردهمین سال خشکسالی شدیم، گفت: نسبت به میانگین بارش 40 ساله در وضعیت حادتری قرار داریم.

وی افزود: طبق آمار شرکت آب منطقه‌ای و هواشناسی استان تا پایان دی ماه متوسط بارندگی در استان 37 میلیمتر بوده که کاهش 56 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه روان‌ آب‌ها، ذخیره‌سازی، منابع آبی سطحی و قنوات و چشمه‌ها و ... کم شده است، گفت: این کاهش و کمبود بارش شاید تأثیری در کوتاه‌مدت نداشته باشد اما بی‌تأثیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: سفره‌های آب زیرزمینی که 37 دشت در خراسان است 34 دشت آن در وضعیت بحرانی قرار دارد که پیش‌بینی می‌شود از این شرایط بحرانی‌تر نیز شوند و این مسئله در شرب، مصرف خانگی، کشاورزی و ... تأثیر منفی خواهد داشت.

طاهری با امید به اینکه میزان بارش‌ها در زمان باقی‌مانده از زمستان و فصل بهار بتواند این کاهش را جبران کند، گفت: امیدواریم بتوانیم با همیاری مردم مدیریت مصرف آب، فرهنگ‌سازی و ذخیره‌سازی بحران آب را پشت‌سر بگذاریم.

وی تصریح کرد: دو مقطع پیک مصرف یعنی دهه آخر اسفند و 15 خرداد تا آخر شهریور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی ما این است که چهار شهر گلبهار، ملک‌آباد، بینالود و تربت حیدریه از وضعیت نقطه پایاپای در رابطه با آب پایین‌تر باشند، افزود: طی اقداماتی سعی داریم با حفر چهار حلقه چاه در گلبهار یک حلقه در بینالود و سه حلقه در تربت حیدریه و خرید چاه‌هایی که در ملک‌آباد وجود دارد تأمین آب بیشتری را برای این مناطق داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه در خصوص وضعیت شبکه‌های آب شهری باید هر سال چهار درصد از شبکه‌های توزیع آب شهری اصلاح شود و همیشه طی دوره‌های 25 تا 30 ساله تعویض این شبکه‌ها به روز رسانی شود تا میزان هدررفت آب کاهش داده شود، گفت: با توجه به وضعیت اعتباری موجود در استان تعویض هر 5 هزار کیلومتر شبکه طی هر دوره 25 تا 30 ساله که باید انجام گیرد و به عبارتی در هر یک سال چهار درصد آن یعنی 200 کیلومتر در سال تعویض شود که با توجه به اعتبارات موجود فقط دو درصد یعنی 100 کیلومتر در سال را به انجام رسانده‌ایم.

وی تصریح کرد: برای طرقبه با 4 هزار واحد مسکن مهر و 3 هزار و 200 مسکن مهر در شاندیز و در سایر شهرها فراخوان‌هایی برای جذب سرمایه‌گذار انجام شده است.

وی افزود: شاخص‌ترین‌ طرح‌ها در دهه فجر ایجاد تأسیسات فاضلاب  کاشمر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است که قرارداد این طرح از آبان ماه 92 آغاز و مراسم کلنگ‌زنی آن در دهه فجر انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه 5 درصد آب شرب استان از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود، گفت: این امر با 440 حلقه چاه در 72 شهر تأمین می‌شود.

وی در رابطه با پروژه‌های دهه فجر گفت: 23 پروژه آبی و پنج پروژه فاضلابی نیز در استان از جمله این پروژه‌ها است.

وی تصریح کرد: بزرگترین پروژه از 23 پروژه قابل بهره‌برداری در دهه فجر پروژه فاز دوم آبرسانی به تربت حیدریه است که شامل 5 حلقه چاه، 13 کیلومتر خط انتقال 600 میلیمتری، یک باب ایستگاه پمپاژ، 11 کیلومتر خط انتقال 400 میلیمتری، اجرای حوضچه‌ها و شیرآلات فاز دوم طرح آبرسانی و ... و 12 هزار مترمکعب مخزن ذخیره‌سازی است که مجموعاً 15 میلیارد تومان برای این فاز سرمایه‌گذاری شده که در دهه فجر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: از دیگر فعالیت‌ها در دهه فجر بهره‌برداری از 22 پروژه دیگر در شهرهای درگز، گناباد، نیشابور، خرو، قاسم‌آباد خواف، قوچان، خلیل‌آباد، سرخس، بردسکن و فیروزه است که حجم کلی این پروژه‌ها 12 مورد حفاری و جابه‌جایی چاه است که افزایش تأمین آب ظرفیتی معادل 270 لیتر در ثانیه خواهد داشت.

وی ادامه داد: 18 هزار و 200 متر اصلاح شبکه و 2 باب آزمایشگاه آب در نیشابور و قوچان از دیگر پروژه‌های قابل بهره‌برداری در دهه فجر 92 است که مجموع سرمایه‌گذاری برای 22 پروژه 53 میلیارد ریال است.

وی افزود: در ارتباط با پروژه‌های فاضلاب جز کاشمر بهره‌برداری از 5 پروژه فاضلاب شامل تکمیل بخشی از شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیشابور، طرقبه، قوچان، سبزوار، شهرک ولیعصر و مسکن مهر تربت حیدریه را نیز داریم که مجموعاً 111 کیلومتر اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب است و کل سرمایه‌گذاری در این بخش نیز 120 میلیارد ریال است.

انتهای پیام/2202/غ40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول