به گزارش خبرگزاری فارس از کرج به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، محمد رضا رحیمیپور اظهار داشت: امروزه استفاده از ظروف تفلون یا نچسب در آشپزخانهها فراگیر شده، این درحالی است که خانوادهها با خطرات اینگونه ظروف آشنا نیستند.
وی اظهار کرد: در تهیه ظروف تفلون از فلز کادمیوم استفاده میشود، این ماده به مرور وارد غذا شده که بروز سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی از عوارض آن است.
این محقق گفت:علاوه بر این ،کادمیوم در سنتز هموگلوبین دخالت میکند و منجر به کمخونی میشود.
رحیمیپور اظهار کرد: پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی برای جلوگیری از خطرات استفاده از ظروف تفلون، ظروفی با ترکیب آلومینا و روکش سرامیکی ساختند.
وی ادامه داد: آلومینا یکی از مهمترین اکسیدهای سرامیکی بوده که کاربردهای فراوانی در صنایع و مواد مهندسی دارد، آلومینا دارای خاصیت اکسیدشوندگی در دمای بالا است.
رئیس پژوهشکده سرامیک پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: صرف نظر از بحث مقاومت، آلومینا هیچ ضرری برای انسان ندارد لذا میتوان از آن در ساخت ظروف مطابق با معیارهای استاندارد استفاده کرد.
به گفته وی این ظروف تا پایان سال جاری با قیمتی مناسبتر از ظروف تفلون وارد بازار میشود.
انتهای پیام/2302/ع