اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نائب رئیس مجلس:

نظام بانک‎داری کشور بر اساس نظام سود برنامه‎ریزی شده است

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آسیب‎شناسی نهادهای مالی در اقتصاد اسلامی موضوعی محوری بوده و باید دانست که سیستم بانک‎داری کشور بر اساس نظام سود برنامه‎ریزی شده است.

نظام بانک‎داری کشور بر اساس نظام سود برنامه‎ریزی شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از روابط عمومی دانشگاه سمنان، حجت‎الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‎فرد در مراسم افتتاحیه همایش ملی آسیب‎شناسی نهادهای مالی در اقتصاد اسلامی که در تالار دانش دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان برگزار شد، افزود: امروز باید رشد، پیشرفت و توسعه اقتصادی را به عنوان مسئله اول کشور در دستور کار قرار داد.

ابوترابی‎فرد نقطه تهدیدپذیر نظام را اقتصاد، اقتصاد کلان و چالش‎های فرآروی آن دانست و گفت: برای تحکیم اقتدار نظام باید به طور جدی به این حوزه پرداخت و نقاط آسیب‎پذیر و نقاط قوت را مورد بررسی و تحلیل علمی قرار داد و برای برون‎رفت از این تنگناها با اقتدار حرکت کرد.

وی تنها راه رسیدن به اقتصاد پویا و مولد را اصلاح نهادهای مالی کشور دانست.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی به امنیت پایدار کشور اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل شدن به یک قدرت پایدار و با ثبات سرمایه‎گذاری عظیمی کرده است.

ابوترابی‎فرد ادامه داد: رسیدن به رشد اقتصادی در مقایسه با رسیدن به رشد علمی و ثبات و امنیت پایدار کاری سهل و ساده‎تر است که باید برای آن تلاش کرد.

وی به صف‎های طولانی متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی در کشور اشاره کرد و گفت: سرمایه‎گذاری با استفاده از تسهیلات بانکی و رسیدن به ثروت هنر نیست بلکه باید با سعی و تلاش به این ثروت دست یافت.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بدهی بخش‎های خصوصی و غیردولتی و شرکت‎های دولتی به نظام بانکی کشور را بیش از 60 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این مبلغ حجم سرسام‎آوری است که نشان می‎دهد این بخش‎ها کارآمدی لازم را نداشته‎اند.

ابوترابی‎فرد همچنین حجم بالای بدهی‎های بانک‎های مختلف به بانک مرکزی کشور را آسیب جدی برای اقتصاد کشور دانست و افزود: نقدینگی در کشور از مرز 50 هزار میلیارد ریال عبور کرده اما بخش‎های تولیدی کشور همچنان با کمبود منابع مالی مواجه‎اند.

وی با انتقاد از اسلامی نامیدن نظام بانک‎داری کشور با شرایط فعلی، خاطر نشان کرد: نمی‎توان نام اسلامی را یدک کشید و هیچ عملکرد مناسب و منطبق با مبانی اقتصاد اسلامی نداشت.

ابوترابی‎فرد با اشاره به اینکه سیستم بانک‎داری کشور بر اساس نظام سود برنامه‎ریزی شده است، افزود: این تعارض آشکار با اقتصاد اسلامی است و اگر نهادهای مالی کشور بر اساس نظام غربی کار می‎کرد، می‎توانستند از امروز موفق‎تر باشند.

وی با بیان اینکه اکنون در نهادهای مالی کشور تصمیم قابل دفاع منطبق با اقتصاد اسلامی وجود ندارد، گفت: تصمیم برای تغییر بانک‎داری ربوی به غیرربوی در سال 62 تنها حرکت قابل دفاع نظام بانک‎داری کشور بود و از سویی چاپ چک پول از سوی بانک‎های مختلف یکی از بزرگ‎ترین فساد و معضل‎های کشور محسوب می‎شود.

انتهای پیام/2249/ک/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول