فرخ عسگری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در صومعهسرا با اشاره به ضرورت رعایت موازین بهداشتی در نانواییهای این شهرستان، اظهار کرد: رعایت بهداشت در پخت نان امری مهم برای حفظ سلامت جامعه است.
وی افزود: چارچوب قوانین بهداشت و سلامت باید سرلوحه کار تمام نانوایان قرار گیرد.
سرپرست بهداشت محیط مرکز بهداشت و درمان صومعهسرا، اطلاعرسانی، آموزش و ارائه کارگاه های آموزشی برای متصدیان حوزه پخت نان را از جمله اقدامهای مؤثر برای تفهیمسازی ضرورت بهداشت و سلامت نان در نانواییها دانست.
وی به استفاده غیرمجاز از جوش شیرین در خمیر و رومال نان اشاره کرد و یادآور شد: استفاده جوششیرین در خمیر و رومال نان مضر بوده و در دراز مدت بیماریزا است.
عسگری با بیان اینکه در پخت نانهای لواش و تافتون مقدار بیشتری از جوششیرین در راستای نازکی شکل آنها استفاده میشود، ادامه داد: مرکز بهداشت محیط در هر صورت مخالف استفاده از جوششیرین در پخت نان است.
به گفته وی، طبق بخشنامههای ارسالی، نانهایی که در پخت آنها دو بار از جوششیرین استفاده شود مجوز تمدید پروانه کسب برای آن واحد صنفی متخلف صادر نمیشود.
سرپرست بهداشت محیط مرکز بهداشت و درمان صومعهسرا از وجود بالغ بر 280 نانوایی فعال در این شهرستان خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 46 واحد نانوایی متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: از این تعداد واحد صنفی متخلف، حدود 40 نانوایی به پرداخت جریمه نقدی و شش واحد نیز به مدت 10 روز پلمب شدهاند.
عسگری با تصریح بر اینکه تمام سعی حوزه بهداشت و سلامت سوق دادن نانوایان صومعهسرا به طرف پخت نانهایی بدون جوششیرین است، گفت: با ایجاد کارگاههای تداومی آموزشی در تدارک تحقق این امر هستیم.
به گفته این مسئول، سرانه مصرف جوششیرین در فرآیند پخت نان در نانواییهای صومعهسرا از مصرف کشوری بالاتر است.
وی یادآور شد: مصرف جوششیرین در دراز مدت موجب پوکی استخوان و عوارض گوارشی در انسان میشود.
انتهای پیام/84003/ر30/پ3003