اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم خواستار شد

احیای دریاچه نمک قم با تامین حقابه‌های زیست محیطی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: تامین حقابه‌های زیست محیطی دریاچه نمک استان قم موجب احیای و بازپروری زیست بوم تالابی و از مظاهر تحقق حکمرانی پایدار زیست محیطی است.

احیای دریاچه نمک قم با تامین حقابه‌های زیست محیطی

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، محمودعلی رکنی اظهار داشت: دریاچه نمک با مساحت بیش از 200 هزار هکتار، به عنوان گسترده‌ترین پهنه نمکی کشور و با حواشی باتلاقی، در ناحیه شمالی کویر مرکزی ایران و در حد واسط تقسیمات سیاسی سه استان قم، سمنان و اصفهان واقع شده است.

وی خاطرنشان کرد: دریاچه نمک با اضلاع 60 تا 70 کیلومتر و با شکل مثلثی، جزء یکی از بزرگترین تالاب‌های داخلی ایران محسوب شده که در مجاورت دو منطقه پارک ملی کویر و منطقه حفاظت شده کویر قرار گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: دریاچه نمک علاوه بر مجاورت با مناطق تحت مدیریت و اکولوژیک، به دلیل نزدیکی به کلانشهرهای قم و تهران و کانون‌های جمعیتی در 5 استان کشور، به لحاظ ضریب تأثیرگذاری بر زیست بوم‌های انسانی اهمیت آن را مضاعف می‌کند.

وی با بیان اینکه شرایط دریاچه نمک طی سنوات نه چندان دور به صورت فصلی و فراشور بوده و در فصل زمستان پوشیده از آب و در فصول خشک مرطوب بوده است، تصریح کرد: منابع آبی تامین کننده این تالاب، عمدتا به صورت سیلاب‌های زمستانه، روان آب‌های سطحی، رودخانه‌ها و سفره‌های آبی بوده و مانع از تبدیل شدن این ناحیه به یک کانون بزرگ و فعال القای ریزگردها در گذشته قلمداد می‌شد.

رکنی با اشاره به حضور پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستان گذران از جمله گروه‌های بزرگ فلامینگو در فصل زمستان در شمال تالاب، این مهم را نشانی از شرایط خاص زیستی دریاچه نمک به ویژه در سنوات گذشته دانست و گفت: متأسفانه به دلیل عدم تامین حقابه‌های زیست محیطی منطقه و افت شدید سفره‌های آبی دشت‌های مجاور، شوره‌زارهای دریاچه به سمت مراکز جمعیتی پیشروی زیادی کرده است.

وی با اشاره به آثار زیان‌بار پیشروی شوره‌زارهای دریاچه نمک از جمله تخلیه برخی روستاها در این نواحی و آسیب‌‌رساندن به مراکز کشاورزی منطقه خاطرنشان کرد: عدم رعایت و تخصیص حقابه‌های زیست محیطی و سیر نزولی منابع آبی تالاب، می‌تواند این دریاچه را به یکی از بزرگترین کانون‌های القای ریزگردها در ایران مرکزی و شهرهای بزرگ کشور تبدیل کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار داشت: در راستای کاهش روند تخریب دریاچه نمک به عنوان یکی از بزرگترین زیست بوم‌های منطقه و کاهش اثرات منفی و زیانبار عمیقی که این معضل در توسعه اجتماعی و کشاورزی منطقه به جا می‌گذارد، تامین حقابه‌های زیست محیطی منطقه با در نظر گرفتن همه جانبه شرایط و ویژگی‌های طبیعی، قابلیت‌های طبیعت‌گردی و برآوردهای اقتصادی و ارزش‌های زیبایی شناختی امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر بوده و نقش مهمی در مدیریت پدافند غیرعامل و کاهش بحران‌های منطقه‌ای، نشاط و مباهات سرزمینی و حکمرانی پایدار زیست محیطی خواهد داشت.

انتهای پیام/78002/ی/آ3004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول