به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، فرشید منوچهری اظهار کرد: علت اصلی کاهش قیمت زعفران پس از برداشت محصول امسال نسبت به محصول سال گذشته افزایش 20 درصدی برداشت این محصول در سال زراعی جاری است.
وی ادامه داد: با بازاریابیهایی که صورت گرفت و افزایش روند صادرات، کاهش تولید در سال زراعی گذشته بر روی قیمتها تأثیر گذاشت و قیمتها به صورت کاذب بالا رفت؛ اگر متوسط قیمتهای قبل از برداشت سال 91 را مورد بررسی قرار دهیم، این متوسط قیمت حدود 2.5 میلیون تومان بوده که در محصول سال 91 تا حدود 5 میلیون تومان افزایش داشته است.
دبیر شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: امروز این کاهش یک میلیون تومانی زعفران به این دلیل است که محصول وضعیت بهتری دارد و قیمتها از قیمت کاذب که در اثر کمبود محصول ایجاد شده بود در حال خارج شدن است.
منوچهری افزود: افزایش و کاهش قیمت زعفران تا پایان سال جاری بستگی به میزان عرضه و تقاضا دارد؛ اگر بازار با همین روند رو به جلو برود و صادرکنندگان تلاش و همت خود را مضاعف کنند، میتوانیم درصد قابل توجهی در میزان صادرات رشد داشته باشیم.
به گفته وی، هر چقدر تقاضا بالا برود قیمتها هم افزایش پیدا میکند زیرا میزان تولید ما به دلیل اینکه محصولی کشاورزی بوده، ثابت است و هر چه تقاضا بالا برود به خودی خود بر روی قیمتهای تمام شده بازار تأثیر میگذارد و آن را افزایش میدهد.
وی در ادامه ایجاد بانک کالایی زعفران یا صندوق توسعه ملی زعفران را یکی از راهکارهای اصلی برونرفت از نوسانات شدید قیمتها، کاهش حضور واسطهها و دلالان در امر خرید و فروش زعفران و ایجاد ارتباط مستقیم بین کشاورزان تولیدکننده و صادرکنندگان برشمرد.
انتهای پیام/2202/ز/چ3000