اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

خانه‌هایی که هنوز بخاری گازی در آنها غریب است

تصور پوشیدن لباس گرم در خانه، شستن دست و صورت در زمستان با آب سرد و گرم کردن خانه با بخاری نفتی برای ما شهرنشین‌ها مشکل است و تا حدی ما را یاد گذشته‌های دور می‌اندازد، اما هنوز هم عده‌ای اینگونه زندگی می‌کنند.

خانه‌هایی که هنوز بخاری گازی در آنها غریب است

به گزارش خبرگزای فارس از قم، اگر چه ایران با 15 درصد از منابع گاز جهان دومین کشور دارنده گاز طبیعی است اما هنوز بشکه نفت او کنار حیاط جا خوش کرده و برای خرید یک کپسول گاز مایع بیشتر، باید نگاه سنگین اهالی روستا را تحمل کند و هنوز هم باید بعد از شستن لباس سوزش دست‌های سردش را روی بخاری تحمل کند.

شاید تصور پوشیدن لباس گرم در خانه، شستن دست و صورت در زمستان با آب سرد، گرم کردم خانه با بخاری نفتی و ... برای ما شهرنشین‌ها مشکل باشد، چرا که شهر قم بیشتر از 30 سال است که از گاز شهری بهره‌مند شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت گاز قم این اداره کار خود را با نصب 600 انشعاب و 6 کیلومتر شبکه تغذیه شهری با فشارهای 250 و 60 پوند شروع کرد.

95 درصد روستاهای استان قم گازرسانی شده است

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای مقرر شده است که روستاهای بالای 20 خانوار گازرسانی شود. استان قم دارای 146 روستا است که از این تعداد 95 درصد از نعمت گاز بهره‌مند هستند. به گفته غلامرضا فرجی از سال 85 تاکنون به 98 روستا گازرسانی شده است.

قمرود یکی از روستاهای استان بوده که در فاصله 20 کیلومتری شهر قم قرار دارد و از نعمت گاز محروم است. فاطمه خوانساری از ساکنان این روستا می‌گوید: سال 89 قسمتی از روستا لوله گذاری شد و علمک‌ها را نصب کردند اما با گذشت سه سال قمرود گاز شهری ندارد.

وی که نزدیک به 20 سال است در قمرود زندگی می‌کند، می گوید: برای گرم کردن خانه در زمستان‌ها از بخاری نفتی استفاده می‌کنیم و برای تهیه نفت باید به «شعبه نفت» روستا مراجعه کنیم.

قیمت هر 100 لیتر نفت 11 هزار تومان است و به گفته خوانساری برای تامین یک ماه سوخت بخاری نیاز به 200 لیتر نفت به قیمت 22 هزار تومان است.

کپسول گاز مایع در مناطقی که گاز شهری ندارد، یکی از واجبات خانه است. خوانساری می‌گوید: ماشین گاز با 100 تا 150 کپسول هر هفته دو بار به قمرود می‌آید، اما به دلیل اینکه جمعیت روستا زیاد است و تعداد کپسول‌های کم، همیشه شاهد بگو مگوی اهالی هستیم.

قیمت هر کپسول گاز مایع پنج هزار تومان است که بسته به دمای آب و حجم مصرف آن به صورت میانگین هر کپسول تنها برای یک هفته آبگرم کن خانواده چهار نفره کافی است. همسر خوانساری که کارگری ساده است می‌گوید: « ما آب گرم نداریم.» اگر بخواهم همیشه آب گرم در خانه باشد، باید هر ماه مبلغ زیادی پرداخت کنیم و آب‌گرمکن فقط برای استحمام روشن می‌شود.

314 هزار خانوار در قم از نعمت گاز بهره‌مند هستند

ضریب نفوذ گاز در شهر قم 98 درصد است. مدیرعامل شرکت گاز قم می‌گوید: تعداد خانوارهای بهره مند از گاز در کل استان بیش از 314 هزار خانوار بوده که از این تعداد 294 هزار خانوار در شهر قم و 19 هزار خانوار در شهرستان‌های تابع و روستاها هستند.

جاده کاشان، شهرک لبن و کوچه‌ها و مناطق توسعه یافته از جمله قسمت‌هایی از شهر قم است که گازرسانی انجام نشده.

فرجی می‌گوید: هم‌اکنون گازرسانی به 6 روستای استان قم در دست اجرا بوده و تا پایان سال‌ وارد شبکه می‌شوند و روستاهای زواریون، راهجرد، بشارت آباد و... از جمله روستاهایی هستند که به زودی از نعمت گاز بهره مند می‌شوند.

وی ادامه می دهد: 30 روستا در مرحله مطالعاتی قرار دارد که هزینه گاز رسانی به این مناطق 15 میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیرعامل شرکت گاز قم با بیان اینکه از سال 90 به دلیل سیاست‌های انقباضی و کمبود اعتبار عملیات اجرایی پروژه‌ها با مشکل مواجه شده است می‌گوید: 13 روستا در بخش قاهان و دستجرد به دلیل بالا بودن هزینه‌ها در برنامه گازرسانی قرار ندارد، زیرا هزینه یک انشعاب برای این مناطق یک و نیم میلیون تومان برآورد شده است.

سیاست‌ اتخاذ شده برای تامین انرژی مناطق نامبرده شده با جمعیت دو هزار و 500 خانواده دائم در تمام سال و پنج هزار خانواده ساکن در فصل تابستان روش‌های جایگزین گاز مثل انرژی خورشیدی است.

مدیر عامل شرکت گاز قم ادامه می‌دهد: در روستاهای قمرود، کیاب و رشکان 50 درصد از عملیات گازکشی انجام شده و به دلیل سیاست‌های انقباضی بودجه عملیات اجرایی متوقف شده است که با جذب بودجه در سال آینده ادامه کار انجام می‌شود.

در حال حاضر 231 شهر و 38 هزار و 717 روستای کشور و بیش از 30 روستای استان قم فاقد سیستم گاز رسانی مناسب است و مردم این مناطق برای تامین نیاز خود مجبور به خرید کپسول گاز مایع، نفت سفید و گازوئیل هستند که تامین آن هزینه زیادی برای ساکنین مناطق یاد شده دارد.

به‌ عنوان مردم کشوری که چهار برابر متوسط جهانی انرژی مصرف می‌کند، می‌توانیم با مصرف بهینه گامی در راستای بهره‌مندی تمام نقاط کشور از انرژی گاز برداریم و لااقل به گونه‌ای گاز مصرف کنیم تا لااقل همه کسانی که از نعمت خدادادی گاز بهره‌مند هستند بتوانند در فصل سرد سال از این نعمت به شکل صحیح استفاده کرده و شاهد قطعی گاز در هیچ یک از بخش‌های کشور نباشیم.

---------------------------

گزارش از: سارا دوستی

---------------------------

انتهای پیام/2258/ب40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول