طهمورث فتاحی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار کرد: در چند دهه اخیر استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی منجر به کاهش حاصلخیزی زمینهای کشاورزی شده است که این مسئله در کاهش کیفیت محصولات کشاورزی نیز اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به تولید یک هزار و 400 تن کود آلی ورمی کمپوست در استان، گفت: سبک بودن، فاقد بو، عاری از علفهای هرز، برخورداری از منابع اصلی غذایی خاک و گیاهان و قابلیت نگهدارندگی آب و مواد غذایی در طولانی مدت، فرآوری آسان و اصلاح کنندگی بافت خاک از مهمترین قابلیتهای این نوع کود محسوب میشود.
فتاحی با بیان اینکه نیاز استان به کود ورمی کمپوست چندین برابر ظرفیت تولید کنونی است، خاطرنشان کرد: باید تولید کنندگان با اطلاعات کامل وارد این عرصه شوند؛ چراکه ممکن است با مشکلاتی از جمله کیفیت پایین، آلودگی محیط زیست بهعلت تلفات کرمهای خاکی و غیره روبه رو شوند.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به دیگر مزایای ورمی کمپوست، گفت: ورمی کمپوست در اصلاح فیزیکی خاک نقش به سزایی دارد و موجب سبک شدن آن میشود، بنابر این ضریب حفظ رطوبت در خاک افزایش مییابد و خاک رطوبت بیشتری را در خود نگهداری میکند، در این حالت ورمی کمپوت به صورت تدریجی آب را از خود رها کرده و باعث کاهش میزان تبخیر و نفوذ بیش از حد آب به خاک میشود.
وی با بیان اینکه ورمی کمپوست به حل شدن مواد معدنی در خاک کمک میکند، ادامه داد: ورمی کمپوست باعث ایجاد یک تعادل میان نسبت مواد معدنی به مواد مغذی میشود، همچنین مدت زمان پایداری مواد کودی و شیمیایی دیگر را افزایش میدهد.
انتهای پیام/68001/صا20