سیدعلی مختاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: در هر هکتار از اراضی زراعی و باغی حوضه دریاچه ارومیه نزدیک به 6 هزار مترمکعب بر هکتار آب مصرف میشود که 4 هزار مترمکعب کمتر از حد متوسط است.
وی با اشاره به وجود دیدگاهی مبنی بر مصرف بی رویه و خارج از استاندارد در بخش کشاورزی استان، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده مصرف آب در حدود نیاز آبی خالص بوده و با احتساب آب برگشتی به سفرههای آب زیرزمینی، بهرهوری آب در این استان در حد قابل قبول رسیده است.
وی درباره اقدامات انجام شده در زمینه بهینه سازی مصرف آب کشاورزی در استان، گفت: بهکارگیری ناظرین شرکتهای فنی و مهندسی کشاورزی، آموزشهای مهارتی بهرهبرداران، مکانیزم تشویقی با تقویت و حمایت از اشتغال خانگی و صنایع دستی با تاکید بر معیشت پایدار در بخش کشاورزی، اطلاع رسانی و آگاه سازی عمومی از طریق برنامههای آموزشی، ترویجی در خصوص مدیریت مصرف آب دریاچه و نقش مردم و جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه از اقدامات جهاد کشاورزی استان در این زمینه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در سطح 130 هزار هکتار از اراضی حوضه دریاچه ارومیه، افزایش راندمان آب با استفاده از انتقال آب با لوله از چاههای آب تا سر مزارع به طول یک هزار متر از جمله دیگر اقداماتی است که به منظور ارتقای بهرهوری آب در استان صورت گرفته است.
مختاری افزود: اصلاح الگوی کشت، در قالب کشت محصولات مقاوم به شوری آب، تهیه سیستم نقشهای کاداستر زراعی و باغی در حوضه دریاچه ارومیه، لایروبی کانالهای انتقال درجه 3 و 4 با حفظ حریم بستر و پاک سازی حریم، توقف واگذاری اراضی جدید و مطالعه و شناسایی اراضی مستعد برای بخش سیلاب و تغذیه آبهای زیر زمینی و نیز گسترش عملیات آبخیزداری و آبخوانداری از دیگر اقدامات انجام شده توسط سازمان در این زمینه است.
وی ادامه داد: به منظور تغییر الگوی معیشتی در بخش کشاورزی، امکانات لازم جهت توسعه پرورش آرتمیا با بهرهگیری از بخش خصوصی در اراضی حاشیه دریاچه ارومیه ایجاد میشود.
آذربایجان غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت است که کشت در حدود 740 هزار هکتار از این اراضی انجام میشود و حدود یک سوم این اراضی در حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد.
انتهای پیام/61007/صا20/ث3001