اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

موفقیت جدید محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در درمان سرطان

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه راتگرز آمریکا به تولید حامل‌های پپتیدی به منظور انتقال هدفمند ژن به سلول‌های سرطانی دست یافتند.

موفقیت جدید محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در درمان سرطان

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، این حامل‌ها که دارای منشاء زیستی هستند، قابلیت متراکم نمودن ژن‌ها در ابعاد نانو را داشته و قابل استفاده در ژن‌درمان بیماری‌های سرطانی هستند.

این کار تحقیقاتی حاصل همکاری فاطمه سلطانی، مجتبی سنکیان (دانشیار گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد)، آرش هاتفی (دانشیار گروه فارماسوتیکس دانشگاه راتگرز آمریکا) و محمد رمضانی (استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی مشهد) است.

از مزایای این قبیل حامل‌های مقلد زیستی می‌توان به سمیت کم آن‌ها در مقایسه با حامل‌های ویروسی و نیز حامل‌های سننتیک شیمیایی و پلیمری اشاره کرد.

ژن‌درمانی یکی از روش‌های درمان بیماری‌های مختلف است که اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. مهم‌ترین اصل در این روش، انتقال ژن به صورت مؤثر و سالم به بافت هدف است که همواره یکی از محدودیت‌های اعمال این روش به حساب آمده است.

یک حامل خوب باید DNA با اندازه در حد میکرون را به یک ذره با اندازه نانو متراکم نموده تا ذره قادر باشد از غشاء سلول‌ها از طریق اندوسیتوز جذب گردد. همچنین باید بتواند از محتویات اسیدی فرار نموده و بعد از پشت سر گذاشتن سدهای سلولی، ژن را به هسته برساند.

انتهای پیام/2202/غ/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول