اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مشروح/ آخوندی در نشست با ‌‌استادان دانشگاه‌های استان ‌قزوین:

شهرسازی در سایه پاسخگویی مسئولان به پرسشگری شهروندان محقق می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت پاسخگو محصول شهروند پرسشگر است، اما برعکس آن صحیح نیست، گفت: مشارکت اجتماعی در شهرسازی زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از پاسخگویی مسئولان به پرسشگری شهروندان توجه شود.

شهرسازی در سایه پاسخگویی مسئولان به پرسشگری شهروندان محقق می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، عباس آخوندی پنج‌شنبه‌شب در جریان سفر یک روزه خود به استان قزوین طی یک نشست تخصصی در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با اعضای هیئت علمی و استادان دانشگاه‌های استان قزوین ‌دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

آخوندی در این نشست طی سخنانی شهروندان و سرمایه‌های اجتماعی را موتور محرکه توسعه کشور خواند و اظهار داشت: داشته‌های استان قزوین خیلی بیشتر از اینکه مربوط به موقعیت جغرافیایی، شبکه حمل و نقل بسیار قوی، شرایط طبیعی و طرح‌های عمرانی آن باشد، به سرمایه‌های اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، علمی و انسانی فوق‌العاده قوی آن برمی‌گردد.

 

وی افزود: به همین علت قزوین باید در برابر دیگر استان‌ها از نظر توسعه نسبی در موقعیت بسیار برتری قرار داشته باشد؛ همانطور که در وضعیت حال حاضر نیز آنگونه که از شکل و منظر استان برمی‌آید از استان‌های دیگر غنی‌تر است و حتی آمار آن نیز باید در وضعیت بهتری باشد.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قزوین استانی علمی و بهره‌مند از دانشگاه‌های معتبر است، ادامه داد: وجود 120 هزار دانشجوی بومی و غیربومی ‌نشان از سرمایه انسانی بسیار قوی و ارزشمند در استان قزوین دارد.

 

آخوندی با ابراز خرسندی از تشکیل نشست با استادان دانشگاه‌های قزوین، اذعان داشت: نکات مطرح شده از سوی استادان در این نشست، بسیار آموزنده است و بهره‌گیری از هر یک از آنها در سیاست‌گذاری‌های کشوری می‌تواند دریچه‌ای رو به بهبود آینده باز کند.

 

وی از استادان و چهره‌های علمی حاضر در نشست خواست، وزارت راه و شهرسازی را در سطح ملی استانی برای رسیدن به موفقیت یاری کنند، تا تمام ملت ایران از محصول این موفقیت‌ها بهره‌مند شوند.

 

آخوندی اضافه کرد: باید فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به درجه‌ای از زیبایی‌شناسی در شهرسازی برسند که بتوانند ساختمان‌هایی طراحی کنند که مظاهر دینی و فرهنگی کشور در آن تبلور داشته باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: تجانس با سبک زندگی، مفاهیم اعتقادی، جهان‌بینی و انسان‌شناسی در ساختمان‌های قدیمی بسیار بیشتر از ساختمان‌های امروزی است، اما امروزه در ورطه رویارویی با دنیای مدرن به قدری گرفتار تجددگرایی شده‌ایم که حس زیبایی‌شناسی انسانی از دست می‌رود.

 

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید در راستای رفاه، آسایش و نحوه سکونت انسان‌هایی با معلولیت‌های جدی به مبلمان شهری، معماری اداری و مسکونی توجه شود اما در حوزه معماری در ایران بحث ما پیش از اینکه آئین‌نامه و مقررات باشد، زیبایی‌شناسی است.

 

آخوندی ابراز داشت: دستیابی به توسعه نیازمند تغییر پارادایم است؛ به این معنا که برای توسعه کشور بیش از دل بستن به طرح‌های عمرانی دولت، باید به ظرفیت‌های اجتماعی توجه شود.

 

وی با بیان اینکه عموم مردم کشور دولت را موتور محرکه توسعه می‌دانند، ادامه داد: این باور غالب کشور ایران است؛ در حالی که در واقع شهروندان موتور محرکه توسعه هستند و دولت می‌تواند به تبع آنان حرکت کند.

 

وزیر راه و شهرسازی، عبور از مفهوم توسعه کاربردی را شرط توسعه دانست و خاطرنشان کرد: از آنجا که ایران در پارادایم عمرانی قرار دارد، مشارکت بی‌معنا و نامفهوم است و این امر زمانی معنا می‌یابد که برای رسیدن به توسعه از ظرفیت مردم استفاده شود.

 

آخوندی تصریح کرد: باید طرح‌هایی که برای عمران و آبادانی کشور تعریف می‌شود بیش از آنکه نتیجه تصویب وزارتخانه‌ها و ادارات باشد، محصول خواسته شهروندان باشد.

 

وی اضافه کرد: باید در خصوص طرح پارادایم توسعه فکر و برنامه‌ریزی صورت گیرد و از آنجا که این امر محقق نشده است، مشارکت در کشور بیشتر شکل نصیحت دارد و جزو فرایندهای تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت قرار نگرفته است.

 

وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: رویکرد شهرها در حال حاضر عمران‌زده است؛ در حالی که شهر قبل از کالبد باید یک سازمان اجتماعی باشد.

 

آخوندی با بیان اینکه دولت پاسخگو محصول شهروند پرسشگر است، اما برعکس آن صحیح نیست، اذعان داشت: مشارکت اجتماعی در شهرسازی زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از پاسخگویی مسئولان به پرسشگری شهروندان توجه شود. اما در مباحث دولتی ایران کمتر کسی از مسئولان سؤال می‌کند و عموم مردم درخواست اجرای طرح‌های عمرانی دارند.

 

وی با اشاره به اینکه پرسشگری نشانه پذیرش هویت شهروندی است، ابراز داشت: ایران هنوز نه تنها شهروندان پرسشگر؛ بلکه دانشگاه‌های پرسشگری هم ندارد.

 

به گزارش فارس؛ وزیر راه و شهرسازی در جریان سفر امروز خود از راهدارخانه اتوبان قزوین رشت، راه‌آهن قزوین، رشت، انزلی، مسیر ضیاء‌آباد، آب‌ترش، سه راهی رحیم‌آباد، بوئین‌زهرا، ساوه و بیمارستان در دست احداث تاکستان بازدید کرد.

 

همچنین دیدار با فعالان حوزه راه و حمل و نقل استان و شرکت در کارگروه مسکن و شهرسازی در دفتر استاندار قزوین از دیگر برنامه‌های امروز وزیر راه و شهرسازی بود.

 

در این سفر، مهرآبادی قائم مقام وزیر در مسکن مهر، نوریان، قائم مقام وزیر در امور راه نوردی و هواشناسی و تعدادی از معاونان وزیر وی را همراهی کردند.

 

علاوه بر این مرتضی روزبه، استاندار، منوچهر حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی وی، ابوالفضل طاهرخانی معاون سیاسی امنیتی استاندار، نادر محمدزاده مدیرکل راه و شهرسازی، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، سعید میربها فرماندار، مسعود نصرتی شهردار، علی فرخزاد رئیس سازمان نظام مهندسی استان و جمعی از مدیران و مسئولان قزوین در این برنامه‌ها حضور داشتند.

انتهای پیام/77011/ذ20/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول