اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی خبر داد

واگذاری تنظیم بازار تولیدات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: اختیارات مربوط به سیاست‌گذاری بازرگانی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود.

واگذاری تنظیم بازار تولیدات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حسین صفایی بعد از ظهر امروز در نشست با تولیدکنندگان بخش کشاورزی و اعضای اتحادیه‌های تعاونی روستایی استان قزوین که در سالن باغستان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های دولت یازدهم واگذاری اختیارات مربوط به سیاست‌گذاری بازرگانی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی است تا واردات، صادرات و تنظیم بازارهای داخلی در همین وزارتخانه صورت گیرد.

وی ادامه داد: انتقال یک مرحله از تبدیل صنایع تبدیلی محصولات صنعتی فسادپذیر مانند شیر یا دانه‌های روغنی به جهاد کشاورزی بخش دیگری از این برنامه‌هاست و در این صورت اختیار امور مربوط به زنجیره تولید و تامین محصولات کشاورزی به این وزارتخانه محول می‌‌شود.

صفایی با بیان اینکه دولت یازدهم تأکید بیشتری بر توسعه تشکل‌های اجتماعی و اقتصادی دارد، تصریح کرد: گسترش و تقویت شبکه تعاونی‌ها و تشکل‌های روستایی نیز در دامنه این سیاست قرار می‌گیرد و تشکل‌های تخصصی کشاورزی و روستایی نیز ابدی مأموریت‌های جدیدی را از جهاد کشاورزی بپذیرند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه ظرفیت انبار و ذخیره‌سازی گندم در کشور بیش از 2 میلیون تن و در استان قزوین حدود 50 هزار تن است، اظهار کرد: به دلیل سیاست مداوم دولت در زمینه خرید تضمینی گندم از کشاورزان در سال‌های گذشته عملکرد بسیاری از تعاونی‌ها به این حوزه محدود شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از ظرفیت‌های انباری در حاشیه شهرها قرار گرفته و باید کاربری آنها به سرعت تغییر یابد، عنوان کرد: تمام تعاونی‌های روستایی مجاز به داشتن یک واحد اعتباری هستند تا بتوانند با ساده‌ترین فرآیند به اعضای خود خدمات و امکانات ارائه دهند؛ چراکه در تشکل روستایی مناسبات مبتنی بر اعتماد بین اعضا و واحد اعتباری شکل گرفته است که منجر به انجام تعهدات دو طرف نسبت به یکدیگر می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: خرده‌فرهنگ یا فرهنگی در جامعه به وجود آمده است که افراد به دلیل دولتی تلقی کردن بانک‌ها اقساط تسهیلات بانکی را پرداخت نمی‌کنند و حتی توجهی به خلل‌های این کار بر گردش مالی و روند کاری بانک ندارند؛ اما این مشکل در واحدهای اعتباری تعاونی‌ها وجود ندارد.

صفایی خاطرنشان کرد: اکتفا و استناد به عملکرد گذشته تعاونی مسئله‌ای نیست که بتواند روستاییان را به خود جذب کند و بنابراین باید برای حال و آینده برنامه‌ریزی کرد؛ زیرا آنان در صورتی که تعاونی و دولت را به شغل خود نافع بدانند، به آن اعتماد می‌کنند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی اذعان کرد: هم‌اکنون تعداد 3 هزار و 200 غرفه تعاونی در شهرستانهای کشور راه‌اندازی شده که به صورت انفرادی عمل می‌کنند؛ اما بهتر است فعالیت آنان به شکل زنجیره‌ای باشد.

وی از مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی استان خواست تا زنجیره‌ای کردن تعاونی‌های استان را از طریق انجام مطالعات، جذب مشاور و برنامه‌ریزی مناسب به انجام برسانند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت شکل‌دهی فروشگاه‌های عرضه مستقیم یا تامین و توزیع نهاده‌ها و همچنین ایجاد برند برای این فروشگاه‌ها بیان کرد: باید کالاهای تولیدی اعضای تعاونیهای روستایی به سهولت در این فروشگاه‌ها پذیرفته شود تا آنان بتوانند تولیدات خود را آسانتر به فروش برسانند.

صفایی یادآور شد: تامین متمرکز نهاده‌ها هزینه تمام شده را کاهش می‌دهد و رضایت تولیدکنندگان و خریداران را به دنبال دارد.

انتهای پیام/77011/غ40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول