اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاد مؤسسه مطالعات تمدن‌های مسلمان در لندن:

معماری قدیم ایران آرامش‌بخش‌ترین معماری جهان بوده است

استاد مؤسسه مطالعات تمدن‌های مسلمان در لندن گفت: طبق نظر معماران ژاپنی و غربی، معماری قدیم ایران آرامش‌بخش‌ترین معماری جهان را داشته است.

معماری قدیم ایران آرامش‌بخش‌ترین معماری جهان بوده است

به گزارش خبرگزاری فارس از نیشابور، مجتبی صدریا ظهر امروز در همایش نگاهی نو به سلامت فرد و خانواده در فرهنگسرای وکیلی نیشابور اظهار کرد: انسان نمی‌تواند در کاری که آن را دوست ندارد، توانمند و قوی باشد.

وی اضافه کرد: موضوع سلامت و نگرش روان و تن در کشور ما سابقه تاریخی ده‌هزار ساله دارد و می‌توان به متفکرانی همچون سهروردی و ابن سینا در این زمینه اشاره کرد.

مدرس دانشگاه منترال کانادا به کتاب «شفا» اثر ابن‌ سینا اشاره کرد که در آن از اندیشیدن، کنش و حواس برای درمان بیماران استفاده می‌شد.

صدریا با بیان اینکه کشورهای غربی و اروپایی مانند آمریکای شمالی فاقد غلظت فرهنگی هستند، تصریح کرد: دانشی که در دانشگاه‌های کشورهای مذکور رد و بدل می‌شود در میان مردم جایگاهی ندارد.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه تاریخی نیشابور، تصریح کرد: باید آثار و اماکن تاریخی این شهرستان در نقشه فرهنگی دنیا گنجانده شود.

مؤسس گروه مطالعاتی در زمینه امنیت انسانی در ژاپن گفت: طراحی شهری و معماری ما در دنیای امروز استرس‌آفرین است و بیشتر طراحی‌ها روی نقشه و جایگاه مانور داده است نه روی هویت تاریخی مردم آن، این دو موضوع با هم متفاوت هستند.

صدریا با بیان اینکه معماری و طراحی شهری نیازمند این است که مخاطب اجتماعی داشته باشد، خاطرنشان کرد: مبحث آرامش در سلامت فرد از جمله ستون‌های مباحث زندگی است.

این دانشمند نیشابوری با بیان اینکه بنا بر نظر معماران ژاپنی و غربی، معماری قدیم ایران آرامش‌بخش‌ترین معماری جهان را داشته است، اضافه کرد: وقتی کسی می‌خواهد به زیارت برود باید روند راه رفتن او به سوی محل زیارت از حاشیه دور شدن باشد، در معماری هم باید طوری طراحی کنیم که مباحث فرهنگی مدنظر قرار گیرد.

صدریا ادامه داد: استفاده بعضی از رنگ‌ها در مراکز اقامتی و پذیرایی اشکال‌ دارد، زیرا مانع آرامش فرد هنگام استراحت و غذا خوردن می‌شود.

وی با بیان اینکه سادگی، عمق و عاطفه مربوط به زمانی است که ما هویت خود را بشناسیم، خاطرنشان کرد: موجودیت انسان مولکولی است که احتیاج به فهم و ادراک دارد نه اتمی که نیاز به ساخت داشته باشد.

انتهای پیام/2202/ز40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول