اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارش فارس از ‌نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی/

خزائی‌فر: فیلم دینی به پیامبر(ص) و ائمه(ع) محدود نمی‌شود

یک کارگردان سینما با بیان اینکه نگاه‌ها به فیلم دینی باید عوض شود، گفت: فیلم دینی به پیامبر(ص) و ائمه(ع) محدود نمی‌شود.

خزائی‌فر: فیلم دینی به پیامبر(ص) و ائمه(ع) محدود نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، علی خزایی‌فر عصر امروز در دومین نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی با عنوان «مفاهیم اخلاقی در فیلم دینی» از سلسله نشست‌های تخصصی جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) در راستای اولین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری اهل‌بیت که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: فیلم دینی با سفارش ساخته نمی‌شود و با محدوده وسیعی که دارد به زندگی پیامبر و ائمه محدود نمی‌شود.

وی افزود:‌ از منظر آکادمیک سینمای دینی یک ژانر تثبیت‌شده با قدمتی بسیار زیاد است.

خزایی‌فر با اشاره به اینکه فیلم‌سازان با سنت فیلم‌سازی در ایران و غرب آشنا هستند، افزود: به تعبیر جامعه‌شناسان هر فیلم‌ساز یک عادت‌واره دارد.

کارگردان خراسانی تصریح کرد: در همین راستا گروهی که فاقد آشنایی با عادت‌واره‌های فیلم‌سازان هستند دستورالعمل چگونه فیلم ساختن و با چه دیدگاهی ساختن را به فیلم‌ساز می‌دهند که متأسفانه این دوگانگی در حوزه‌های دیگر مانند شعر، ترجمه و... نیز وجود دارد.

وی مشکل دیگر در این زمینه را تفاوت بین گروه فیلم‌ساز و گروه نظریه‌پرداز عنوان کرد و افزود: شأن هنرمند و فیلم‌ساز، فیلم‌سازی و شأن نظریه‌پرداز، توصیفی است.

خزایی‌فر بیان کرد: در سینمای دینی نظریه‌‌پرداز نخست حرکت می‌کند و به دنبال آن فیلم‌ساز می‌رود و فیلمساز باید طبق ایدئولوژی نظریه‌پرداز فیلم خود را بسازد.

وی ادامه داد: این درست عکس آن چیزی است که در سینماهای دیگر یعنی غیر از سینمای دینی وجود دارد و در سینماهای دیگر فیلم‌ساز نخست حرکت می‌‌کند و نظریه‌پرداز به دنبال او می‌رود.

این کارگردان با اشاره به اینکه ابتدا آثار هنری تولید می‌شود و بعد ژانرها به وجود می‌آیند، ‌افزود: ما نباید فیلم را به صورت تجویزی تعریف کنیم.

خزایی‌فر با بیان اینکه نمی‌توان فیلم تاریخی را به فیلم دینی ربط داد، ادامه داد: در فیلم تاریخی فرصت درام‌سازی نیست و تلاش فقط برای نمایش واقعه تاریخی است.

این کارگردان خراسانی بیان کرد:‌ باید بین اطلاعات دینی و حس دینی در فیلم دینی تمایز ایجاد کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه بیننده باید به فیلم واکنش عاطفی و احساسی نشان دهد، افزود: فیلمی که احساس توجه به خدا را در انسان بیدار کند، فیلم دینی است.

خزایی‌فر در پایان با اشاره به اینکه ما باید بگذاریم فیلم‌ساز فیلم خودش را بسازد بعد نظریه‌پردازی کنیم، گفت: قبل از ساخت فیلم نظریه‌پردازی نکنیم و نظریه‌پردازی را به بعد از ساخت فیلم موکول کنیم.

انتهای پیام/2202/غ30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول